הקינוח המרענן והטעים הבא הוא סיום נהדר לארוחה גדולה, וצורת ההגשה שלו בהחלט תצליח לשמח ולהפתיע את כל האורחים. אף על פי שהתוצאה נראית מרשימה במיוחד, זמן ההכנה הקצר שלו יהפוך את הקינוח הזה לרעיון שתרצו ליישם כבר בארוחה הבאה.
אופן הכנת הבסיס מרנג:
-
חממו את התנור מראש על 220 מעלות.
-
ערבבו יחד את כל חומרי שכבת הבסיס.
-
חלקו את התערובת בין הצנצנות, כ-2 כפות עבור כל צנצנת.
-
הניחו את הצנצנות על תבנית אפייה ואפו אותך במשך 10-15 דקות, או עד להזהבה קלה של שכבת הבסיס. הוציאו ואפשרו להן להתקרר במשך כ-10 דקות.
אופן הכנת המילוי:
-
בזמן שהצנצנות מתקררות, הכינו את המילוי על ידי השריית זרעי צ'יה במשך 5 דקות בתוך 3/4 כוס מים. לאחר מכן, ערבבו את זרעי הצ'יה הספוגים עם מיץ לימון, דבש, שמן קוקוס וחלב קוקוס במערבל מזון.
-
העבירו את תערובת הצ'יה למחבת וחממו על אש קטנה עד שתתחיל לרתוח, ואז הורידו את המחבת מהאש והקציפו תוך הוספה איטית של החלמונים. הימנעו ממצב בו אתם מקבלים ביצים מקושקשות, על ידי הימנעות מהקצפה מהירה מדי.
-
חלקו את המילוי בין שש הצנצנות: הניחו אותו מעל לשכבת הבסיס, ואפו במשך 15 דקות נוספות. לאחר מכן הוציאו את הצנצנות מהתנור והניחו אותן בצד.
-
הנמיכו את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות.
אופן הכנת המרנג:
-
ערבלו את החלבונים באמצעות מערבל או באופן ידני, עד שיתחיל להיווצר קצף. פזרו ½ כף סוכר והמשיכו לערבב עד שהקצף מתחיל להסמיך.
-
חלקו את החלבונים המוקצפים בין הצנצנות ואפו במשך 7-10 דקות, או עד להזהבה קלה. צננו לחלוטין והגישו.
מקור: נוגה ס.