maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לציר ירקות טבעי

ציר ירקות שמבוסס על רכיבים טריים ובריאים יעשיר כל מנה, ותוכלו להשתמש בו להכנת מאכלים שונים המיועדים לארוחה חלבית, או עבור מנות צמחוניות וטבעוניות שאתם רוצים להוסיף להן טעם ייחודי.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לציר ירקות טבעי מקור תמונה: Alpha
רכיבים לציר ירקות:
סלרי - ½ קג'
בצל - 700 גר'
גזר - ½ קג' (חתוך לחתיכות באורך 2 ס''מ)
עגבניות - ½ קג' (ללא הליבה)
פלפלים - ½ קג' (מתוקים, חתוכים לרצועות בעובי 2 ס"מ)
לפת - ½ קג' (חתוך לקוביות)
שמן זית - 2 כפות
פלפל שחור - 6 (גרגירים שלמים)
פטרוזיליה - חופן (קצוצה)
מים - 4 ליטר
אופן הכנת הציר ירקות:
  1. חממו שמן במחבת על להבה בינונית-גבוהה ואוז הוסיפו בצל, גזר, עגבניות, פלפלים מתוקים ולפת. הניחו את הירקות על כלי חסין לחום והכניסו לתנור למשך 15 דקות. צלו במשך שעה, עד שכל הירקות יתחילו להשחים ולהגיר נוזלים.
  2. חממו את התנור שלכם ל-230 מעלות ובינתיים הסירו את העלים מהסלרי והניחו את הגבעולים בצד.
  3. הכניסו את הירקות המושחמים ואת כל שאר הרכיבים לסיר גדול על להבה גדולה והביאו לרתיחה. הפחיתו את החום ובשלו עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי מכמותם ההתחלתית. preperation מקור תמונה: Ian Fuller
  4. העבירו את הציר דרך מסננת לתוך כלי אחסון גדול או לכלים קטנים, הכניסו למקרר או למקפיא והשתמשו בעת הצורך.
טיפ השף:
לאחר הסינון של הציר, צקו את הנוזל למתקן של קוביות קרח והקפיאו, כך תוכלו להשתמש בו בעת הצורך.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר