ירקות צלויים בתנור היא תוספת או מנה צמחונית מוכרת מאוד שכמעט בכל בית מכינים בשיטה כזאת או אחרת. בדרך כלל היא לא זוכה ליחס מיוחד על שולחן האוכל ולמען האמת זה מובן לגמרי, אבל המתכון הבא עומד לשנות את המצב הזה... לא רק שהוא כולל ירקות נפלאים שרוב האנשים בדרך כלל לא עושים בהם שימוש, הוא אפילו משדרג את טעמם עם תוספות נהדרות כמו פיסטוקים וחומץ סיידר תפוחים. נסו להכין את המנה הזאת עוד היום כדי לחמם את ימי החורף הקרים, ומובטחת לכם חגיגת טעמים מפתיעה שוודאי תרצו לשחזר שוב ושוב.
רכיבים לירקות צלויים בתנור:
אופן הכנת ירקות צלויים בתנור:
-
התחילו בחיתוך והכנת הירקות: את דלעת הערמונים יש לחתוך לאורך; כשאתם עושים זאת, אל תחצו אותו אלא צרו מעין חריץ ארוך ועמוק שיעזור לכם לחתוך רצועות בעובי של כ-2 ס"מ, אותן תצטרכו לרוקן מזרעים. את הגזרים או את התחליפים שלהם יש לקלף ולקצוץ לחתיכות בגודל של כ-5 ס"מ. את הסלק יש לקלף, לחתוך לחצי ואז לפרוסות בעובי של כ-1.5 ס"מ.
-
חממו מראש תנור ל-180 מעלות, פזרו את הפיסטוקים על תבנית מכוסה בנייר אפייה והכניסו אותה לתנור. הפכו וערבבו קלות את הפיסטוקים לאחר 3-4 דקות, ולאחר פרק זמן זהה נוסף הוציאו אותם מהתנור וקצצו אחרי שהם מתקררים.
-
העלו את חום התנור ל-220 מעלות, וערבבו בתוך קערה גדולה את כל הירקות עם הידיים יחד עם 3 כפות שמן זית ומלח ופלפל לפי העדפת הטעם שלכם.
-
פזרו את הירקות על תבנית מרופדת בנייר אפייה והכניסו לתנור החם למשך 25-30 דקות. סובבו את הירקות באמצע הצלייה, והוציאו את התבנית לאחר שהם מתרככים ומקבלים גוון זהוב. את הקערה שבה ערבבתם את הירקות, השאירו בצד לשימוש נוסף.
-
לקראת סיום הצלייה, הוסיפו לקערה הגדולה חומץ תפוחים, סומאק ואת שארית שמן הזית. לאחר שתוציאו את הירקות מהתנור ותתנו להם להתקרר 2-3 דקות, הכניסו אותם לקערה וערבבו בעדינות עד לקבלת כיסוי אחיד. טעמו והוסיפו תיבול או חומץ במידת הצורך.
-
העבירו את הירקות לכלי הגשה עמוקים, פזרו מעל כל מנה פיסטוקים קלויים ועלי נענע, והגישו לשולחן.