למנת העוף הטעימה וקלת ההכנה הזאת איש לא יוכל לסרב. חזה העוף המצופה בקמח ושמן זית, ולאחר מכן נצלה על מחבת שאליו מתלווה מרינדת לימון, שום ופטרוזיליה, יכבוש את ליבו של כל מי שיטעם ממנו, כולל אתכם הבשלנים.
הסלמון (או "אלתית" בעברית צחה) הוא דג בשרני, טעים, מזין ובריא. אפשר להכין אותו באפייה בתנור, על הגריל, במחבת, לאדות, לעשן או לכבוש, ולהכין ממנו מגוון מטעמים. הוא דל בשומן וכולסטרול, עשיר בחלבון ובאומגה 3. לעומת דגים אחרים אין לו הרבה עצמות, ואת אלה שכן יש אפשר להוציא בקלות בשל גודלן. הסלמון הקפוא הנמכר ברשתות השיווק מתאים לאפייה, טיגון או צלייה. הסלמון הטרי, שניתן למצוא בחנויות דגים ולעיתים גם ברשתות השיווק, מעולה כשמתכוונים להכין קרפצ'יו, סביצ'ה או סושי, וכמובן שגם לאפייה, צלייה או טיגון.
קפוא או טרי: המתכון הבא מתאים גם לסלמון טרי וגם לקפוא. עם זאת, שימוש בדג טרי יהווה הבדל עצום בטעם.
שלם או חתוך לנתחים: לבחירתכם, אתם יכולים להשאיר אותו שלם, ואתם יכולים גם לחתוך לרצועות, רק אל תשכחו למרוח את תערובת הדבש על כל הצדדים.
העור: העור בדג הסלמון לעומת דגים אחרים מתנתק בקלות, רצוי ומומלץ להשאיר אותו, גם כאשר אופים בתנור וגם כשצולים במחבת, הוא מגן על בשר הדג ושומר של ישרף וידבק למחבת או לתבנית, וקל ופשוט מאוד לחלץ את הדג ממנו.
מריחת התערובת: מומלץ לעשות זאת בעזרת מברשת, אבל אם אין לכם אפשר גם בעזרת כפית או עם הידיים.
עצמות: כדאי לעבור בעדינות בעזרת האצבעות לאורך הדג כאשר הוא חתוך לפילה ולוודא שאין בו עצמות, פינצטה (כן כמו זאת של הגבות) תסייע בהוצאה קלה ומדויקת.
תוספת: אם כבר הכנתם כזאת מנה נהדרת, דאגו להוסיף גם תוספת מזינה ובריאה כמו: אורז מלא, שעועית ירוקה, פירה בטטה, ירקות קלויים.
שאריות: נשאר סלמון? אל תזרקו, שלבו אותו בסלט ירקות, או הקפיצו עם אורז.
מרק עדשים הוא תמיד דרך נפלאה לחמם את הגוף ואת הנפש, כי אין ספק שמדובר במנה משביעה שיש לה מרקם עשיר וטעם הרבה יותר עמוק מרוב סוגי המרקים. בנוסף לכל התכונות הנפלאות האלו, מתברר שאפשר להפוך מרק עדשים גם למנה שמספקת רעננות מפתיעה לפה וטעם עשיר ללשון בעזרת חיזוק של לימון ותבלינים אהובים. אם אתם רוצים לגלות כיצד לעשות זאת, אתם מוזמנים להכיר את המתכון הפשוט למרק עדשים לימוני שללא ספק יהפוך לאחת מהמנות האהובות עליכם בערבים קרירים בחיק המשפחה או החברים.
עלי הארוגולה נקראים גם רוקט/בן-חרדל מצוי. הצמח הנהדר בעל טעם חרדלי, והוא משמש בעיקר להכנת סלטים, פסטה, פיצות ומאכלים בשריים. העלים עשירים בוויטמינים A ,C ,K, חומצה פולית, סידן ונוגדי חימצון, וצריכתם מחזקת את מערכת החיסון, משפרת את פעולת העיכול, מגבירה מרץ ואנרגיה ומסייעת לאיזון רמת הסוכר בדם ורמת הכולסטרול.
את המתכון הבא מכינים בקלות, בתוך כמה דקות עבודה. הסלט משתלב עם מגוון מאכלים, ואפשר להפוך אותו בקלות לפרווה/טבעוני אם מוציאים ממנו את גבינת הפרמז'ן. שילוב עלי הארוגולה עם לימון, צנוברים ושמן זית יוצר סלט בריא, מזין וטעים.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים סלט ארוגולה עם רוטב לימון:
ארוגולה: מומלץ לבחור בארוגולה טרייה וירוקה, ופחות בצהובה וחיוורת. אפשר להמיר את עלי הארוגולה בעלי בייבי, וניתן לשלב גם וגם.
לימון: רצוי לסחוט לימון טרי ולא להשתמש במיץ לימון קנוי, שכן ההבדל בטעם הוא עצום. את כמות הלימון התאימו לפי מידת האהבה שלכם לטעם החמצמץ. גרידת הלימון מוסיפה צבע, רעננות וטעם נהדר, אך אפשר לוותר עליה.
פרמז'ן: הגבינה אינה רכיב חובה, אך היא מוסיפה טעם משגע לסלט.
שמן זית: מומלץ להשתמש בשמן זית איכותי. החלפת שמן הזית בשמן צמחי תפגע בטעם הסלט ואינה מומלצת.
רוטב לימון: דרך נוספת להכנת הרוטב היא לשים את הלימון, שמן הזית והתבלינים בתוך צנצנת ולנער היטב.
המתכון הבא הוא לא עוד מתכון לפנקייק בנאלי ורגיל, הוא משלב בתוכו גבינת ריקוטה המעשירה את הבלילה והופכת אותה לאוורירית וטעימה, ולימון יוצרים יחד בהרמוניה טעם עדין ומיוחד לפנקייק מפנק שלא מכינים כל יום.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים פנקייק ריקוטה ולימון:
מחבת: רצוי להשתמש במחבת נון סטיק, או מחבת פנקייק, מומלץ לחמם אותה היטב לפני ההכנה.
הצורות: אפשר ליצור פנקייקים קטנים ואפשר ליצור שניים גדולים, לבחירתכם.
קמח: אפשר להחליף את הקמח בקמח תופח ולוותר על כפית אבקת האפייה.
סודה לשתייה: מסייעת לאווריריות הפנקייק ולקבלת צבע חום עז.
מלח: המלח מדגיש את הטעמים ואינו מורגש כלל.
חלב: אפשר להחליף את החלב בקרם קוקוס.
ביצים: ניתן להמיר את הביצים בבננה.
תמצית וניל: מומלץ להשתמש בצמית וניל איכותית.
מיץ לימון: רצוי להשתמש במיץ לימון סחוט טרי, ופחות במיצים תעשייתיים.
חמאה: את החמאה אפשר להחליף בשמן.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: