כשהיינו ילדות, אימא תמיד חיפשה דרכים מקוריות לגרום לאחיותיי ולי לאכול אוכל בריא יותר. אם היה צריך להחביא קצת, לשקר קצת ולהגיד למשל שאין בקציצות דגים, למרות שהיה, אימא ניסתה את הכל למען מטרה טובה. לעומת זאת, את רוטב הפסטה הקלאסי שלה היא לא הייתה צריכה לשכנע אף אחד לאכול, למרות שהיא הסתירה בו מרכיב מזין שהעניק לו מרקם סמיך ונהדר, הוא מעולם לא הורגש בטעם. הרבה שנים עברו מאז וגם היום כשאימא מתקשרת לשאול מה להכין לי לאכול, אני מבקשת רק את רוטב הפסטה הטעים ומוסיפה התנצלות "אם לא קשה לך". למרבה המזל זה ממש לא קשה ואני מודה שאני יכולה להכין את הרוטב לבד, אבל כנראה שההתפנקות לא חולפת אף פעם. אז למען כל הילדים המפונקים שצריכים עוד ירקות בתפריט וגם להורים שמחפשים מנות מנצחות, קלות להכנה וטעימות במיוחד, זהו רוטב העגבניות עם תוספת הגזר הסודית של אימא רוזה - כוכב השנה שלכם במטבח!
רכיבים לרוטב עגבניות וגזר:
אופן הכנת רוטב עגבניות וגזר:
-
בשלו את הפסטה על פי ההוראות שעל גב האריזה.
-
הכינו את הירקות: את הבצל חיתכו לקוביות קטנות, אך לא קצוצות. את הגזר גררו בפומפייה (מגררת) בבליטות המלבניות – חשוב שתשתמשו בצד המתאים של הפומפייה, זה שבתמונה מטה פונה לכיוון קרש החיתוך. את העגבניות קלפו וחיתכו לקוביות קטנות - ניתן להשתמש גם בקוביות עגבניות מקופסת שימורים. את שיני השום יש לקצוץ לחתיכות קטנטנות.
-
הניחו סיר על כירה מעל ללהבה גבוהה, הכניסו לתוכו את הבצל (טרם הוספת השמן) ותנו לו להתבשל כדקה וחצי.
-
הוסיפו לסיר את השום והסוכר ואפשרו להם להתבשל יחד במשך כדקה וחצי נוספות.
-
מזגו את כפות השמן לסיר וערבבו את הרכיבים יחדיו.
-
הוסיפו לסיר את רסק העגבניות ותנו לכל החומרים להיחרך ממש מעט.
-
הכניסו את העגבניות, הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה והגזר, ערבבו והוסיפו גם את הפלפל השחור והמלח.
-
מזגו לסיר ½ 1 – 2 כוסות מים חמים, ערבבו שוב והמתינו לרתיחה.
-
לאחר רתיחה, הורידו את הלהבה לנמוכה וכסו את הסיר במכסה.
-
בשלו את הרוטב במשך חצי עד שלושת רבעי שעה, ובדקו את הסיר פעם או פעמיים בזמן הבישול כדי לטעום ולראות אם צריך להוסיף מים או מלח.
-
בתום זמן הבישול או כאשר השמן צף למעלה הרוטב מוכן.
-
העבירו 3-4 כפות מהרוטב לתוך סיר פסטה שבושלה במקביל וערבבו אותם יחד היטב, למניעת הידבקות הפסטה.
-
את שאר הרוטב הגישו מעל כל מנת פסטה בנפרד (במקום לערבב את כל הרוטב עם הפסטה יחד) ותשיגו טעם הרבה יותר מורגש ובולט. בתיאבון!