דן בוטנר שחקר לאחרונה את האזורים הכחולים, בילה זמן רב עם בני משפחת מליס והוא מאמין שהמרק הפשוט והטעים הזה הוא הסוד לאריכות הימים שוברת השיאים של המשפחה האיטלקית הזו. מדובר במתכון שעובר במשפחה מדור לדור ונצרך כמעט בכל יום, אך דן מאמין שגם בצריכה עקבית פחות הוא עדיין מסוגל להוביל לעלייה של 3-4 שנים בתוחלת החיים ולשיפור הבריאות הכללית.
המרק של משפחת מליס לא עשוי ממוצרים אקזוטיים ויקרים, אלא פשוט משילוב טבעי ובריא שכולל את נוגדי החמצון של שמן הזית, התכונות האנטי-דלקתיות של השום ואת החלבונים והסיבים שבשעועית. מהתצפיות שערך ומניסיונו האישי, דן מוסיף שאת המרק בני המשפחה לרוב אוכלים לארוחת הצהריים, וכך הם נהנים מתחושת שובע מתמשכת שמובילה לארוחת ערב קלה ולאחר מכן לשנת לילה איכותית.
נסו בעצמכם את מרק הבריאות של משפחת מליס ולא תתאכזבו מהטעם העשיר ומתחושת השובע שתלווה אתכם במשך היום!
מרכיבים:
אופן הכנה:
1. לילה לפני הכנת המרק, השרו את השעועית, הפול והחומוס ביחד בקערת מים גדולה למשך 8-16 שעות. בסיום התהליך סננו את תוכן הקערה ושטפו אותו במים פושרים.
2. הניחו על אש בינונית-גבוהה סיר מרק גדול וחממו אותו במשך כדקה לפני הוספת שמן הזית.
3. לאחר המתנה קלה הוסיפו את הבצל, הסלרי והגזר. בשלו וערבבו בעקביות במשך 5 דקות, עד שהירקות מתרככים, אבל לא משחימים.
4. הוסיפו את השום ובשלו במשך חצי דקה עד שריחו ימלא את המטבח.
5. תוך כדי ערבוב יש להוסיף את העגבניות, תפוחי האדמה, השומר, הפטרוזיליה והבזיליקום, ולאחר שהכל מעורבב היטב גם את תוכן קערת השעועית המסוננת.
6. כעת יש להוסיף 6-8 כוסות מים, עד שכל תוכן הסיר מכוסה בלפחות 2-3 ס"מ של מים.
7. הגבירו את עוצמת הלהבה, כסו את הסיר והביאו את התערובת לרתיחה.
8. אחרי שהמרק רתח הסירו את המכסה, הנמיכו את עוצמת הלהבה לחלשה והמשיכו לבשל עד שהשעועית מתרככת. התהליך אמור לארוך כשעה וחצי, ואם המרק הופך לסמיך מדי יש להוסיף מעט מים חמים.
9. כשהשעועית רכה יש להוסיף את הפסטה או הקוסקוס, מלח, פלפל ועוד כוס עד 2 כוסות מים בהתאם למצב סמיכות המרק. המשיכו לבשל על אש קטנה למשך כ-10 דקות.
10. המרק מוכן! אפשר להגיש אותו כפי שהוא ולפזר מעל כל קערת מרק מעט גבינה מגוררת ומעט שמן זית. ניתן לאכול את המרק חם או בטמפרטורת החדר.
טיפים כלליים להכנת המרק של משפחת מליס:
שיהיה בתיאבון ולבריאות!
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: