יש שלל קינוחים שאפשר ליהנות מטעמם ומרקמם המפנק, אך אין כמו הסופלה האוורירי והנימוח, במיוחד כשהוא מגיע בטעם לימון! את המתכון הבא תאפו בתוך קליפת לימון חלולה, והתוצאה טעימה ומענגת במיוחד.
אופן הכנת הסופלה לימון:
-
חממו את התנור מראש על 175 מעלות ורפדו תבנית אפייה בנייר אפייה.
-
חתכו את קצה הלימונים בצדם החד יותר.
-
חתכו עם סכין את "בשר" הפרי והשתמשו בחותכן כדורי מלון כדי להוציא את החלקים שלא הצלחתם עם הסכין. הניחו את חתיכות הפרי שהוצאתם במסננת מעל קערה, סחטו מהן את המיץ והניחו את קליפות הלימונים החלולות על תבנית האפייה.
-
בקערה שעמידה לחום, ערבבו יחדיו את חלמוני הביצה, ¼ כוס סוכר, ¼ כוס ממיץ הלימון שסחטתם ואת הקמח. הניחו את הקערה על סיר עם מים שעל סף רתיחה והקציפו את התערובת במשך 8 דקות, עד שתהפוך לסמיכה. לאחר מכן הסירו את הקערה והסיר מהאש והמשיכו להקציף בעזרת מיקסר חשמלי במשך 10 דקות, עד שהתערובת תתקרר. לבסוף העבירו את התערובת לקערה נקייה והניחו בצד.
-
בקערה בינונית אחרת שלבו את חלבוני הביצה עם רבע כוס הסוכר שנשארה לכם וערבבו בעזרת מיקסר חשמלי על מהירות נמוכה עד שהתערובת מקציפה. הגבירו אט אט ובהדרגתיות את מהירות המיקסר עד שיתקבל מרנג מבריק שמצליח להחזיק את עצמו, כ-2-3 דקות.
-
העבירו כשליש מהמרנג לתוך תערובת החלמונים שהכנתם קודם לכן, ערבבו, העבירו את שאר המרנג לתוך הקערה וקפלו אותו בעדינות. לבסוף מלאו את קליפות הלימון החלולות בתערובת החלמונים והמרנג כמעט עד שיתמלאו לחלוטין.
-
אפו במשך 14-17 דקות, עד שהחלק העליון של התערובת יזהיב ועולה בכס"מ מעל לשפת הלימונים.
-
קשטו עם אבקת סוכר והגישו מיד.