לעוגה המדהימה שלפניכם יש שמות רבים: נפוליאון, קרמנשיט, מילפיי (1,000 דפים) ועוד. איך שלא תבחרו לקרוא לה, העוגה הזו פשוטה וקלה כל כך להכנה, שאין ספק שהמתכון שלה יכנס אצלכם לפנתאון וישמר כאחת העוגות האהובות עליכם ביותר. כל מה שנחוץ עבור המתכון הוא בצק עלים איכותי (עדיף על בסיס חמאה) וקרם וניל צרפתי מעולה שתוכלו להכין בקלות כדי ליהנות מקינוח טעים במיוחד.
מקור תמונה:
weheartit
רכיבים לבצק והרכבת העוגה:
אופן הכנת הקרם פטיסייר:
-
בסיר בינוני, שלבו את החלב, הסוכר, הווניל והמלח. בשלו את התערובת על אש בינונית עד לרתיחה.
-
בקערה בינונית, הקציפו יחד את החלמונים והקורנפלור.
-
ערבבו את התערובת ללא הרף וצקו ½1 כוסות חלב רותח לתוך תערובת החלמונים והקורנפלור. המשיכו לצקת את כל החלב עד לאיחוד מלא של שתי התערובות.
-
צקו את התערובת בחזרה לסיר ובשלו על חום בינוני עד גבוה תוך כדי בחישה מתמדת כ-2 דקות. (היזהרו שחלמונים לא יתבשלו יתר על המידה כדי שלא תיווצר חביתה).
-
הסירו את הסיר ממקור החום, הוסיפו לתוכו את קוביות החמאה וערבבו עד שהחמאה תימס לחלוטין.
-
כסו את הסיר עם הקרם עם ניילון נצמד והכניסו אותו למקרר למשך כשעתיים.
אופן הכנת הבצק והרכבת העוגה:
-
חממו תנור ל-220 מעלות והכינו שני מגשים מרופדים בניירות אפייה.
-
רדדו מעט את בצק העלים על משטח מקומח ונקבו חורים בעזרת מזלג על כל שטח פני הבצק.
-
חלקו את הבצק ל-3 חלקים שווים.
-
העבירו את הבצק לתבניות ואפו עד לקבלת גוון חום זהוב. הוציאו מהתנור וצננו.
-
הניחו חלק אחד של בצק העלים האפוי בתוך תבנית 30X10 וצקו מעליו מחצית מהקרם. הניחו עלה בצק נוסף וצקו את שארית הקרם הנותר. הניחו מעל הקרם את העלה האחרון, צקו עליו את הזיגוג והכניסו למקרר או למקפיא בכלי אטום מאוויר.
אופן הכנת הציפוי:
-
הכניסו לקערה בינונית, את הסוכר, סירופ התירס, החמאה והחלב. הקציפו יחד עד לקבלת תערובת מעט נוזלית ודביקה.
-
הוציאו רבע מכמות התערובת לכוס וערבבו פנימה את הקקאו לקבלת תערובת כהה.
-
צקו את התערובת הלבנה על הבצק העליון ופזרו אותה בצורה אחידה על כל שטח הפנים. על שכבת הזיגוג הלבן צרו קווים אופקיים עם הקרם החום, ובעזרת קיסם עברו בצורה אנכית הלוך ושוב ליצירת העיטור של העוגה.