איחוד של תותים וקצפת במתכון זה ללא ספק שילוב מנצח בכל הקשור לקינוחים מתוקים וטעימים. השילוב של הטעמים הללו עם העוגה הנמוכה (המכונה באנגלית "שורטקייק") יוצר קינוח אישי, מתקתק ופירותי שתענוג להכין וגם לאכול.
מקור תמונה:
seriouseats
רכיבים לעוגת תותים (4-6 מנות):
אופן הכנת העוגת תותים (4-6 מנות):
-
חממו תנור לחום של 230° מעלות. הכניסו את התותים לתוך קערה בינונית, כסו אותם עם הסוכר והניחו בצד.
-
הניחו את הקמח התופח בקערה גדולה. הוסיפו פנימה כף סוכר אחת, ערבבו, והוסיפו פנימה ¾ כוס שמנת מתוקה. ערבבו הכול עד ליצירת בצק. שימו לב שלא לערבב יתר על המידה.
מקור תמונה:
kathleeniscookinginmexico
-
צרו כדורים מן הבצק באמצעות כף מעוגלת או כף גלידה. הניחו את הכדורים על נייר אפיה בתוך תבנית. השאירו רווח של ½2 ס''מ בין כדור לכדור.
-
הברישו את חלקם העליון של הכדורים עם מעט מהשמנת המתוקה והכניסו לתנור לאפייה במשך 12 דקות.
-
הקציפו את השמנת המתוקה הנותרת עם כף סוכר ותמצית וניל עד לקבלת מרקם אחיד.
-
הוציאו את תבנית העוגות מן התנור. פרסו כל אחת מהעוגות לשניים, הניחו על חלקן התחתון תותים ומעט קצפת, סגרו עם החלק העליון, הניחו מהקצפת הנותרת על ראשה של כל עוגה, והגישו.