maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למלבי חלבי

קינוח המלבי הגיע אלינו מטורקיה, אך עד מהרה אומץ על ידינו והפך לחלק בלתי נפרד מההוויי הישראלי. המלבי הוא קינוח פשוט, זול וקל להכנה אך מראהו הלבן והנקי בשילוב עם ניחוח הוורדים והסירופ האדום המתוק מקנים לו מראה מוקפד שלא קיים במתכוני קינוחים פשוטים כמותו.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למלבי חלבי מקור תמונה: whodoesthedishes
רכיבים למלבי:
חלב - ½1 ליטר
סוכר - ½ כוס
קורנפלור - ½ כוס
מים - 4 כפות
פיסטוקים - 200 גר' (גרוסים גס)
סירופ אדום למלבי - לפי הטעם (קנוי או סירופ פטל אדום)
אופן הכנת המלבי:
  1. ערבבו בקערה קטנה קורנפלור עם 1 כוס חלב עד שנוצרת בלילה לבנה וחלקה.
  2. בסיר קטן חממו את יתרת החלב עם סוכר וערבבו בתדירות גבוהה.
  3. כאשר החלב הגיע לרתיחה הורידו את הטמפרטורה לנמוכה ביותר, צקו מעט מהחלב הרותח לקערת הקורנפלור וערבבו היטב.
  4. העבירו את תכולת קערת הקורנפלור לסיר החלב וערבבו ברציפות כ-5 דקות עד להתעבות התערובת.
  5. צקו לכוסיות וצננו.
  6. הגישו קר עם סירופ מעל ושיברי פיסטוקים.
טיפ השף:
* ניתן להמיר את החלב בשמנת מתוקה חלבית או בשמנת צמחית.
* אם אין לכם בנמצא סירופ אדום למלבי, ניתן להמיר אותו בסירופ פטל לילדים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר