אינה שוט היא נטורופטית העוסקת בארומתרפיה והומאופתיה מודרנית. מבחינתה אחד המאכלים שהכי מומלץ לצרוך בימי החורף, ובמהלך העונה הקרה (אבל גם אחריה, אם רוצים) הוא מרק ציר עצמות, שלו יתרונות בריאותיים רבים, והוא מסייע באיזון המערכת החיסונית, מקל על הצטננות וברונכיטיס ועוד. לפניכם המתכון המיוחד של אינה לתבשיל הבריא והכדאי הזה.
רכיבים למרק ציר עצמות:
מים - 5 ליטר + כמה כוסות להבאה לרתיחה
אופן הכנת מרק ציר עצמות:
-
בסיר גדול שמים את בשר עצמות הבקר, מכסים במים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
-
לאחר הרתיחה מסירים את הסיר מהאש, שופכים את הבשר עם המים המורתחים לתוך מסננת ומסננים את המים.
-
שופכים 5 ליטרים של מים לתוך הסיר, מוסיפים חזרה את עצמות הבקר שהורתחו יחד עם כל שאר רכיבי המתכון ומבשלים כ-10-14 שעות על להבה נמוכה.
-
בסיום הבישול מסננים את הציר מהסיר ונהנים. בתיאבון!
טיפ השף:
ניתן להקפיא את הציר לאחר הבישול, ולהשתמש בו כבסיס לבישול ולהכנת מנות דגים וירקות.