header

מתכון לפוקצ'ה עם עשבי תיבול

הריח של הפוקצ'ה הבשרנית ימלא לכם את כל הבית בניחוח לחם טרי מעורר תיאבון, ויוסיף לארוחה שלכם צבע וטעם עם המגוון העצום של התוספות שאפשר לשים מעל.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפוקצ'ה עם עשבי תיבול
רכיבים לפוקצ'ה:
שמרים יבשים - ¼2 כפיות
מים - ¾1 כוסות (חמים)
קמח לבן - ½3 כוסות
קמח מלא - ½ כוס
מלח - 2 כפיות
שמן זית - 5 כפות
רוזמרין - 5 (גבעולים טריים)
מלח גס - קורט
שמן זית - מעט (לזילוף לפני אפיה)
אופן הכנת הפוקצ'ה:
  1. בקערה בינונית, המיסו את השמרים במים החמים. המתינו מספר דקות עד שהתערובת תתחיל לתסוס ולהעלות קצף.
  2. בקערה של מעבד מזון ערבבו היטב את הקמח והמלח.
  3. הוסיפו לקערה את תערובת השמרים ו-2 כפות של שמן זית. הפעילו את מעבד המזון למשך כדקה, עם הפסקות קצרות, עד שתיווצר לכם עיסת בצק מגובשת.
  4. הוציאו את הבצק מהקערה, הבצק צריך להיות לח אך לא דביק מדי, וגלגלו אותו לכדור. אם אין לכם מערבל מזון, ערבבו את הקמח, המלח, תערובת מי השמרים ו-2 כפות שמן הזית היטב בתוך קערה בעזרת כף עד שתקבלו עיסת בצק חלקה.
  5. שימו את 2 כפות שמן הזית בתוך קערה גדולה, הניחו את כדור הבצק בפנים והתחילו לגלגל אותו בתוך הקערה כך שיהיה מצופה מכל הצדדים בשמן זית.
  6. כסו את הקערה במגבת, שימו אותה במקום חמים והניחו לבצק לתפוח למשך שעתיים (הבצק צריך להכפיל את נפחו).
  7. לאחר ההתפחה, שמנו תבנית אפייה (30*40) עם כף שמן זית, הניחו בתוכה את כדור הבצק ובעזרת הידיים שטחו אותו על כל התבנית. ייתכן והבצק לא יימתח לגמרי עד לדפנות של התבנית. כסו שוב את הבצק במגבת והשאירו אותו כך למשך 30-40 דקות נוספות.
  8. לאחר ההמתנה הנוספת, חממו את התנור ל-230° מעלות. בעזרת קצות האצבעות צרו גומות קטנות על כל פני הבצק, זלפו שמן זית מעל, פזרו עלי רוזמרין טריים או כל תוספת אחרת (כמו עגבניות מיובשות, פרוסות חצילים וגבינת פטה עיזים) ואת קורט המלח גס. preperation
  9. הכניסו לתנור ואפו במשך 20-25 דקות בחום של 190° מעלות, עד שהבצק מזהיב.
מקור: אורלי שמש
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.