עוגת שוקולד גבוהה היא חלום של כל מי שניסה לאפות מעדן שכזה, אך הרצון לנסות ולחקות את העוגה המרשימה מהמאפייה מהווה אתגר גדול עבור רבים, שלפעמים מסתיים בעוגה נפולה ולא מוצלחת. בעזרת מתכון עוגת השוקולד שלפניכם, גם אתם תוכלו לאפות את עוגת השוקולד הגבוהה החלומית ההיא שתמיד רציתם ולקבל את השבחים מכל בני המשפחה והחברים.
אופן הכנת העוגת שוקולד:
-
חממו תנור ל-160 מעלות.
-
ערבבו חמאה, אבקת קקאו וסוכר יחד בקערה גדולה עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הוסיפו את הביצים לקערה אחת אחרי השנייה ולאחר מכן הוסיפו את הווניל. יש לערבב ולהוסיף את הביצה השנייה והשלישית רק לאחר שהביצה הקודמת נטמעה בעיסה.
-
ערבבו בקערה נפרדת את הקמח, אינסטנט פודינג שוקולד, סודה, מלח, אבקת סודה לשתייה וריוויון, והוסיפו לתערובת החמאה והביצים.
-
הוסיפו את שבבי השוקולד-צ'יפס, ערבבו עוד 2-3 סיבובים והעבירו לתבנית משומנת בקוטר 22 ס"מ או 25X20 ס"מ עם שוליים גבוהים.
-
הכניסו לתנור החם ואפו כ-45-60 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי.
-
הוציאו את העוגה מהתנור והניחו לה להצטנן מעט.
אופן הכנת הציפוי שוקולד:
-
חממו את המים יחד עם החמאה והווניל מעל אש גבוהה עד לרתיחה והמסת החמאה.
-
הסירו מהאש והוסיפו את הקקאו תוך ערבוב עד שהוא מתמוסס ונטמע בנוזל.
-
הוסיפו את אבקת הסוכר והשמנת וערבבו.
-
נעצו קיסם על כל פני שטח העוגה כדי ליצור חורים קטנטנים שיאפשרו לציפוי לחלחל מעט לעוגה.
-
צקו את הציפוי על העוגה והעבירו למקרר למשך חצי שעה לפחות, חיתכו והגישו.