header

מתכון למרק אפונה עם ירקות

אין דבר יותר מהנה ממרק מהביל ביום חורפי וגשום. אחד המרקים האהובים על גדולים ועל קטנים הוא מרק האפונה. הוא ירוק, טעים, ריחני... אפשר להשאיר אותו כמו שהוא ואפשר לטחון ולהפוך אותו לקרמי ומשגע, להוסיף קרוטונים וליהנות מהגשם בחוץ בצורה הכי מהנה ומחממת שיש, וגם לאכול אותו קר בימים חמים.

האפונה מלאה ביתרונות בריאותיים, היא עשירה בעמילן, חלבונים, סיבים, מינרלים, ויטמינים - שומרת על בריאות הלב, משפרת את העיכול, מסייעת לחיזוק חיסוני, מכניסה אנרגיה לגוף והרשימה עוד ארוכה...

 כמה טיפים לפני שנלמד להכין מרק אפונה עם ירקות:

האפונה: אין צורך להשרות את האפונה במים לפני ההכנה, ההשריה תאריך את פעולת הבישול ותתחיל את תהליך הנביטה, שיהפוך אותה לקשה. כן צריך לשטוף, לסנן ורק אז להוסיף לסיר. מומלץ להשתמש באפונה יבשה או קפואה ולא מקופסת שימורים. ההבדל בטעם יהיה עצום.

העשרת המרק: אפשר להוסיף קוביות חזה עוף או קבנוס קצוץ.

תפוחי אדמה: לקבלת טעם מתקתק ניתן להחליף את תפוחי האדמה בבטטות.

הוספת עדשים: לא רצוי להוסיף עדשים למרק, זמן ההכנה שלהן שונה מהאפונה. אם אתם מתעקשים על הוספתן, בחרו בעדשים הכתומות שהן הכי מהירות הכנה, המתכון מושלם גם למרק עדשים ללא אפונה כמובן.

טחינת המרק: לקבלת מרקם קטיפתי וחלק טחנו את המרק עד קבלת מרקם משחתי ורך, אפשר גם להשאיר את המרק כמו שהוא, לבחירתכם.

הצעה לשדרוג: לאחר שהמרק טחון אפשר להוסיף שמנת או קרם קוקוס, כמה עלי נענע קצוצים, לבשל עוד כמה דקות ולאכול חם או קר.

הקפאה: ניתן להקפיא את המרק, רצוי בכלי מתאים, ולהוציא לילה לפני להפשרה במקרר.

 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון למרק אפונה עם ירקות
רכיבים למרק אפונה:
אפונה יבשה - 500 גרם
שמן זית - 2 כפות
בצל - 1 (קצוץ דק)
גזר - 2 (קלופים, חתוכים לקוביות)
תפוח אדמה - 1 (קלוף וחתוך לקוביות)
סלרי - צרור עלים
קישואים - 2 (קלופים, חתוכים לקוביות)
שיני שום - 2-3 (קלופות ופרוסות)
כמון - ¾ כפית
מלח - כפית שטוחה
פלפל שחור - ¼ כפית
מים - לפי הצורך
אופן הכנת מרק אפונה:
  1. שוטפים היטב ומסננים את האפונה. preperation
  2. מחממים סיר עמוק עם שמן זית, קוצצים את הבצל והסלרי, מוסיפים לסיר ומטגנים עד להזהבה קלה.
  3. חותכים לקוביות את הגזר, תפוח האדמה והקישואים, מוסיפים לסיר וממשיכים לטגן.
  4. מוסיפים את האפונה, כמון, מלח, פלפל והמים עד לכ-5 ס"מ מעל הירקות ותכולת הסיר. מערבבים, מביאים לרתיחה מכסים ומבשלים על אש בינונית כ-40 דקות, עד שהאפונה והירקות רכים.
  5. טוחנים את המרק עם מוט בלנדר (לא חובה). preperation
  6. מגישים עם לחם טרי או קרוטונים.
טיפ השף:
טיפ להגשה: מומלץ לזלף מעל כמה טיפות שמן זית ופלפל שחור גרוס.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.