print header

אוסף 5 מתכונים טעימים מהמטבח האסייתי שבכולם מככב האורז

 את התבשילים והמנות שמגיעים אלינו מהמטבח האסייתי, רובנו אוהבים לאכול בחוץ, כמו גם להכין אותן בביתנו הקט. אחד המרכיבים שמככבים במטבח הזה הוא האורז, שאיתו ניתן להכין מגוון רחב מאוד של מאכלים, החל ממתאבנים, דרך מנות עיקריות, מרקים ואפילו קינוחים. היום אתם הולכים להיחשף לאחד מאוספי המתכונים היותר מיוחדים, שמרכז בתוכו 5 מנות טעימות ומפתיעות בניחוח אסייתי, שבכולן יש אורז. אז קדימה, הפשילו שרוולים, גשו אל המטבח והחלו במלאכת ההכנה של אחד או יותר מהמתכונים הפשוטים הבאים.
מתכון למרק עוף ואורז

מרקים הם דבר מנחם, במיוחד בחודשי החורף הקרירים שכל מה שבא לנו הוא רק להישאר בבית לצד קערת מרק חמימה ולצפות בתוכנית הטלוויזיה האהובה עלינו. לכן, כאשר אנו נחשפים למרק שכזה, אנחנו פשוט חייבים לשתף אותו אתכם, כך שעכשיו אתם הולכים להכיר מרק עוף ואורז אסייתי טעים שילווה אתכם בחורף הקרוב.

מתכון למרק עוף ואורז מקור תמונה: bonappetit
רכיבים למרק עוף ואורז:
כרעיים - 500 גרם (ללא עור וללא עצמות)
אורז יסמין - ⅓ כוס (שטוף)
שיני שום - 4 (חתוכות דק)
ג'ינג'ר - 1 חתיכה (4 ס"מ, קלופה ופרוסה דק)
מים - 5 כוסות
מלח - לפי הטעם
בטטה - 2 (קטנות, לא קלופות, חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ)
מיץ לימון - 2 כפות
רוטב סויה - 2 כפות
כוסברה - ½ צרור (קצוצה גס)
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לסלט אורז-כורכום עם כרוב ניצנים קלוי

כאשר אנחנו חושבים על מנת סלט, לרובנו עולה בראש תמונה של תערובת ירקות טריים, כמו עגבנייה, מלפפון, בצל וכדומה מתובלים במלח, לימון ושמן זית. עם זאת, רובנו כבר יודעים כי גם במנות הסלט ניתן ואפשר להשתולל מעט, ולהכין סלטים חמים או קרים ממגוון רכיבים אחרים. היום אתם הולכים להכיר מתכון קל להכנה בניחוח אסייתי, של סלט אורז-כורכום עם כרוב ניצנים קלוי בתיבול רוטב מושלם, שאנחנו בטוחים שתאמצו גם למנות אחרות.

מתכון לסלט אורז-כורכום עם כרוב ניצנים קלוי מקור תמונה: bonappetit
רכיבים לסלט אורז-כורכום עם כרוב ניצנים קלוי:
שבבי קוקוס - ¾ כוס (לא ממותקים)
שקדים - ½ כוס (חתוכים)
כרוב ניצנים - 4 כוסות (חתוכים לרבעים)
שמן קנולה - 6 כפות (מחולקות)
מלח - לפי הטעם
ג'ינג'ר - 1 חתיכה (2 ס"מ, קלופה ומגורדת)
קרם קוקוס - ½ כוס
דבש - 1 כף
פלפל שחור - לפי הטעם
חומץ אורז - 2 כפות (לא מתובל)
כורכום - 1 כפית
אורז - 8 כוסות (מבושל (כ-2 כוסות אורז לא מבושל))
עלי כוסברה - ½ כוס
חמוציות - ½ כוס (מיובשות)
עלי נענע - ½ כוס
בצל ירוק - ¼ כוס (קצוץ דק)
מתכון לאורז מטוגן עם עגבניות

מי שחובב מאכלים ומנות מהמטבח האסייתי ודאי מכיר את האורז המטוגן המפורסם שלרוב מגיע בשילוב עם עוף. עם זאת, היום אתם הולכים לגלות גרסה מעט שונה למנה הטעימה והאהובה הזו שמגיעה אלינו מהמזרח הרחוק; בואו להכיר את המתכון הפשוט לאורז מטוגן עם עגבניות שרי שייצור עבורכם מנה משביעה, צמחונית ומעל הכל - טעימה.

מתכון לאורז מטוגן עם עגבניות מקור תמונה: bonappetit
רכיבים לאורז מטוגן עם עגבניות:
עגבניות שרי - 450 גרם (מכל הצבעים – ניתן לשלב גם שרי תמר)
מלח - לפי הטעם
שמן שומשום - 2 כפות (מחולקות)
שיני שום - 3 (כתושות)
ג'ינג'ר - ½1 כפית (קלוף ומגורד)
אורז - ½2 כוסות (מבושל ומקורר)
ביצים - 3 (גדולות, טרופות בקערה)
שמן זית - לפי הטעם (לטפטוף)
שבבי צ'ילי - לפי הטעם (לא חובה; להגשה)
לימון - ½
מתכון למוקפץ עוף ושעועית ירוקה

מעטים האנשים שלא אוהבים את המנות המוקפצות המגיעות אלינו ישירות מהמטבח האסייתי הלוהט, ואנו לא מופתעים מעובדה זו מפני שאפשר שישנן כל כך הרבה גרסאות טעימות למנות המוכרות והאהובות האלו. גרסה מיוחדת שכזו אתם הולכים להכיר עכשיו, זאת מפני שהירק הדומיננטי בה הוא השעועית שמוגשת לצד חתיכות עוף ואורז מאודה ברוטב אסייתי מתקתק, שגם אותו תכינו בעצמכם כעת.

מתכון למוקפץ עוף ושעועית ירוקה מקור תמונה: bonappetit
רכיבים למוקפץ עוף ושעועית ירוקה:
חזה עוף - 500 גרם (פרוס לרצועות דקות)
קורנפלור - ½1 כפית
שבבי צ'ילי - ½ כפית
מלח - לפי הטעם
רוטב סויה - 3 כפות (מחולקות)
חומץ אורז - 2 כפות
יין אורז - 2 כפות
שמן צמחי - 2 כפות (מחולקות)
בצל ירוק - 6 גבעולים (חתוך באלכסון לחתיכות בגודל 2 ס"מ)
ג'ינג'ר - 1 חתיכה (בגודל 5 ס"מ, קלוף ופרוס דק)
שעועית ירוקה - 340 גרם (חצויה לרוחב; כ-4 כוסות)
קשיו - להגשה (קצוץ, ניתן להחליף בבוטנים)
זרעי שומשום - להגשה
מתכון לפודינג אורז-קוקוס עם שבבי קוקוס פריכים

כאשר אנו חושבים על אורז רובנו מעלים בדעתנו מנות בשריות לצידו או סלטים חמים בהם הוא משתלב נהדר. עם זאת, אנחנו בטוחים שרובכם הגדול ודאי לא ידע כי אפשר גם להכין בעזרת אורז מנות קינוח מתוקות וטעימות. מנה שכזו, שהגיעה אלינו ישירות מהמטבח האסייתי, אתם הולכים להכיר היום, בזכות המתכון הפשוט הבא לפודינג אורז-קוקוס עם שבבי קוקוס פריכים.

מתכון לפודינג אורז-קוקוס עם שבבי קוקוס פריכים מקור תמונה: bonappetit
רכיבים לקוקוס פריך:
סוכר - 3 כפות
תמצית וניל - ½ כפית
מלח - 1 קורט
שבבי קוקוס - ½2 כוסות (לא ממותקים)
רכיבים לפודינג אורז-קוקוס:
מי קוקוס - 1 ליטר
חלב קוקוס - ½ ליטר
סוכר - ⅔ כוס
שבבי קוקוס - ⅔ כוס (לא ממותקים)
אורז יסמין - ⅔ כוס
מלח - ¾ כפית
תמצית וניל - 2 כפיות
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו