print header

8 מתכונים נהדרים עם לימון

כולם מכירים את האמרה "לימון מוסיף המון" ואכן רבים נוהגים להוסיף לסלט, לתה או לתבשילים שלהם מעט ממנו. אך הלימון יכול להיות לא רק "שחקן חיזוק" מצטיין, אלא גם אחד מכוכבי המתכון, מה שבדרך כלל הופך את המנה לא רק לבריאה אלא גם למרעננת ומפתיעה יותר. מתכונים שכאלה כוללים מרקים, מנות דג, קינוחים וכמובן משקאות, ואספנו כאן עבורכם 8 שכאלה שללא יספק יגרו לכם את התיאבון ויעשו לכם חשק להיכנס למטבח.
מתכון לחזה עוף במרינדת לימון - פיקטה לימון

למנת העוף הטעימה וקלת ההכנה הזאת איש לא יוכל לסרב. חזה העוף המצופה בקמח ושמן זית, ולאחר מכן נצלה על מחבת שאליו מתלווה מרינדת לימון, שום ופטרוזיליה, יכבוש את ליבו של כל מי שיטעם ממנו, כולל אתכם הבשלנים.

מתכון לחזה עוף במרינדת לימון - פיקטה לימון מקור תמונה: sodamndelish
רכיבים לפיקטה:
חזה עוף - 8 חתיכות (חצאים גדולים)
קמח - בערך 1-2 כוסות (לציפוי העוף)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שום - 2 כפות (כתוש)
שמן זית - ¼1 כוסות (240 מ''ל, מחולקות)
מיץ לימון - ⅔ כוס (סחוט טרי)
ציר עוף - ¼1 כוסות (מתכון לציר עוף, או ערבבו מים חמים עם 2 כפיות אבקת מרק עוף)
צלפים - ½ כוס (לא חובה)
פטרוזיליה - ⅔ כוס (טרייה, קצוצה)
מתכון לדג סלמון שלם אפוי עם לימון, שום ודבש

הסלמון (או "אלתית" בעברית צחה) הוא דג בשרני, טעים, מזין ובריא. אפשר להכין אותו באפייה בתנור, על הגריל, במחבת, לאדות, לעשן או לכבוש, ולהכין ממנו מגוון מטעמים. הוא דל בשומן וכולסטרול, עשיר בחלבון ובאומגה 3. לעומת דגים אחרים אין לו הרבה עצמות, ואת אלה שכן יש אפשר להוציא בקלות בשל גודלן. הסלמון הקפוא הנמכר ברשתות השיווק מתאים לאפייה, טיגון או צלייה. הסלמון הטרי, שניתן למצוא בחנויות דגים ולעיתים גם ברשתות השיווק, מעולה כשמתכוונים להכין קרפצ'יו, סביצ'ה או סושי, וכמובן שגם לאפייה, צלייה או טיגון.

מתכון למנת סלמון אפוי בתנור: דג סלמון שלם

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים דג סלמון שלם אפוי בתנור

קפוא או טרי: המתכון הבא מתאים גם לסלמון טרי וגם לקפוא. עם זאת, שימוש בדג טרי יהווה הבדל עצום בטעם.

שלם או חתוך לנתחים: לבחירתכם, אתם יכולים להשאיר אותו שלם, ואתם יכולים גם לחתוך לרצועות, רק אל תשכחו למרוח את תערובת הדבש על כל הצדדים.

העור: העור בדג הסלמון לעומת דגים אחרים מתנתק בקלות, רצוי ומומלץ להשאיר אותו, גם כאשר אופים בתנור וגם כשצולים במחבת, הוא מגן על בשר הדג ושומר של ישרף וידבק למחבת או לתבנית, וקל ופשוט מאוד לחלץ את הדג ממנו. 

מריחת התערובת: מומלץ לעשות זאת בעזרת מברשת, אבל אם אין לכם אפשר גם בעזרת כפית או עם הידיים.

עצמות: כדאי לעבור בעדינות בעזרת האצבעות לאורך הדג כאשר הוא חתוך לפילה ולוודא שאין בו עצמות, פינצטה (כן כמו זאת של הגבות) תסייע בהוצאה קלה ומדויקת.

תוספת: אם כבר הכנתם כזאת מנה נהדרת, דאגו להוסיף גם תוספת מזינה ובריאה כמו: אורז מלא, שעועית ירוקה, פירה בטטה, ירקות קלויים.

שאריות: נשאר סלמון? אל תזרקו, שלבו אותו בסלט ירקות, או הקפיצו עם אורז.

רכיבים לדג סלמון:
סלמון - שלם
שיני שום - 3 (כתושות)
שמן זית - 3-4 כפות
דבש - 3 כפות
לימון - 2 (אחד סחוט, ואחד להגשה )
מלח - 1 כפית
פלפל ארבע עונות - חופן גרוס (או פלפל שחור גרוס )
שמיר - צרור עלים
רוזמרין - ענף
מתכון למרנג לימון
הקינוח המרענן והטעים הבא הוא סיום נהדר לארוחה גדולה, וצורת ההגשה שלו בהחלט תצליח לשמח ולהפתיע את כל האורחים. אף על פי שהתוצאה נראית מרשימה במיוחד, זמן ההכנה הקצר שלו יהפוך את הקינוח הזה לרעיון שתרצו ליישם כבר בארוחה הבאה.
 
רכיבים לבסיס מרנג:
צנצנות - 6 (מתאימות לחימום בתנור)
שקדים - ½1 כוסות (קצוצים דק)
סוכר - 1 כף
פתיתי קוקוס - ½ כוס
רכיבים למילוי:
זרעי צ'יה - 4 כפות
מים - ¾ כוס
מיץ לימון - מ-2 לימונים
דבש - 2 כפות
רכיבים למרנג:
מתכון לעוגת אינגליש קייק עם לימון, גבינת ריקוטה ואוכמניות
עוגות האינגליש קייק אהובות מאוד על רבים ברחבי העולם, וגם כאן בישראל ניתן לראות אותן בכל בית קפה או קונדיטוריה שמכבדת את עצמה. הכיף הגדול בהכנת עוגות מסוג זה, הוא האפשרות לשלב בהן מרכיבים שונים ולקבל קינוחים טעימים, מתוקים ומפנקים. במתכון לעוגת האינגליש קייק שלפניכם משולבים יחדיו לימון, גבינת ריקוטה ואוכמניות היוצרים טעמים מיוחדים שמעניקים לעוגה מראה חגיגי וטעם נפלא שיפתיע את כל מי שיראה אותה. בנוסף, אתם תשמחו לגלות כי נדרשת רק קערה אחת כדי להכין את העוגה המדהימה הזו! אז כדאי שתיגשו כבר עכשיו למטבח שלכם ותתחילו במלאכה על מנת שתוכלו להגיש את העוגה הטעימה והרכה הזו עוד היום.
מתכון לעוגת אינגליש קייק עם לימון, גבינת ריקוטה ואוכמניות מקור תמונה: eatingwell
רכיבים לעוגת ריקוטה ואוכמניות:
סוכר - ¾ כוס
חמאה - 5 כפות (לא מלוחה)
ביצים - 3 (גדולות)
גרידת לימון - 2 כפות
מיץ לימון - 2 כפות (סחוט טרי)
מיץ לימון - 1 כפית (סחוט טרי - לא חובה)
תמצית וניל - 1 כפית
קמח - ½1 כוסות
אבקת אפייה - 2 כפיות
מלח - ½ כפית
אוכמניות - 2 כוסות (טריות או מופשרות)
אבקת סוכר - 2 כפות (לא חובה)
מתכון למרק עדשים לימוני מרענן

מרק עדשים הוא תמיד דרך נפלאה לחמם את הגוף ואת הנפש, כי אין ספק שמדובר במנה משביעה שיש לה מרקם עשיר וטעם הרבה יותר עמוק מרוב סוגי המרקים. בנוסף לכל התכונות הנפלאות האלו, מתברר שאפשר להפוך מרק עדשים גם למנה שמספקת רעננות מפתיעה לפה וטעם עשיר ללשון בעזרת חיזוק של לימון ותבלינים אהובים. אם אתם רוצים לגלות כיצד לעשות זאת, אתם מוזמנים להכיר את המתכון הפשוט למרק עדשים לימוני שללא ספק יהפוך לאחת מהמנות האהובות עליכם בערבים קרירים בחיק המשפחה או החברים.

מתכון למרק עדשים לימוני מרענן מקור תמונה: realsimple.com
רכיבים למרק עדשים לימוני:
שמן זית - 2 כפות (מחולקות)
בצל - 1 (קצוץ היטב)
גזר - 2 (מגררים)
שיני שום - 4 (קצוצות היטב)
אבקת צ'ילי - ½ כפית
כורכום - ¼ כפית
עדשים אדומות - ½1 כוסות (שטופות)
כרוב קייל - 4 עלים גדולים (קרועים לחתיכות גדולות)
מלח - ¾1 כפיות (מחולקות)
גרידת לימון - 2 כפיות
מיץ לימון - 3 כפות
פלפל שחור - ¼ כפית ותוספת להגשה
מתכון לסלט ארוגולה עם רוטב לימון

עלי הארוגולה נקראים גם רוקט/בן-חרדל מצוי. הצמח הנהדר בעל טעם חרדלי, והוא משמש בעיקר להכנת סלטים, פסטה, פיצות ומאכלים בשריים. העלים עשירים בוויטמינים A ,C ,K, חומצה פולית, סידן ונוגדי חימצון, וצריכתם מחזקת את מערכת החיסון, משפרת את פעולת העיכול, מגבירה מרץ ואנרגיה ומסייעת לאיזון רמת הסוכר בדם ורמת הכולסטרול.

