header

מתכון לעוגת שקדים ודובדבנים

העוגה הנפלאה הזו מפנקת במיוחד משום שיש לה טעם מענג של שקדים, ובשילוב עם דובדבנים או פירות יער אחרים מתקבל טעם נפלא עוד יותר. היתרון בעוגה הזו הוא שתוכלו להכין אותה בזמן קצר ובכל עונה, כיוון שמשתמשים בה בפירות יער קפואים.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת שקדים ודובדבנים
רכיבים לעוגת שקדים ודובדבנים:
חמאה - 8 כפות (רכה, כ-115 גר')
קמח - 1 כוס
אבקת אפייה - ½ כפית
מלח - ½ כפית
סוכר - ¾ כוס
תמצית שקדים - ½ כפית (טהורה)
דובדבנים - כ- 340 גר' (קפואים, מופשרים ויבשים מנוזלים, או כל פרי יער אחר לבחירכתם)
שקדים - ½ כוס (פרוסים)
אופן הכנת העוגת שקדים ודובדבנים:
  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 175 מעלות ומשמנים תבנית פאי בקוטר של 23 ס"מ בחמאה או בתרסיס שמן.
  2. מערבבים יחד בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח.
  3. בקערה נפרדת (רצוי להשתמש במיקסר או במעבד מזון) מקציפים יחד חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים בהדרגה, תוך כדי ערבוב, ולאחר מכן את תמצית השקדים.
  4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את תערובת החומרים היבשים (או מערבבים באופן ידני) עד לקבלת תערובת חלקה.
  5. יוצקים את הבלילה אל תוך התבנית המשומנת ומפזרים מעליה את הדובדבנים (או את פירות היער האחרים שבחרתם) ואת פרוסות השקדים. preperation
  6. אופים במשך 45-50 דקות ובודקים בעזרת קיסם שיניים שהעוגה אפויה (נועצים את הקיסם במרכז העוגה וכאשר הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה). לבסוף מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר למשך 10 דקות.
מקור: אביה ג.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.