מרק המינסטרונה שהגיע אלינו מאיטליה הוא אהוב במיוחד על רבים, וכאשר מוסיפים לו את דגן הכוסמין שמכיל יותר חלבונים מדגנים אחרים, מקבלים מנה טעימה ועשירה. הכוסמין גם מלא בוויטמין E ובוויטמינים מקבוצת B, וכן במינרלים כמו מגנזיום, סידן, סלניום, ברזל ואבץ ששומרים על עצמות חזקות וגם מרחיקים זיהומים, כך שתקבלו מרק איטלקי שהוא גם תרופה מומלצת נגד מחלות החורף השונות.
מקור תמונה:
Pearlsa
אופן הכנת המרק:
-
חממו את השמן בסיר גדול ועל אש בינונית. הוסיפו בצל, גזר, סלרי, וכוסמין ובשלו במשך 6-7 דקות או עד שהירקות מתרככים.
-
הוסיפו לסיר קישוא, שום, טימין ועלה דפנה, ובשלו במשך 2 דקות נוספות, תוך בחישה מתמדת.
-
הוסיפו את העגבנייה הטריה, כוס העגבניות המשומרות, פלפל ו-½7 כוסות מרק עוף. הביאו לרתיחה, כסו חלקית והפחיתו את החום ללהבה נמוכה-בינונית למשך 20 דקות.
-
הגבירו את החום לבינוני, הוסיפו שעועית וברוקולי, כסו ובשלו במשך 10 דקות נוספות.
-
הסירו את התערובת מהאש וערבבו פנימה את כרוב הקייל ואת יתרת המרק. הניחו לכרוב להתבשל במרק החם כ-10 דקות, הסירו את עלה הדפנה, חלקו לקערות, הוסיפו רוטב פסטו מעל והגישו.