העוגה הנפלאה הזו מפנקת במיוחד משום שיש לה טעם מענג של שקדים, ובשילוב עם דובדבנים או פירות יער אחרים מתקבל טעם נפלא עוד יותר. היתרון בעוגה הזו הוא שתוכלו להכין אותה בזמן קצר ובכל עונה, כיוון שמשתמשים בה בפירות יער קפואים.
רכיבים לעוגת שקדים ודובדבנים:
אופן הכנת העוגת שקדים ודובדבנים:
-
מחממים תנור לטמפרטורה של 175 מעלות ומשמנים תבנית פאי בקוטר של 23 ס"מ בחמאה או בתרסיס שמן.
-
מערבבים יחד בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח.
-
בקערה נפרדת (רצוי להשתמש במיקסר או במעבד מזון) מקציפים יחד חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים בהדרגה, תוך כדי ערבוב, ולאחר מכן את תמצית השקדים.
-
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את תערובת החומרים היבשים (או מערבבים באופן ידני) עד לקבלת תערובת חלקה.
-
יוצקים את הבלילה אל תוך התבנית המשומנת ומפזרים מעליה את הדובדבנים (או את פירות היער האחרים שבחרתם) ואת פרוסות השקדים.
-
אופים במשך 45-50 דקות ובודקים בעזרת קיסם שיניים שהעוגה אפויה (נועצים את הקיסם במרכז העוגה וכאשר הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה). לבסוף מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר למשך 10 דקות.
מקור: אביה ג.