בחורף שעבר התחשק לי לפנק את משפחתי במרק חמים ובריא באחד מהימים הגשומים. לאחר התייעצות קצרה עם קרובת משפחה נבחרה המנה המדהימה הבאה שהפכה להצלחה לא רגילה! לכן אם מתחשק לכם לפנק את היקרים לכם ולהפוך יום סגריר לנקודת אור חמימה ומנחמת, כדאי שתבשלו עבורם את מרק העגבניות הפשוט והטעים הזה.
מקור תמונה:
pinchofyum
אופן הכנת המרק עגבניות:
-
הניחו סיר גדול על הכיריים מעל להבה גבוהה, צקו שמן זית וטגנו בתוכו את השום, הבצל והגזר יחדיו למשך כ-5-7 דקות.
-
כעת הוסיפו את רסק העגבניות וערבבו עד שהרסק משנה גוון לחום קרמלי, ומיד הוסיפו את הקמח תוך ערבוב מהיר.
-
לאחר שהקמח נטמע בתערובת, צקו את ציר הירקות, העגבניות המרוסקות, הטימין ועלה הדפנה, ערבבו היטב והביאו לרתיחה כאשר לאחריה יש להנמיך את הלהבה לבינונית-נמוכה להמשיך לבשל עוד כ-30 דקות.
-
לפני ההגשה ניתן ואף מומלץ לטחון קלות את תערובת המרק עם בלנדר ידני, לצקת לקערה ולפזר מעל מוצרלה מגורדת. אם תרצו שדרוג נוסף, הוסיפו מעט שמנת מתוקה להעשרת הטעם.