לכל האנשים שאוהבים עוגות בחושות קלות להכנה ובמיוחד עבור אלו ששקדים הם מוצר חובה בעוגות שלהם, החלטנו לפנק אתכם במתכון מנצח של עוגת שקדים צרפתית שלא תוכלו לחכות עד שהיא תצא מהתנור. המרקם הנהדר ושילוב היוגורט במתכון הם הדברים שהופכים את הקינוח המצוין הזה למה שהוא. אז למה אתם מחכים? סורו אל המטבח שלכם והתחילו במלאכת הכנת העוגה הקלה והטעימה הזו שתעלה חיוך רחב על פניכם ותסב אושר לכל הטועמים ממנה.
אופן הכנת עגת שקדים:
-
חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות ורססו תבנית אפייה עגולה בקוטר 20-22 ס"מ במעט שמן, בסיום הניחו אותה בצד.
-
כעת, קחו את אחת מתבניות התנור ורפדו אותה בנייר אפייה, על הנייר הניחו את פרוסות השקדים בשכבה אחת והכניסו לתנור לקלייה למשך כ-15 דקות או עד שהם מקבלים גוון חום-זהוב. ערבבו כל 5 דקות לערך והוציאו אותם להתקררות - בזמן זה תוכלו להכין את הזיגוג.
-
בקערה גדולה משלבים יוגורט, סוכר וביצים תוך ערבול במקצף חשמלי.
-
הוסיפו אל הקערה את הקמח, אבקת השקדים, אבקת האפייה, מלח ותמציות וערבבו היטב.
-
הוסיפו את השמן אל הקערה וערבבו שוב. אם המרקם יראה לכם מעט מפורר בהתחלה – אל דאגה, המשיכו לערבב עד שהתערובת תתאחד לאחר 2-3 דקות של ערבול.
-
צקו את התערובת אל התבנית העגולה והכניסו לתנור לאפייה בת 35-45 דקות או עד שהעוגה נעשית קפיצית למגע וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
-
כשהעוגה יוצאת מהתנור ועדיין חמה, יש למרוח את הזיגוג מעליה עד הטיפה האחרונה שלו ולפזר את השקדים הקלויים מעל.
-
לאחר שהעוגה התקררה מעט, פדרו באבקת סוכר את חלקה העליון של העוגה והגישו אל השולחן.
אופן הכנת הזיגוג:
-
ערבבו את גרידת התפוז יחד עם מיץ התפוזים, התמציות ואבקת הסוכר בקערה קטנה לתערובת חלקה והניחו בצד. המשיכו עם הכנת המתכון עד שהשקדים ייצאו מן התנור.