טיגון הוא אחת הדרכים הבסיסיות להכין את שעועית המש. התבלינים הנוספים מוציאים את כל הטעמים החבויים בשעועית המופלאה ויוצרים יחד תבשיל מצויין כתוספת, או אפילו כמנה בפני עצמה. מתכון שעועית המש המונבטת והמטוגנת שלפניכם היא אחת המנות המופלאות שתטעמו.
אופן הכנת התבשיל שעועית:
-
הנביטו את שעועית המש 24 שעות לפני ההכנה.
-
חממו את שמן הזית במחבת עמוקה מעל אש בינונית עד גבוהה.
-
כאשר השמן חם, הוסיפו את זרעי החרדל. כאשר זרעי החרדל פוקעים, הנמיכו את האש לבינונית והוסיפו את השום, הג'ינג'ר, הכורכום והפלפל. טגנו במשך דקה או שתיים, עד שהשום מתחיל להשחים.
-
הוסיפו למחבת את השעועית המונבטת, העגבניות, המלח והמים. כסו את המחבת וטגנו כ-20 דקות. אם כל המים התאדו מהמחבת, הוסיפו עוד מעט מים.
-
לפני ההגשה, תבלו במיץ הלימון ובמעט פלפל שחור.
-
מומלץ להגיש כתוספת לאורז או עם יוגורט קר.
מקור: שרה ליבר