כאשר מדברים על עוגת מוס מושלמת נהוג לחשוב על עוגת טריקולד המכילה 3 סוגים של שוקולד ובעלת מרקם רך ועדין. עם מתכון עוגת הטריקולד הבא, תוכלו גם אתם להכין עוגת מוס כמו בקונדיטוריות היוקרתיות וליהנות מכל השוקולדים האהובים בנגיסה אחת.
מקור תמונה:
i.pinimg
אופן הכנת הבסיס:
-
חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
-
הכניסו לקערה גדולה קמח, קקאו, סוכר, אבקת אפייה וסודה לשתייה וערבבו היטב.
-
הוסיפו לקערה ביצים, חלב, שמן, וניל ומים, וערבבו היטב.
-
צקו את התערובת לתבנית עגולה קפיצית בקוטר 22 ס"מ.
-
הכניסו את התבנית לתנור למשך 20-30 דקות. החדירו שיפוד עץ למרכז העוגה, ואם הוא יוצא רטוב, החזירו את העוגה לעוד מספר דקות. אם הקיסם יוצא לח, העוגה מוכנה. צננו מעט והכניסו את העוגה למקרר.
-
הוציאו את העוגה מהמקרר והניחו לה להתקרר לגמרי, בינתיים הכינו את שכבת מוס השוקולד הכהה.
אופן הכנת המוס שוקולד כהה:
-
פזרו את הג'לטין לתוך קערה קטנה והוסיפו לו את המים. הניחו את הקערה בצד עד שהג'לטין יספח את הנוזלים ויהיה ספוגי.
-
הכניסו את החלבונים לקערה והקציפו אותם עד להיווצרות פסגות נוקשות.
-
בקערה נפרדת הקציפו את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה ואוורירית.
-
הרתיחו את החלב בקלחת, הסירו מהכיריים והוסיפו לו את הג'לטין.
-
לאחר שהג'לטין נמס לחלוטין, הוסיפו פנימה את שוקולד החלב וערבבו היטב עד להמסתו המלאה (אם השוקולד לא נמס לחלוטין, חממו את התערובת מעט).
-
העבירו את תערובת השוקולד לקערת הקצפת וערבבו אותם יחדיו בעדינות. לאחר מכן הוסיפו לקערה את החלבונים וערבבו את התערובת היטב.
-
הוציאו את העוגה מהמקרר וצקו עליה את תערובת השוקולד, החליקו את המוס והכניסו למקפיא להתמצקות של כשעתיים.
אופן הכנת המוס שוקולד לבן:
-
פזרו את הג'לטין לתוך קערה קטנה והוסיפו לו את המים. הניחו בצד עד שהג'לטין יספח אליו את הנוזלים.
-
הכניסו את החלבונים לקערה והקציפו אותם עד להיווצרות פסגות נוקשות.
-
בקערה נפרדת הקציפו את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה ואוורירית.
-
הרתיחו את החלב בקלחת, הסירו אותו מהכיריים והוסיפו את הג'לטין.
-
לאחר שהג'לטין יימס לחלוטין, הוסיפו פנימה את שוקולד החלב וערבבו היטב עד להמסה מלאה (אם השוקולד לא נמס לחלוטין חממו מעט את התערובת).
-
העבירו את תערובת השוקולד לקערת הקצפת וערבבו אותם יחדיו בעדינות. לאחר מכן הוסיפו לקערה את החלבונים וערבבו את התערובת היטב.
-
צקו על תחתית העוגה, החליקו את המוס והכניסו למקפיא להתמצקות של כשעתיים.
-
הוציאו את העוגה מהמקפיא וצקו עליה את תערובת השוקולד, החליקו את המוס והכניסו למקפיא להתמצקות של כשעתיים.