header

מתכון למיני פאי בטטה

פאי זו תמיד תוספת מושלמת לשולחן הארוחה שאף אחד לא יסרב לה, ואם זה פאי אישי לכל אורח, מה טוב! את הפאי הזה תמלאו בטעמי בטטה, קינמון ואגוז מוסקט, והוא כל כך קל להכנה, כך שיהפוך להיות לאחת המנות שתכינו באופן קבוע לשמחת כולם.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות יחידות: 6
רמת קושי: קל
רכיבים למיני פאי בטטה:
פירה בטטה - 400 גרם
חמאה - 3 כפות (מרוככת)
ביצים - 2 גדולות + 1 טרופה
תמצית וניל - 1 כפית
קינמון טחון - ½ כפית + 1 כף (מחולקות)
ציפורן טחון - ¼ כפית
ג'ינג'ר טחון - ¼ כפית
מלח - ¼ כפית
סוכר חום - 55 גרם
סוכר לבן - 50 גרם + 1 כף (מחולקות)
בצק פריך - 140 גרם
חמאה לא מלוחה - 1 כף (מרוככת)
אבקת סוכר - לפיזור מעל
אופן הכנת מיני פאי בטטה:
  1. חממו את התנור מראש ל-200 מעלות.
  2. ערבבו בקערה בינונית את הבטטה, 3 כפות חמאה, 2 ביצים, תמצית וניל, ½ כפית קינמון, אגוז מוסקט, ציפורן, ג'ינג'ר, מלח, 50 גרם סוכר לבן לצד 55 גרם סוכר חום, וטרפו עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. לושו את הבצק הפריך אם יש צורך, רדדו אותו ומרחו עליו את החמאה הלא מלוחה.
  4. בקערה קטנה ערבבו את שאר הקינמון והסוכר, ופזרו מעל לבצק.
  5. השתמשו בכוס או בחותכן עוגיות כדי לקרוץ עיגולים מהבצק בקוטר של 10 ס"מ.
  6. קחו 2 כפות של תערובת הבטטה והניחו במרכז של מחצית מעיגולי הבצק שיצרתם.
  7. הניחו את המחצית השנייה של עיגולי הבצק על גבי העיגולים עם המילוי, ולחצו את הקצוות שלהם בעזרת מזלג כדי לסגור אותם. הברישו על כולם ביצה טרופה.
  8. אפו בתנור למשך 20 דקות או עד שהם מקבלים צבע חום-זהוב.
  9. פזרו מעל אבקת סוכר והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.