כולנו אוהבים לאכול מרקים בימי החורף הקרים ובדרך כלל משקיעים לא מעט זמן בכדי להכין את המרק האהוב עלינו. מרק האבגולמונו הוא למעשה מרק עוף יווני עם אורז ולימון, וטעמו החמצמץ ישאיר לכם טעם נהדר.
אופן הכנת המרק עוף:
-
חממו במחבת עמוקה על אש בינונית-גבוהה את ציר העוף.
-
הכינו את האורז לפי ההוראות שעל השקית.
-
טרפו את הביצים בקערה בינונית, הוסיפו ½1 כוסות של ציר העוף החם והמשיכו לטרוף.
-
הנמיכו את האש לקטנה והוסיפו את הביצים הטרופות אל תוך המחבת. ערבבו עד שיתקבל מרקם סמיך (המרק צריך להיות סמיך והביצים מוצקות).
-
הוסיפו את העוף, מיץ הלימון, האורז המוכן, המלח והפלפל והעלו את החום לבינוני-גבוה, המשיכו לבשל עד שכל המרק יתחמם, 2 דקות לערך.
-
הגישו את המרק ופזרו מעליו מעט פטרוזיליה קצוצה.
מקור: רומי.נ