אם אתם מחפשים עוגה טעימה ומרשימה לחג או לכל אירוע חגיגי - עוגת עקיצת הדבורה היא המתכון האולטימטיבי והמתאים ביותר עבורכם. העוגה, שמכילה את השילוב המושלם בין עוגת שמרים רכה עם קצפת ושקדים מקורמלים, תקצור עבורכם מחמאות ובקשות למתכון הנפלא שלה.
מקור תמונה:
רחבי הרשת
אופן הכנת העוגה:
-
הכניסו לקערה קמח, 2 כפות סוכר, מלח, ½ כוס חלב ו -3 כפות חמאה וערבבו עד ליצירת בצק חלק ואחיד.
-
הניחו לבצק לתפוח כ-15-20 דקות במקום חמים.
-
לושו את הבצק והניחו לו לתפוח שוב במשך כשעה או עד להכפלת נפחו.
-
לאחר ההתפחה, רדדו את הבצק לצורת התבנית ולעובי של 1 ס''מ.
-
שמנו תבנית אפייה בגודל 20 ס''מ, הניחו בה את הבצק בתבנית וכסו לכ-30 דקות.
-
המיסו 3 כפות חמאה וסוכר בסיר בחום בינוני, הוסיפו לו שקדים ו-1 כף חלב. הסירו ממקור החום והוסיפו אגב ערבוב את הדבש.
-
מרחו את התערובת על הבצק והניחו לתפיחה קלה של כ-15 דקות, אפו בתנור בחום של 180 מעלות עד להזהבה של העוגה.
-
בינתיים כשהעוגה בתנור, המיסו קורנפלור בקערה קטנה עם מעט מהחלב.
-
חממו חלב ו-1 כף סוכר בסיר המונח בתוך סיר גדול יותר עם מים רותחים (בן מארי).
-
צקו פנימה את קערת הקורנפלור המומס וערבבו עש להתעבות התערובת כ-2-3 דקות.
-
הוסיפו לסיר ביצה טרופה וערבבו שוב עד להתעבות הפודינג.
-
הסירו את הסיר ממקור החום, הוסיפו תמצית שקדים וערבבו היטב.
-
צננו במקרר לשעה לפחות.
-
לאחר שעה הקציפו את השמנת המתוקה עם אבקת קרם הטרטר עד שהקצפת נוקשה אך לא מידיי.
-
אחדו את הקצפת עם הפודינג וערבבו היטב.
-
פרסו את העוגה לחצי בצורה אופקית, מלאו ומרחו את הקרם בצורה שווה וחלקה על כל תחתית הבצק. הניחו את החלק העליון עם השקדים מעל, פרסו והגישו או הכניסו למקרר עד להגשה.
טיפ השף:
המתכון אומנם נראה ארוך ומסורבל, אך אופן ההכנה קל ושווה את ההכנה.