ביום חם אין כמו מנת גלידה קרירה שתרענן ותצנן את הגוף, והמתכון הבא לגלידת שמנת-תפוז עשויה להפוך להיות הקינוח המועדף עליכם בקיץ הזה. המרקם האוורירי שלה בשילוב עם הטעם המתוק הוא פשוט תענוג לחיך, ואין אחד שלא ירצה לסיים ארוחה טובה עם קינוח שכזה.
אופן הכנת הגלידת שמנת-תפוז:
-
ערבבו יחדיו את פירורי הפתי בר עם החמאה והסוכר בקערה קטנה עד לקבלת תערובת אחידה.
-
צפו תבנית אפייה בנייר אלומיניום וכסו את כולה בתערובת הפתי בר שהכנתם. שטחו את התערובת עם הידיים עד שתגיע לגובה אחיד והכניסו את התבנית למקפיא.
-
הכניסו לקערת מיקסר את גבינת השמנת, החלב המרוכז והסוכר וערבבו עד שישתלבו יחדיו.
-
הוסיפו לקערה את גרידת התפוז, מיץ התפוזים ואת התמצית בטעם תפוז וערבבו עד שישתלבו יחדיו.
-
בקערה נפרדת, ערבבו את אבקת הסוכר עם השמנת להקצפה עד שישתלבו היטב.
-
הוסיפו את הקצפת שהכנתם לתערובת שבקערת המיקסר, שלבו את המרכיבים יחדיו וצקו את התערובת שהתקבלה על פירורי הפתי בר שהכנסתם למקפיא.
-
הכניסו את התבנית שוב להקפאה עד שהתערובת תתייצב ולאחר מכן חתכו לריבועים. תוכלו להניח פלח תפוז על כל אחד ולהגיש.