header

מתכון למרק חצילים מעושנים

אם חציל מתחבר לכם רק עם אנטיפסטי, מאפים וסלטים, כדאי שתכירו את מרק החצילים המעושנים הבא. המתכון משלב טעמים ים תיכוניים מובהקים המגיעים מהזעתר, שמן הזית והטימין. המרקם החלק וטעמו המודגש יוצרים מרק עם הרבה נוכחות וטעם שתרצו לשחזר פעם אחר פעם.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון למרק חצילים מעושנים מקור תמונה: cooking.nytimes
רכיבים למרק חצילים:
חצילים - 900 גר' (קטנים)
שמן זית - 5 כפות
בצל - 2 כוסות (פרוס)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שיני שום - 6 (כתושות)
מרק עוף - 6 כוסות (מתכון לציר עוף ,או ניתן לערבב 6 כוסות מים עם 6 כפיות אבקת מרק)
צ'ילי - מעט
זעתר - 1 כף
גרידת לימון - ½ כפית
מיץ לימון - 3-4 כפות
פטרוזיליה - 2 כפות
אופן הכנת המרק חצילים:
  1. חוררו בעזרת מזלג את החצילים והניחו על נייר אפייה. הדליקו את האש והחזיקו את החצילים כ-10 ס"מ מעל ללהבה עם נייר האפייה במשך כ-3-4 דקות ואפשרו לחציל להשחיר מעט.
  2. צלו כך מכל צדדי החציל עד שיתרכך כ-4 דקות נוספות, הניחו בצד לצינון ולאחר מכן הסירו את קליפת החציל וקצצו את בשרו.
  3. צקו 3 כפות שמן זית לתוך סיר גדול עם תחתית עבה, על חום בינוני-גבוה.
  4. הוסיפו בצל, תבלו בנדיבות במלח ופלפל שחור, ובשלו עד שיתרכך כ-5-7 דקות.
  5. הוסיפו שום, צ'ילי וחצילים, ערבבו יחד ובשלו כדקה.
  6. הוסיפו את המים והביאו לרתיחה. הנמיכו את הלהבה ובשלו כ-10 דקות, טעמו ושפרו טעמים.
  7. העבירו את תכולת הסיר למעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט, טחנו את המרק, העבירו דרך מסננת צפופה על מנת שתוכלו להפטר מפסולת מוצקה וזרעים.
  8. הוסיפו 3 כפות מיץ לימון ובדקו שוב את טעמו של המרק - תקנו לפי הצורך.
  9. העבירו לקעריות פזרו מעט פטרוזיליה, גרידת לימון, שמן זית וזעתר. והגישו חם או קר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.