חלה היא אחד מסוגי הלחמים האהובים ביותר, ואם ברצונכם לנסות מתכון חדש וייחודי, פשוט נסו את המתכון הבא שילמד אתכם להכין חלה יפיפייה ומתוקה בשלושה צבעים שתתקשו להפסיק לאכול.
רכיבים לחלת דלעת, ג'ינג'ר ושוקולד:
אופן הכנת החלת דלעת, ג'ינג'ר ושוקולד:
-
בקערה, המיסו את השמרים בתוך המים החמים והניחו בצד ל-5 דקות. לאחר מכן הוסיפו 2 כוסות קמח והוסיפו את הסוכר והמלח. ערבבו, והוסיפו עוד 2 כוסות קמח, את החלב והביצים. לאחר ערבוב קל הוסיפו את כוס הקמח האחרונה ואת החמאה.
-
לושו את הבצק עד שיהיה גמיש וחלק.
-
חלקו את הבצק לשלושה, והוסיפו לכל חלק - שוקולד, ג'ינג'ר או דלעת - את המרכיבים הייחודיים לו.
-
העבירו כל חלק לקערה משומנת נפרדת, כסו בניילון והניחו להתפחה כשעתיים או עד שכל בצק יתפח פי ½1 מגודלו המקורי.
-
חממו את התנור ל-200 מעלות.
-
גלגלו כל חלק בצק ל"חבל", העבירו את שלושת החבלים לנייר אפייה על תבנית ושזרו מהם "צמה".
-
הברישו את הצמה בביצה הטרופה, והכניסו לתנור למשך 20 דקות או עד השחמה. לאחר מכן הנמיכו את חום התנור ל-175 מעלות והמשיכו לאפות לעוד 30 דקות עד שנקישה על הלחם תעלה קול חלול.
מקור: גלי.ב.ד