לארוחה מקסיקנית מדליקה, או כתחליף חדש ללחם והפיתה הרגילים, הכינו את הטורטיות העגולות והקלילות האלה, תוך כמה דקות ספורות.
אופן הכנת הטורטיות:
-
בקערה גדולה, ערבבו את הקמח והמלח.
-
הוסיפו בהדרגה את השמן והמים תוך ערבוב מתמיד עד שתיווצר עיסת בצק גסה.
-
העבירו את העיסה אל משטח עבודה מקומח ולושו אותו היטב כ-10 עד 12 פעמים, ליצירת מרקם חלק. במידת הצורך הוסיפו לבצק מעט מים וקמח.
-
חלקו את הבצק ל-8 כדורים בגודל שווה ורדדו כל אחד מהם לעיגול דק ושטוח.
-
על מחבת טפלון משומנת קלות חממו כל טורטייה על אש בינונית למשך דקה מכל צד, עד שהן ישחימו קלות.
מקור: אורלי שמש