ברוקולי הוא אחד הירקות המזינים והבריאים ביותר שאנו יכולים לאכול הודות לתכולה גבוהה של ויטמינים, מינרלים וכן ברזל שגופנו זקוק להם וקיימים בו. מלבד זאת, הירק הירוק הזה בעל המראה הייחודי גם מסייע במניעה של מספר סוגי סרטן, כולל סרטן הערמונית אשר תוקף אנשים רבים מדי שנה. התכונה הזו של הברוקולי נובעת הודות לנוכחות של האנזים מירוזינאז, שלמרבה הצער מתפרק לאחר בישול ממושך. כדי שזה לא יקרה, המתכון הבא למרק הברוקולי המושלם לחורף כולל שלב ביניים של אידוי עלי הירק. לאחר אידוי קצר של 3-4 דקות, תצטרכו לשים את הפרחים המוריקים של הברוקולי בצד ולהוסיף אותם לשלב האחרון של טחינת יתר רכיבי המרק, וכך תוכלו לזכות במלוא היתרונות הבריאותיים של הירק המופלא הזה, שזמין במהלך כל השנה.