maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לריבת חלב

מקורו של הממרח האהוב בדרום אמריקה, אך גם בארץ יש לריבת החלב קהל גדול ונאמן.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לריבת חלב
רכיבים לריבת חלב:
חלב מלא - 1 ליטר
סוכר - ½1 כוסות
וניל - 1 (תרמיל חצוי עם זרעים מופרדים)
סודה לשתייה - ½ כפית
אופן הכנת הריבת חלב:
  1. הכינו סיר גדול על אש בינונית ובו כל המרכיבים, פרט לסודה לשתייה. הביאו לרתיחה איטית תוך ערבוב, עד להמסת כל הסוכר.
  2. לאחר המסת הסוכר, הוסיפו את הסודה לשתייה וערבבו עד לאיחוד. הנמיכו את האש.
  3. המשיכו לבשל על אש קטנה, תוך ערבוב מדי פעם. אין להכניס את הקצף הנוצר על פני החלב לתוך התערובת.
  4. בשלו במשך שעה אחת והוציאו את תרמיל הוניל. המשיכו לבשל כשעתיים נוספות, עד להגעה לצבע קרמל כהה.
  5. סננו את התערובת דרך מסננת צפופה ואחסנו בקירור.
מקור: רונית מיכאל
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר