מתברר שעוגת גבינה לא מוכרחה להיות כבדה וסמיכה, ושניתן להכין בקלות עוגה אוורירית וקלילה שמתאימה בעיקר לימים רגועים עם כל המשפחה.
אופן הכנת העוגת גבינה:
-
חממו את התנור מראש ל-170 מעלות.
-
הפרידו בין החלבונים והחלמונים והניחו אותם בקערות נפרדות. כסו היטב את קערת החלבונים והכניסו אותה למקרר.
-
המיסו את השוקולד בשיטת בן מארי (הניחו סיר מלא במים על להבה בינונית, הניחו מעליו קערה ואליה הכניסו את קוביות השוקולד עד שימסו). לאחר מכן הוסיפו את גבינת השמנת וערבבו היטב עד שיתמזגו.
-
הוסיפו את החלמונים אל תערובת השוקולד, וערבבו היטב.
-
הוציאו את קערת החלבונים מהמקרר, הקציפו אותם והוסיפו לתערובת השוקולד והחלמונים.
-
רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה ושמנו אותו עם מעט שמן.
-
צקו את כל הרכיבים לתבנית האפייה ואפו אותה בתנור במשך 15 דקות. כשהיא תהייה מוכנה הניחו לה להתקרר מעט, קשטו אותה עם אבקת סוכר והגישו.
מקור: לאה ג.