פאי זו תמיד תוספת מושלמת לשולחן הארוחה שאף אחד לא יסרב לה, ואם זה פאי אישי לכל אורח, מה טוב! את הפאי הזה תמלאו בטעמי בטטה, קינמון ואגוז מוסקט, והוא כל כך קל להכנה, כך שיהפוך להיות לאחת המנות שתכינו באופן קבוע לשמחת כולם.
רכיבים למיני פאי בטטה:
ביצים - 2 גדולות + 1 טרופה
אופן הכנת מיני פאי בטטה:
-
חממו את התנור מראש ל-200 מעלות.
-
ערבבו בקערה בינונית את הבטטה, 3 כפות חמאה, 2 ביצים, תמצית וניל, ½ כפית קינמון, אגוז מוסקט, ציפורן, ג'ינג'ר, מלח, 50 גרם סוכר לבן לצד 55 גרם סוכר חום, וטרפו עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
לושו את הבצק הפריך אם יש צורך, רדדו אותו ומרחו עליו את החמאה הלא מלוחה.
-
בקערה קטנה ערבבו את שאר הקינמון והסוכר, ופזרו מעל לבצק.
-
השתמשו בכוס או בחותכן עוגיות כדי לקרוץ עיגולים מהבצק בקוטר של 10 ס"מ.
-
קחו 2 כפות של תערובת הבטטה והניחו במרכז של מחצית מעיגולי הבצק שיצרתם.
-
הניחו את המחצית השנייה של עיגולי הבצק על גבי העיגולים עם המילוי, ולחצו את הקצוות שלהם בעזרת מזלג כדי לסגור אותם. הברישו על כולם ביצה טרופה.
-
אפו בתנור למשך 20 דקות או עד שהם מקבלים צבע חום-זהוב.
-
פזרו מעל אבקת סוכר והגישו.