תקופת החורף קרבה ובאה, וכמו שכל הדברים הטובים מגיעים בשלשות, ביחד עם הגשמים וציפורי הנחליאלי, מגיע גם הקרמבו האהוב. אך במקום לקנות את אותו קרמבו תעשייתי שמוכרים בחנויות, תוכלו להשתמש במתכון שלפניכם ולהכין קרמבו ביתי שיהיה אפילו טעים יותר מהמקור.
אופן הכנת העוגיה:
-
המיסו שוקולד וחמאה במיקרוגל בקערה.
-
הוסיפו לקערה את הנוגט וערבבו היטב.
-
הוסיפו לקערה את פצפוצי האורז וערבבו עד שכל הפצפוצים מצופים לגמרי.
-
מרחו את התערובת בשכבה אחידה ודקה (כ-½ סנטימטר) על תבנית עם נייר אפייה.
-
העבירו את התבנית למקרר עד שהבסיס יתקשה.
-
לאחר כמכן קרצו לעיגולים בקוטר 4 ס"מ עם חותכן עוגיות.
אופן הכנת הקרם:
-
חממו בסיר כפול (על אדים) את החלבונים והסוכר, תוך כדי בחישה, עד שהתערובת חמה והסוכר נמס.
-
מזגו מים לקערה.
-
פזרו את אבקת הג'לטין על פני המים והמתינו כ-2 דקות.
-
חממו את הג'לטין המומס במיקרוגל למשך 10-15 שניות, עד שיתקבל נוזל שקוף וחלק.
-
צקו בזריזות את הג'לטין ביחד עם תמצית הווניל לתוך קצף החלבונים, והמשיכו להקציף עד שהתערובת הופכת לנעימה למגע שפתיים.
-
הוסיפו לקצף את מזרה השוקולד, או את השוקולד המגורד.
-
העבירו את הקצף לשקית זילוף בעלת פיה חלקה, וזלפו על בסיס הקרמבו לפי הגודל הרצוי.
-
העבירו את הקרמבו למקפיא ל-10 דקות.
אופן הכנת הציפוי:
-
המיסו את חמאת הקקאו במיקרוגל עד שיתקבל מרקם נוזלי וחלק.
-
צקו על חמאת הקקאו את השוקולד המריר הקצוץ, וערבבו עד שימס.
-
טבלו את קצף הקרמבו בציפוי, והניחו את הקרמבו השלם על רשת לתנור שתחתיה מונח נייר אפייה שעליו יטפטף השוקולד העודף.
-
פזרו מעט מזרה שוקולד על הקרמבו. אפשר להשתמש גם בסוכריות צבעוניות במקום.
-
העבירו למקרר עד שיתייצב.
מקור: אורית כץ