maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 ממרחים אהובים להכנה ביתית

בכל בוקר אנו מכינים כריכים לילדינו שיאכלו בארוחת העשר בבית הספר, אך במקום להשתמש בממרחים קנויים ומלאים בכימיקלים וחומרים משמרים, למה שלא תכינו את אותם הממרחים בעצמכם, עם מרכיבים מוכרים וידועים? אלו הם 8 הממרחים שלא תצטרכו לקנות יותר לעולם!

 
רוטב רוטב רוטב רוטב
       
רוטב רוטב רוטב רוטב

 

 

 

ממרח שוקולד אגוזים
ממרח השוקולד-אגוזים של נוטלה הוא ללא ספק אחד הממרחים האהובים ביותר בעולם, ועכשיו תוכלו להכין אותו בעצמכם!
 
מרכיבים
  • ½ כוס שבבי שוקולד חצי מתוק
  • ¾ כוס אגוזי לוז קלופים
  • ⅔ כוס חלב מרוכז
  • כפית דבש
  • קמצוץ מלח
הכנה
  • חממו תנור לחום של 180 מעלות, וקלו בו את האגוזים, על נייר אפייה, במשך 15 דקות. השאירו את התנור חם.
  • בזמן הקלייה, המסו את השוקולד בקערת זכוכית המונחת בתוך סיר מים רותחים (לחילופין, ניתן להמס את השוקולד גם במיקרוגל).
  • גרסו את האגוזים במעבד מזון במשך דקה, עד להגעה למרקם משחתי. הוסיפו לאגוזים את החלב המרוכז, הדבש והמלח.
  • ערבבו את התערובת עד ליצירת מרקם אחיד, ואז הוסיפו את השוקולד. הפעילו את מעבד המזון בפולסים קצרים עד לאיחוד התערובות.
ממרחים ביתיים

חזרה לתפריט

 

 

 

חמאת בוטנים
הממרח הטעים והבריא הופך להיות אף יותר בריא, כאשר אתם מכינים אותו בעצמכם בעזרת מרכיבים הידועים לכם.
 
מרכיבים
  • 2 כוסות בוטנים קלופים, לא קלויים ולא מומלחים.
  • כפית שמן בוטנים (לא חובה, יוצר מרקם עשיר יותר)
  • כפית דבש (לא חובה, ליצירת חמאת בוטנים מתוקה)
  • ½ כפית מלח
הכנה
  • חממו תנור לחום של 180 מעלות, וקלו בו את הבוטנים במשך 10 דקות.
  • העבירו את הבוטנים למעבד מזון, והפעילו אותו בפולסים קצרים, עד לריסוק הבוטנים.
  • הפעילו את מעבד המזון בצורה רצופה במשך דקה אחת. אספו את הבוטנים הגרוסים מדפנות הכלי, והחזירו אותם למרכז.
  • הפעילו את מעבד המזון למשך דקה נוספת. הפעם, גרגרי הבוטנים יהפכו עדינים יותר, והתערובת תתחיל לקבל מרקם של ממרח.
  • הפעילו את מעבד המזון בפעם השלישית, לדקה נוספת. אחרי פעם זו הבוטנים יקבלו מראה של חמאת בוטנים ומרקם אחיד.
  • הוסיפו את השמן, הדבש והמלח.
  • הפעילו את מעבד המזון למשך 2 דקות נוספות, עד לאיחוד המרכיבים. המשיכו לעבד עד להגעה למרקם הרצוי.
ממרחים ביתיים

חזרה לתפריט

 

 

 

פסטו תרד
גירסה מיוחדת לממרח הפסטו האיטלקי. כאשר אנו מכינים את הפסטו עם תרד, הוא הופך לבריא במיוחד ועשיר בברזל.
 
מרכיבים
  • 2 כוסות עלי תרד טריים ושטופים
  • ½ כוס פטרוזיליה טרייה
  • ½ כוס צנוברים קלויים (ניתן להשתמש גם באגוזי מלך, הנחשבים לבריאים יותר)
  • ¼ כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • ¼ כפית מלח
  • קמצוץ פלפל שחור
הכנה
  • ערבלו את כל המרכיבים יחד במעבד מזון, עד ליצירת ממרח אחיד.
  • אחסנו את הממרח בצנצנת במקרר. מומלץ להזליף מעט שמן זית לפני האחסון במקרר, על מנת לשמור על טריות הממרח.
ממרחים ביתיים

חזרה לתפריט

 

 

 

ריבת חלב
מקורו של הממרח האהוב בדרום אמריקה, אך גם בארץ יש לריבת החלב קהל גדול ונאמן.
 
