print header

אוסף מתכונים של השף הצרפתי המוכר ז'ואל רובישון

 כאשר אנחנו חושבים על שפים מפורסמים, רובנו לרוב מעלים בראשנו את הישראלים והמוצלחים שביניהם, אבל הם עצמם קיבלו את השראתם משפים גדולים ביותר בעלי שם עולמי. שף אחד שכזה היה ז'ואל רובישון - מסעדן, שף וכותב ספרי בישול צרפתי, אשר זכה בשלושה כוכבי מישלן במסעדתו "ג'אמן" שלוש שנים בלבד לאחר פתיחתה בפריז. לרובישון, אשר נפטר בשנת 2018, היה שם עולמי ושפים רבים מסביב לעולם לקחו ממנו וממנותיו השראה רבה לעבודות המטבח שלהם. אחת המנות של רובישון שזכתה לתהילת עולם היא פירה תפוחי אדמה שעל פניו נשמע כמו מנה פשוטה למדי, אבל סוד הצלחתה טמון בשילוב הנכון בין החמאה לשמנת. אז כדי שגם אתם תזכו ליהנות מהמנות המוצלחות של רובישון, והפירה ביניהן, אספנו עבורכם 5 מתכונים פשוטים להכנה ישירות מהמטבח של השף הצרפתי המוצלח הזה. בתיאבון!
מתכון לפירה של השף ז'ואל רובישון

מעטים האנשים שלא יודעים להכין פירה, אבל ישנה שיטה ייחודית של השף הצרפתי הנחשב ז'ואל רובישון להכין את המאכל הטעים הזה שאותה כדאי להכיר, אפילו אם כבר הכנתם את המנה הזו אינסוף פעמים. זה בדיוק מה שאתם הולכים ללמוד בעזרת המתכון הפשוט הבא, שיראה לכם איך מכינים פירה מעולה כמו שמעולם לא טעמתם.

מתכון לפירה של השף ז'ואל רובישון מקור תמונה: foodandwine
רכיבים לפירה:
תפוחי אדמה - 1.4 קילוגרם (שטופים, עם הקליפה)
מלח - לפי הטעם
טימין - 3 ענפים
שיני שום - 3 (כתושות)
חמאה - 340 גרם (לא מלוחה)
שמנת - 1 כוס (מחוממת מעט)
מתכון לטאג'ין עוף עם לבבות ארטישוק ואפונה

את הטאג'ין – מאכל צפון אפריקאי היסטורי, נדיר לראות היום מחוץ לאחורות מסורתיות מאוד, זאת בשל היותו תבשיל עם שורשים ארוכים בעבר שכמעט ונעלם מן העולם. עם זאת, המאכל הטעים הזה פשוט להכנה וטעמו יוצא מן הכלל, לכן השף ז'ואל רובישון החליט להוסיף אליו מספר תבלינים ומצרכים נוספים עד להפיכתו למנה מנצחת, כזו אשר גם עשירה בנוגדי חמצון. בואו לגלות את המתכון הפשוט לטאג'ין עוף עם לבבות ארטישוק ואפונה.

מתכון לטאג'ין עוף עם לבבות ארטישוק ואפונה מקור תמונה: foodandwine
רכיבים לטאג'ין עוף עם לבבות ארטישוק ואפונה:
עוף שלם - 1.8 ק"ג (מפורק, ללא שומן וללא עור)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
בצל - 2 (בינוניים -1 קצוץ דק, 1 טחון)
זעפרן - 6 חוטים (מפוררים, לא חובה – ניתן להמיר ב-2 כפיות אבקת זעפרן)
ג'ינג'ר - ½ כפית (טחון)
כוסברה - ½ כפית (טחונה)
כמון - ½ כפית (טחון)
פפריקה חריפה - ½ כפית
כורכום - ½ כפית
עגבנייה - 2 (בינונית, חתוכות לשמיניות)
מיץ לימון - ¼ כוס (סחוט, טרי)
לבבות ארטישוק - 8 (חתוכים לרבעים)
אפונה - 1 כוס (קפואה, מופשרת)
מתכון למרק ולוטה פטריות

מרקים הם מאכל מנחם וטעים שבעיקר מעודד אותנו בתקופת החורף הקרירה. עם זאת, ישנם מרקים מיוחדים אשר מקבלים גוון צבעוני ולו רק בגלל ששפים בוחרים לשנות ולעצב אותם כרצונם. מרק שכזה תכירו במתכון הבא – מתכון למרק ולוטה פטריות של השף הצרפתי הידוע ז'ואל רובישון, שבחר לקחת את רוטב הוולוטה – אחד מחמשת הרטבים הקלאסיים של המטבח הצרפתי, ולשלב אותו במנה הטעימה הזו.

מתכון למרק ולוטה פטריות מקור תמונה: foodandwine
רכיבים למרק ולוטה פטריות:
פטריות שמפיניון - 600 גרם (480 גרם קצוץ דק, 120 גרם חתוך דק)
מיץ לימון - 1 כף (סחוט טרי)
פטריות שיטאקי - 480 גרם (קצוצות דק, ללא גבעולים)
שיני שום - 2 (כתושות)
שמן צמחי - 2 כפיות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
קרם פרש - ¼ כוס
כוסברה - ½1 כפיות (קצוצה דק)
פטרוזיליה - חופן (קצוצה, לקישוט - לא חובה)
מתכון לדג בס מוקפץ עם למון גראס

ברוב הפעמים כולנו מכירים את דרכי הבישול המקובלות לדגים כגון על האש, מחבת פסים, תנור ואפילו תבשילים לארוחת השבת. עם זאת, ישנן מנות דגים מפתיעות שמעוררות את כל הטעמים בפה בזכות הברקה רעיונית של שף מומחה בתחום. הברקה כזו תוכלו לגלות במתכון הבא של השף הצרפתי הידוע ז'ואל רובישון – מתכון לדג בס מוקפץ עם למון גראס.

מתכון לדג בס מוקפץ עם למון גראס מקור תמונה: foodandwine
רכיבים לדג בס מוקפץ עם למון גראס:
עגבנייה - 1 (בינונית, חתוכה לרבעים)
שמן זית כתית - 2 כפיות
שן שום - 1 (קטנה, קצוצה דק)
טימין - 1 גבעול
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן צמחי - 1 כוס (מחולקת)
למון גראס - 10 גבעולים (רכים, ⅔ תחתונים של הגבעולים קצוצים דק)
חמאה - 3 כפות (לא מלוחה, מחולקות)
בצל שאלוט - 1 (פרוס)
גרידת לימון - 1 רצועה (אורך 8 ס"מ)
יין לבן - ¼ כוס (יבש)
שמנת - 1 כוס
בצל ירוק - 4 (רק החלקים הלבנים והירוקים-בהירים)
כרישה - 1 (בינונית, חלק לבן בלבד חתוך לרצועות דקות)
פילה בס - 4 (ללא עור, כל חתיכה כ-170 גרם)
מיץ לימון - 2 כפיות (סחוט טרי)
מתכון לקומפוט חצילים של השף ז'ואל רובישון

מתכוני חצילים יש בשפע בעולם, ורובם הגדול טובים, איכותיים וטעימים לכולם.  לכן אם אתם רוצים לפנק את עצמכם במנה שמבוסס על הירק הנפלא הזה יש לכם מבחר נהדר, אבל גרסה כמ וזו של השף הצרפתי ז'ואל רובישון לקומפוט חצילים, עדיין לא ניסיתם... זו בדיוק הסיבה לכך שהחלטנו לחלוק איתכם את המתכון הפשוט למנה הקלילה והמנצחת של השף הידוע הזה.

מתכון לקומפוט חצילים של השף ז'ואל רובישון מקור תמונה: foodandwine
רכיבים לקומפוט חצילים:
חצילים - 700 גרם (קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
עגבניות - 3 (בינוניות, מגורדות גס על פומפייה)
שיני שום - 2 (כתושות)
כמון - ¾ כפית
פפריקה מתוקה - ½ כפית
רוטב עגבניות - ¼ כוס (ניתן להחליף ברסק עגבניות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
גרידת לימון - ¼ כפית (מגורדת דק)
כוסברה - 2 כפות (קצוצה)
פטרוזיליה - 1 כף (קצוצה)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו