המאכל הבלגי הבא הוא תבשיל שמקורו בפלנדריה, חלקה הצפוני של בלגיה בו מתגורררים תושביה דוברי ההולנדית. שמה של המנה נובע מהמילה ההולנדית zooein, שפירושה "להרתיח", שכן התבשיל נעשה באמצעות הרתחת מים עם דגים או עוף, לצד ירקות, ביצים ושמנת. המנה שמוצעת במתכון הבא תכלול קרם קוקוס שיחליף את השמנת מבלי לפגום בטעם הייחודי של התבשיל. יש האומרים שמדובר במאכל מסורתי שהיה האהוב ביותר על קרל החמישי, קיסר האימפריה הרומית שנולד בעיר הבלגית גנט, ואין ספק שגם אתם תתאהבו במנה הטעימה והנהדרת שמשפרת בן רגע כל יום אפור וגשום.
אופן הכנת הווטרזוי:
-
הניחו את הכרע בסיר גדול, הוסיפו את עלי הדפנה והשום וצקו מעל מים עד לכיסוי הכרע. חממו את הסיר על אש גבוהה והביאו את המים לרתיחה. לאחר שהמים רותחים כסו את הסיר והמשיכו לחמם אותו על אש קטנה במשך כ-10 דקות.
-
הוציאו את הכרע מהמים, אפשרו לו להתקרר ולאחר מכן הסירו את הבשר מהעצמות. אל תשפכו את ציר העוף, תזדקקו לו בהמשך.
-
קלפו את הגזר ותפוחי האדמה, חתכו את הגזר לרצועות ואת תפוחי האדמה לקוביות קטנות. כמו כן, קצצו את הכרישה.
-
הוסיפו כף שמן זית לסיר גדול יחד עם הטימין הטרי, ואפשרו לו להתחמם על אש בינונית במשך 2-3 דקות. לאחר מכן הוסיפו את הירקות ותבלו במלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו היטב במשך 3 דקות.
-
בשלב הבא, הוסיפו את הבשר וכוס אחת מציר העוף שנותר לכם. ערבבו שוב, כסו את הסיר ובשלו במשך 5 דקות.
-
ערבבו את חלמון הביצה וקרם הקוקוס בכוס, והוסיפו לסיר על מנת להסמיך את המרק מעט. המשיכו לבשל למשך כ-5 דקות נוספות.
-
הסירו את המנה מהאש, חלקו לקערות והגישו חם.
מקור: תמר ס.