מרכיבים
  • ליטר חלב מלא
  • ½1 כוסות סוכר
  • תרמיל וניל, חצוי עם זרעים מופרדים
  • ½ כפית סודה לשתייה
הכנה
  • הכינו סיר גדול על אש בינונית ובו כל המרכיבים, פרט לסודה לשתייה. הביאו לרתיחה איטית תוך ערבוב, עד להמסת כל הסוכר.
  • לאחר המסת הסוכר, הוסיפו את הסודה לשתייה וערבבו עד לאיחוד. הנמיכו את האש.
  • המשיכו לבשל על אש קטנה, תוך ערבוב מדי פעם. אין להכניס את הקצף הנוצר על פני החלב לתוך התערובת.
  • בשלו במשך שעה אחת והוציאו את תרמיל הוניל. המשיכו לבשל כשעתיים נוספות, עד להגעה לצבע קרמל כהה.
  • סננו את התערובת דרך מסננת צפופה ואחסנו בקירור.
ממרחים ביתיים

חזרה לתפריט

 

 

 

גבינת שמנת שום-שמיר
אין כמו ממרח גבינת שמנת עשירה כדי להפוך כל כריך לחגיגה של ממש. ניתן להכין מתכון זה גם ללא עשבי התיבול, לקבלת גבינת שמנת פשוטה.
 
מרכיבים
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • שן שום כתושה
  • 8 גבעולי שמיר קצוצים דק
הכנה
  • הלבישו מסננת על קערה עמוקה, כך שיוותר רווח בין המסננת לתחתית הקערה. רפדו את המסננת עם בד לסינון גבינה (ניתן גם להשתמש בחיתול בד).
  • רוקנו את תוכן גביעי השמנת אל המסננת, וקפלו מעליה את שולי בד הגבינה. הדקו קלות את השמנת החמוצה.
  • אחסנו את הקערה עם השמנת במקרר למשך הלילה.
  • ערבבו לתוך גבינת השמנת את השום והשמיר, ואחסנו במקרר למשך שעה כדי לאחד את הטעמים.
  • ניתן להוסיף לגבינה גם עירית, לעידון הטעם.
ממרחים ביתיים

חזרה לתפריט

 

 

 

ממרח עגבניות מיובשות
לממרח העגבניות המיובשות טעם ייחודי, המעשיר כל כריך והופך אותו ליצירת אמנות של ממש.
 
מרכיבים
  • 180 גר' רסק עגבניות
  • 240 גר' עגבניות מיובשות בשמן
  • כף סוכר חום
  • כפית אבקת שום
  • ½ כפית מלח
הכנה
  • ערבלו את כל המרכיבים יחד במעבד מזון, עד ליצירת מרקם חלק ואחיד.
  • אחסנו במיכל סגור בקירור עד שבוע.
ממרחים ביתיים

חזרה לתפריט

 

 

 

ממרח עוגיות מיוחד
ממרח כמו זה טרם יצא לכם לטעום. ניתן להכין אותו מכל סוג עוגייה, כך שתוכלו להשתמש בסוג המועדף עליכם!
 
מרכיבים
  • 230 גר' עוגיות לבחירתכם
  • ½ כוס שמן צמחי
  • ¼ כוס מים
  • עד ½ כוס אבקת סוכר
הכנה
  • סגרו את העוגיות בתוך שקית ניילון אטומה, ורסקו אותן בעזרת פטיש שניצלים.
  • ערבלו את העוגיות במעבד מזון כדי לפורר אותן לאבקה דקה.
  • המשיכו לערבל, והוסיפו לאבקת העוגיות את השמן הצמחי, ואז את המים.
  • הוסיפו את אבקת הסוכר לאט לאט, עד להגעה למרקם הרצוי.
  • שמרו במיכל סגור עד שבוע.
ממרחים ביתיים

חזרה לתפריט

 

 

 

טפנד זיתים
טפנד הזיתים הוא ממרח ים תיכוני בעל ניחוח וטעם ייחודיים. הממרח מתאים במיוחד לכריכים המכילים בשר. ניתן להכין את המתכון עם זיתים שחורים או ירוקים, לבחירתכם.
 
מרכיבים
  • 200 גר' זיתים מגולענים
  • שן שום קטנה, כתושה
  • 8 צלפים
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 דגי אנשובי (לא חובה)
הכנה
  • שלבו את הזיתים, השום, האנשובי והצלפים יחד עם כף אחת של שמן הזית במעבד מזון.
  • הפעילו את מעבד המזון למשך 20 שניות, קפלו את שאריות הרוטב מדפנות הכלי והוסיפו את שארית שמן הזית.
  • המשיכו לערבל, עד להגעה למרקם אחיד.
  • אחסנו במיכל סגור ובקירור.
ממרחים ביתיים

חזרה לתפריט

 

מקור: רונית מיכאל
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: