print header

5 מתכונים טעימים וקלים להכנה מהמטבח הרומני

 כאשר זה נוגע למטבח הרומני, אפשר להגיד בלב שלם כי רוב הישראלים אוהבים ונהנים מהמנות שיצאו ממנו. יתרה מזאת, ישנם כל כך הרבה ישראלים שמקור משפחותיהם ברומניה, מעבר לאותם אנשים אשר טיילו שם וחוו את הטעמים המוכרים והממכרים של המטבח המקומי והמסורתי. לכן, כאשר מונח לפנינו אוסף מתכונים למנות מהמטבח הרומני, בדגש על מתכונים קלים להכנה, קשה להתעלם ממנו ולעבור הלאה. זה בדיוק מה שהולך לקרות לכם אחרי שתמשיכו לקרוא ותגלו את חמשת המתכונים המסורתיים שהגיעו אלינו מן המדינה המזרח אירופית הזו. אז קדימה, למה אתם מחכים? הוציאו את הסירים והמחבתות והחלו במלאכת ההכנה הקלה והפשוטה של המתכונים הממכרים מהמטבח הרומני.
מתכון לסלט חצילים רומני

סלט החצילים הזה הוא מנה רומנית מסורתית שלרוב מוגשת לצד לחם כפרי ועגבניות טריות. את הסלט הזה נוהגים להגיש אל השולחן בראשית הארוחה, כדי לפתוח את התיאבון לאורחים, אבל אין שום סיבה שלא ליהנות ממנו גם בכל זמן אחר. המנה הזו קלה מאוד להכנה, אז אחרי שתתנסו במתכון הזה פעם אחת לא תהייה לכם שום בעיה לעשות זאת פעמים נוספות! 

מתכון לסלט חצילים רומני מקור תמונה: jocooks
רכיבים לסלט חצילים רומני:
חצילים - 4 (גדולים)
שמן קנולה - ¼ כוס
בצל - ½ (קצוץ)
מלח - לפי הטעם
מתכון לתפוחי אדמה ברוטב שום

תפוחי אדמה אפויים הם מאכל אהוב כמעט בכל רחבי העולם, אבל כאשר זה נוגע למטבח הרומני שידוע בחיבתו לשום, המנה הזו מקבלת טעמים יותר מיוחדים אפילו, שקשה להישאר אדישים אליהם. למזלכם, הצלחנו להביא את המתכון הרומני לתפוחי אדמה אפויים ברוטב שום, שבו אפשר גם להשתמש בתור מטבל טעים במיוחד.

מתכון לתפוחי אדמה ברוטב שום מקור תמונה: jocooks
רכיבים לתפוחי אדמה אפויים ברוטב שום:
ראש שום - 1 (מקולף וכתוש)
שמן זית - 5 כפות (מחולקות)
פטרוזיליה - 1 כפית (קצוצה)
מים - ¼ כוס
תפוחי אדמה - 6 (גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לקבב רומני - מיטיטי\מיץ'

כאשר חושבים על המטבח הרומני קשה להתעלם מאחת ממנות הדגל הידועות שלו – המיץ', הידוע גם כמיטיטי. למעשה זהו השם הרומני לקבב טעים ופשוט להכנה, שבזכות המרכיבים שלו הפך לאחד מכוכבי המנות הרומניות. אנחנו בטוחים שכבר יש לכם חשק לאכול אותו, אז כדאי שתכירו את המתכון הקל הבא...

מתכון לקבב רומני - מיטיטי\מיץ' מקור תמונה: romanianfoodblog
רכיבים למוז'דיי - רוטב שום רומני:
ראש שום - 1 (מקולף וכתוש)
מלח - 1 כפית
שמן קנולה - 2 כפות
רכיבים למיץ'\מיטיטי - קבב רומני:
בשר טחון - 1 קילו
שומן כבש - 250 גרם (טחון היטב)
לחם - 1 חתיכה (בערך בגודל כדור טניס, ללא הקשה)
מוז'דיי - 5 כפות (בקערה נפרדת)
כמון - ½ כפית
פלפל אנגלי - ½ כפית (טחון)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
סודה לשתייה - ½ כפית
מתכון לעוף רומני ברוטב עגבניות

המטבח הרומני עשיר במגוון רחב של מנות שונות ומיוחדות, לרוב גם כאלו שאנו מכירים אבל מקבלות זווית בישול שונה, מה שהופך אותן לייחודיות. דוגמה טובה לכך ניתן למצוא במתכון הבא עוף ברוטב עגבניות – מנה רומנית מסורתית מהאזורים הכפריים שתעשה לכם טוב בפה!

מתכון לעוף רומני ברוטב עגבניות מקור תמונה: uncover-romania
רכיבים לעוף ברוטב עגבניות:
עוף - 1 שלם (מפורק לחלקים)
קמח - ½ כוס (מתובל במלח ופלפל שחור)
שמן זית - לטיגון
בצל - 1 (גדול, קצוץ דק)
שיני שום - 3-4 (כתושות)
יין לבן - 1 כוס
עגבניות - 800 גרם (קלופות וקצוצות - ניתן להמיר באותה כמות של עגבניות מרוסקות)
טימין - קמצוץ
מתכון לפנקייקים במילוי דובדבנים

אין כמו להתפנק אחרי ארוחה גדולה ומשביעה בעזרת קינוח מתוק וקליל. כאשר זה נוגע למטבח הרומני, שם נהוג לאכול את המנה שכעת תגלו את המתכון אליה – מדובר בקינוח פנקייקים במילוי דובדבנים. אנחנו בטוחים שרק למשמע השם של המנה כבר יש לכם חשק ללכת אל המטבח ולהכין אותה, אז זה בדיוק מה שאנחנו מזמינים אתכם לעשות אחרי שתסיימו לקרוא את המתכון.

מתכון לפנקייקים במילוי דובדבנים מקור תמונה: thespruceeats
רכיבים למילוי דובדבנים:
דובדבנים - 2 כוסות (מגולענים - ניתן להחליף באוכמניות)
מים - ¾ כוס
סוכר - ⅓ כוס
קינמון - ½ כפית (ניתן להחליף בהל)
מיץ לימון - 1 כפית (סחוט טרי)
פירורי לחם - 2-4 כפות (לא חובה)
רכיבים לפנקייקים:
קמח - ½ כוס
חלב - ½ כוס
מים - ¼ כוס
ביצים - 2 (גדולות)
חמאה - 2 כפות
מלח - ½ כפית
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו