אין דבר יותר מהנה ממרק מהביל ביום חורפי וגשום. אחד המרקים האהובים על גדולים ועל קטנים הוא מרק האפונה. הוא ירוק, טעים, ריחני... אפשר להשאיר אותו כמו שהוא ואפשר לטחון ולהפוך אותו לקרמי ומשגע, להוסיף קרוטונים וליהנות מהגשם בחוץ בצורה הכי מהנה ומחממת שיש, וגם לאכול אותו קר בימים חמים.
האפונה מלאה ביתרונות בריאותיים, היא עשירה בעמילן, חלבונים, סיבים, מינרלים, ויטמינים - שומרת על בריאות הלב, משפרת את העיכול, מסייעת לחיזוק חיסוני, מכניסה אנרגיה לגוף והרשימה עוד ארוכה...
האפונה: אין צורך להשרות את האפונה במים לפני ההכנה, ההשריה תאריך את פעולת הבישול ותתחיל את תהליך הנביטה, שיהפוך אותה לקשה. כן צריך לשטוף, לסנן ורק אז להוסיף לסיר. מומלץ להשתמש באפונה יבשה או קפואה ולא מקופסת שימורים. ההבדל בטעם יהיה עצום.
העשרת המרק: אפשר להוסיף קוביות חזה עוף או קבנוס קצוץ.
תפוחי אדמה: לקבלת טעם מתקתק ניתן להחליף את תפוחי האדמה בבטטות.
הוספת עדשים: לא רצוי להוסיף עדשים למרק, זמן ההכנה שלהן שונה מהאפונה. אם אתם מתעקשים על הוספתן, בחרו בעדשים הכתומות שהן הכי מהירות הכנה, המתכון מושלם גם למרק עדשים ללא אפונה כמובן.
טחינת המרק: לקבלת מרקם קטיפתי וחלק טחנו את המרק עד קבלת מרקם משחתי ורך, אפשר גם להשאיר את המרק כמו שהוא, לבחירתכם.
הצעה לשדרוג: לאחר שהמרק טחון אפשר להוסיף שמנת או קרם קוקוס, כמה עלי נענע קצוצים, לבשל עוד כמה דקות ולאכול חם או קר.
הקפאה: ניתן להקפיא את המרק, רצוי בכלי מתאים, ולהוציא לילה לפני להפשרה במקרר.