header

מתכון למרק עגבניות ביתי פשוט

בחורף שעבר התחשק לי לפנק את משפחתי במרק חמים ובריא באחד מהימים הגשומים. לאחר התייעצות קצרה עם קרובת משפחה נבחרה המנה המדהימה הבאה שהפכה להצלחה לא רגילה! לכן אם מתחשק לכם לפנק את היקרים לכם ולהפוך יום סגריר לנקודת אור חמימה ומנחמת, כדאי שתבשלו עבורם את מרק העגבניות הפשוט והטעים הזה.
זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון למרק עגבניות ביתי פשוט מקור תמונה: pinchofyum
רכיבים למרק עגבניות:
שמן זית - 2 כפות
גזרים - 2 (קצוצים)
בצל - ½ (קצוץ)
שיני שום - 4 (כתוש)
רסק עגבניות - ½1 כפות
קמח - 1 כף
ציר ירקות - 4 כוסות (מתכון לציר ירקות או 4 כפיות אבקת מרק ירקות מהולות ב-4 כוסות מים)
טימין - ½ כפית (מיובש)
עגבניות מרוסקות - 800 גרם (מקופסת שימורים)
גבינת מוצרלה - מעט (מגורדת - לקישוט)
שמנת מתוקה - מעט (לא חובה - להוסיף בסוף לפי הצורך)
אופן הכנת המרק עגבניות:
  1. הניחו סיר גדול על הכיריים מעל להבה גבוהה, צקו שמן זית וטגנו בתוכו את השום, הבצל והגזר יחדיו למשך כ-5-7 דקות.
  2. כעת הוסיפו את רסק העגבניות וערבבו עד שהרסק משנה גוון לחום קרמלי, ומיד הוסיפו את הקמח תוך ערבוב מהיר.
  3. לאחר שהקמח נטמע בתערובת, צקו את ציר הירקות, העגבניות המרוסקות, הטימין ועלה הדפנה, ערבבו היטב והביאו לרתיחה כאשר לאחריה יש להנמיך את הלהבה לבינונית-נמוכה להמשיך לבשל עוד כ-30 דקות.
  4. לפני ההגשה ניתן ואף מומלץ לטחון קלות את תערובת המרק עם בלנדר ידני, לצקת לקערה ולפזר מעל מוצרלה מגורדת. אם תרצו שדרוג נוסף, הוסיפו מעט שמנת מתוקה להעשרת הטעם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.