header

מתכון לפיתה ביתית

הפיתה - לחם שטוח מקמח עם שמרים, משמשת לניגוב רטבים ומטבלים, הכנת כריכים וכבסיס למנות כמו הסביח, עראיס, פיתה-פיצה ועוד. אפשר להכין את הפיתות בתנור, במחבת ואם יש לכם טאבון ביתי בכלל טוב! בנוסף לפיתה הרגילה בעלת כיס האוויר, קיימות פיתות נוספות ומיוחדות כמו הפיתה העיראקית והפיתה הדרוזית, ההבדל ביניהן הוא שהעיראקית עבה יותר, הדרוזית דקה כמו לאפה, ושתיהן שטוחות.

פיתות

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים פיתות ביתיות:

קמח: ניתן להחליף את הקמח בקמח לחם או כוסמין.

סוכר: הסוכר לא מעניק לפיתה טעם מתוק, אפשר להפחית, להוסיף כרצונכם או להחליף את הסוכר בסוכר חום.

שמן זית: אפשר להחליף את שמן הזית בשמן קנולה אך זה פחות מומלץ. שמן הזית חוץ מהיותו בריא יותר, מעניק לפיתה טעם עשיר יותר.

רידוד: מומלץ לא לרדד דק מדי את עיגול הבצק, כדי שהפיתה תתנפח ולא תיקרע.

כיס אוויר: בצק הפיתה לח ורך יותר מבצק לחם, הרכות יוצרת את התפיחה שמובילה לכיס אוויר. לפעמים זה לא קורה באפייה בבית, וזה חלק טבעי מהסיפור.

הכנת הפיתות: אפשר להכין את הפיתות בתנור, בסיר אפייה חשמלי או במחבת.

אפייה: התנור חייב להיות חם מאוד לפני כניסת הפיתות, אחרת לא ייווצר כיס האוויר. בין הכנת נגלה נוספת של פיתות מומלץ לסגור את הדלת ולתת לתנור להתחמם היטב שוב. כדי לקבל תוצאה קרובה לטאבון אפשר לאפות על אבן שמוט, או על גבי תבנית הפוכה עם נייר אפייה.

הכנה במחבת: מחממים על אש גבוהה מחבת. מניחים את עיגול הבצק ולאחר כמה דקות שהבצק מתנפח ומזהיב, הופכים לצד השני. 

צינון וקירור: האוויר מייבש את הפיתות, לכן חשוב בעת הקירור לכסות אותן במגבת כדי לרכך ולשמור על הלחות, עדיף עם מגבת די עבה.

הקפאה: הפיתות נשמרות טריות במשך יום-יומיים בטמפרטורת החדר, מעבר לכך מומלץ לשמור אותן בהקפאה.

זמן הכנה: 40 דקות
כמות יחידות: 10
רמת קושי: קל
מתכון לפיתה ביתית
רכיבים לפיתה:
קמח - 1 ק"ג
שמרים יבשים - ½1 כפות
מים - ½2 כוסות (חמימים)
סוכר - 1-2 כפות (או סוכר חום)
מלח - כף
שמן זית - 3 כפות
אופן הכנת הפיתה:
  1. מנפים את הקמח לתוך קערת מיקסר עם וו לישה, מוסיפים שמרים ומערבבים על מהירות איטית.
  2. מוסיפים סוכר, שמן זית, מלח ולבסוף את המים בהדרגה. לשים במשך כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד.
  3. מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת או משאירים בקערת המיקסר ומכסים עם ניילון נצמד. מתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. preperation
  4. לאחר שהבצק תפח, מעבירים אותו למשטח מקומח, מחלקים ל-15-20 כדורים (תלוי בגודל הפיתות שתרצו להכין) בגודל כמה שיותר אחיד, מכסים במגבת ומניחים למנוחה כ-15 דקות (לא חובה). preperation
  5. משטחים כל עיגול בצק ומרדדים בעזרת מערוך לעובי של כ- ½ ס"מ ומשתדלים לשמור על עובי אחיד. מניחים על תבנית עם נייר אפייה מקומח מעט. preperation
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות ואופים כ-3 דקות, עד שהפיתות מזהיבות ומתנפחות. הופכים לצד השני ואופים כ-2 דקות נוספות, מוציאים בזהירות.
  7. מכסים את הפיתות עם מגבת ומצננים.
טיפ השף:
להעשרת הטעם אפשר להוסיף לבצק כפית סילאן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.