header

מתכון לעוגת מוס מנגו אוורירית

עוגת מוס היא קינוח מיוחד שתמיד כיף לאכול - גם אם אתם מלאים לגמרי, תמיד תמצאו מקום לחתיכת עוגה! אז אם אתם אוהבים עוגות מוס, אבל המתיקות הרבה לא ממש לשביעות רצונכם, תוכלו להשתמש באפשרות החלופית הבאה ולהכין את עוגת המנגו בעלת הקלילות הפירותית והחמצמצות המעודנת.
זמן הכנה: 35 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת מוס מנגו אוורירית מקור תמונה: talitaskitchen
רכיבים לעוגת ספוג:
סוכר - 2 כפות (40 גרם)
סוכר - ½1 כפות (30 גרם)
תמצית וניל - ½ כפית
חלב - ¼ כוס
שמן - 2 כפות
קמח - ½ כוס (מנופה)
סודה לשתייה - ¼ כפית
רכיבים למוס מנגו:
אבקת ג'לטין - 14 גרם
מים - 70 מ"ל (¼ כוס + 2 כפות)
שמנת מתוקה - 150 מ"ל (להקצפה)
אבקת סוכר - ½1 כפות
מחית מנגו - 200 גרם (בטמפרטורת החדר)
מנגו - 140 גרם (קצוץ)
רום - 1 כף (רום אמיתי – לא חובה אבל כדאי)
רכיבים לזיגוג:
מחית מנגו - 100 גרם
ג'לטין - ½ חבילה (7 גרם)
מים - 2 כפות
אופן הכנת העוגת ספוג:
  1. רפדו תבנית בקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה וחממו תנור לטמפרטורה של 150 מעלות.
  2. הקציפו את החלבונים עד להיווצרות קציפת עננים רכה והוסיפו את 2 כפות הסוכר בהדרגה. המשיכו להקציף עוד כ-2 דקות לפחות והניחו בצד.
  3. בקערה אחרת הקציפו את החלמונים והוסיפו את ½1 כפות הסוכר בהדרגה עד להיווצרות קציפה צהבהבה.
  4. הוסיפו לתערובת החלמונים את הווניל, השמן והחלב וערבבו היטב ובעדינות.
  5. הוסיפו את הקמח ואבקת הסודה לשתייה בהדרגה תוך ערבוב עדין ולאחר מכן בתנועת קיפול מלמעלה למטה.
  6. העבירו 2-3 כפות מתערובת החלמונים אל תוך קערת החלבונים, ערבבו מעט ולאחר מכן העבירו את כל תכולת קערת החלבונים אל תוך החלמונים, וערבבו בעדינות ולאט כדי שהקציפה לא תקרוס פנימה ותאבד נפח.
  7. צקו לתבנית, ישרו ואפו כ-30 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא מעט לח.
  8. לאחר האפייה צננו את העוגה, חתכו קצוות וחצו את עובי העוגה לשני עוגות בקוטר 19 ס"מ.
  9. הניחו את אחד הבסיסים בתבנית גבוהה והניחו בצד.
  10. המשיכו להכנת שלב המוס.
אופן הכנת המוס מנגו:
  1. הכניסו את הג'לטין לקערה קטנה וצקו עליו את המים, השאירו אותו בנוזל למשך כ-3-5 דקות ולאחר מכן ערבבו קלות והכניסו למיקרוגל לחימום של כ-30 שניות.
  2. הקציפו את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר בקערה בינונית עד שנוצרת קצפת אוורירית לא דחוסה ורכה מעט.
  3. הוסיפו אל הקצפת את מחית המנגו והמנגו הקצוץ וערבבו יחד להטמעה מלאה.
  4. כשהג'לטין חם מאוד, הוסיפו לתוך הקערה שלו 2 כפות מהקצפת, ערבבו היטב וצקו אל תוך קערת הקצפת תוך ערבוב מהיר, כך שהג'לטין יתערבב בכל התערובת.
  5. צקו חצי מכמות המוס על גבי תחתית העוגה שבתבנית, הכניסו למקפיא ל-5-10 דקות או עד שיתמצק מעט. הניחו את חצי הבסיס הנוסף, צקו מעליו את שאר המוס והכניסו למקרר לכ-40 דקות למיצוק מלא של העוגה.
  6. לאחר שהעוגה התמצקה החלו להכין את הזיגוג.
אופן הכנת הזיגוג:
  1. המיסו את הג'לטין במים כמו בשלב של המוס והרתיחו את הג'לטין שהתמצק במיקרוגל.
  2. הוסיפו פנימה את מחית המנגו וצקו בעדינות את הזיגוג על המוס המקורר, רק היזהרו שלא לשפוך אותו רותח כי אז המוס יתחיל להתפרק ולהימרח.
  3. הכניסו את העוגה למקרר לפחות ל-3 שעות או הקפיאו עד להפשרתה כשעה לפני ההגשה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.