את המתכון הבא מכינים בקלות, בתוך כמה דקות עבודה. הסלט משתלב עם מגוון מאכלים, ואפשר להפוך אותו בקלות לפרווה/טבעוני אם מוציאים ממנו את גבינת הפרמז'ן. שילוב עלי הארוגולה עם לימון, צנוברים ושמן זית יוצר סלט בריא, מזין וטעים.

מתכון לסלט ארוגולה: סלט ארוגולה עם רוטב לימון

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים סלט ארוגולה עם רוטב לימון:

ארוגולה: מומלץ לבחור בארוגולה טרייה וירוקה, ופחות בצהובה וחיוורת. אפשר להמיר את עלי הארוגולה בעלי בייבי, וניתן לשלב גם וגם.

לימון: רצוי לסחוט לימון טרי ולא להשתמש במיץ לימון קנוי, שכן ההבדל בטעם הוא עצום. את כמות הלימון התאימו לפי מידת האהבה שלכם לטעם החמצמץ. גרידת הלימון מוסיפה צבע, רעננות וטעם נהדר, אך אפשר לוותר עליה.

פרמז'ן: הגבינה אינה רכיב חובה, אך היא מוסיפה טעם משגע לסלט.

שמן זית: מומלץ להשתמש בשמן זית איכותי. החלפת שמן הזית בשמן צמחי תפגע בטעם הסלט ואינה מומלצת.

רוטב לימון: דרך נוספת להכנת הרוטב היא לשים את הלימון, שמן הזית והתבלינים בתוך צנצנת ולנער היטב.

רכיבים לסלט ארוגולה עם רוטב לימון:
עלי ארוגולה - 4-5 כוסות
שמן זית - ¼ כוס
גרידת לימון - 1 לימון
מלח - ⅓ כפית
צנוברים - חופן
מתכון לפנקייק גבינת ריקוטה ולימון

המתכון הבא הוא לא עוד מתכון לפנקייק בנאלי ורגיל, הוא משלב בתוכו גבינת ריקוטה המעשירה את הבלילה והופכת אותה לאוורירית וטעימה, ולימון יוצרים יחד בהרמוניה טעם עדין ומיוחד לפנקייק מפנק שלא מכינים כל יום.

פנקייק לימון וגבינת ריקוטה

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים פנקייק ריקוטה ולימון:

מחבת: רצוי להשתמש במחבת נון סטיק, או מחבת פנקייק, מומלץ לחמם אותה היטב לפני ההכנה.

הצורות: אפשר ליצור פנקייקים קטנים ואפשר ליצור שניים גדולים, לבחירתכם.

קמח: אפשר להחליף את הקמח בקמח תופח ולוותר על כפית אבקת האפייה.

סודה לשתייה: מסייעת לאווריריות הפנקייק ולקבלת צבע חום עז.

מלח: המלח מדגיש את הטעמים ואינו מורגש כלל.

חלב: אפשר להחליף את החלב בקרם קוקוס.

ביצים: ניתן להמיר את הביצים בבננה.

תמצית וניל: מומלץ להשתמש בצמית וניל איכותית.

מיץ לימון: רצוי להשתמש במיץ לימון סחוט טרי, ופחות במיצים תעשייתיים.

חמאה: את החמאה אפשר להחליף בשמן.

רכיבים לפנקייק גבינת ריקוטה ולימון:
קמח - ½ 1 כוסות
חלב - ¾ כוס
מיץ לימון - סחוט מ-¼ לימון
סודה לשתיה - ½ כפית
מלח - ½ כפית
סוכר - ¼ כוס
תמצית וניל - 1 כפית
חמאה - 25 גרם (לשימון המחבת)
גרדת לימון - מלימון 1
אבקת סוכר - לפי הצורך (לא חובה)
מתכון למשקה לימונדה עם אפרסקים ופטל
בימים חמים חשוב מאוד לשתות משקאות קרים שיצננו את גופנו, אך לפעמים נמאס לשתות רק מים והחשק למשקה ממותק הופך למעיק בגלל כמות הסוכר הלא בריאה. לכן החלטנו לפנק אתכם במתכון למשקה טעים, בריא ומפנק שיצנן לכם את הימים הלוהטים, ויגרום לכם לשתות יותר כדי שלא תאבדו נוזלים.
מתכון למשקה לימונדה עם אפרסקים ופטל מקור תמונה: thechunkychef
רכיבים ללימונדה:
אפרסקים - 4 (טריים, מגולענים וחתוכים לקוביות גדולות)
פטל - 1 כוס (טרי)
מים - ¼1 כוסות
סוכר - ½ כוס (או כל תחליף סוכר)
מים - ½ כוס
מיץ לימון - ¼1 כוסות (סחוט טרי מכ-4 לימונים)
אפרסק - לקישוט (פלחים - לא חובה)
פטל - לקישוט (לא חובה)
מים - 7 כוסות (קרים)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.