אם חציל מתחבר לכם רק עם אנטיפסטי, מאפים וסלטים, כדאי שתכירו את מרק החצילים המעושנים הבא. המתכון משלב טעמים ים תיכוניים מובהקים המגיעים מהזעתר, שמן הזית והטימין. המרקם החלק וטעמו המודגש יוצרים מרק עם הרבה נוכחות וטעם שתרצו לשחזר פעם אחר פעם.
אופן הכנת המרק חצילים:
-
חוררו בעזרת מזלג את החצילים והניחו על נייר אפייה. הדליקו את האש והחזיקו את החצילים כ-10 ס"מ מעל ללהבה עם נייר האפייה במשך כ-3-4 דקות ואפשרו לחציל להשחיר מעט.
-
צלו כך מכל צדדי החציל עד שיתרכך כ-4 דקות נוספות, הניחו בצד לצינון ולאחר מכן הסירו את קליפת החציל וקצצו את בשרו.
-
צקו 3 כפות שמן זית לתוך סיר גדול עם תחתית עבה, על חום בינוני-גבוה.
-
הוסיפו בצל, תבלו בנדיבות במלח ופלפל שחור, ובשלו עד שיתרכך כ-5-7 דקות.
-
הוסיפו שום, צ'ילי וחצילים, ערבבו יחד ובשלו כדקה.
-
הוסיפו את המים והביאו לרתיחה. הנמיכו את הלהבה ובשלו כ-10 דקות, טעמו ושפרו טעמים.
-
העבירו את תכולת הסיר למעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט, טחנו את המרק, העבירו דרך מסננת צפופה על מנת שתוכלו להפטר מפסולת מוצקה וזרעים.
-
הוסיפו 3 כפות מיץ לימון ובדקו שוב את טעמו של המרק - תקנו לפי הצורך.
-
העבירו לקעריות פזרו מעט פטרוזיליה, גרידת לימון, שמן זית וזעתר. והגישו חם או קר.