print header

הסבר על המטבח היפני ו-6 מתכונים פשוטים להכנה ממנו

 מה עולה בראשכם כשאתם שומעים את המונח "מטבח יפני"? לרבים מכם ודאי עולה המחשבה על סושי לסוגיו, ובצדק – זוהי כנראה המנה היפנית המוכרת ביותר בעולם. אך דעו לכם כי המטבח היפני לא מתבסס כלל על הסושי לבדו; זהו מטבח רחב ומגוון מאוד, וכל מי שאי פעם היה ביפן (יעד שהפך אהוב על ישראלים רבים בשנים האחרונות) יכול להעיד על כך. אמנם האוכל היפני אולי יכול להיראות בעיניכם כאקזוטי, זר עד מאוד ומסובך להכנה, אך דעו לכם כי יש אי אלו מנות יפניות שאתם יכולים להכין בקלות ובפשטות בביתכם, מבלי להסתבך כלל. אז כדי לעזור לכם להתחיל ולהכיר את רזי המטבח הזה ולטעום ממטעמי יפן הנהדרים, אספנו עבורכם 6 מתכונים למנות יפניות נהדרות וקלות להכנה, יחד עם הסבר קצר על הרגלי הארוחה היפניים המרתקים במיוחד.

מתכונים מהמטבח היפני: ארוחת בוקר יפנית מסורתית

הכירו את מסורות המטבח והאכילה היפניות

המטבח היפני נשען על מסורות בישול והכנת אוכל מסורתיות שנשמרו במהלך שנים רבות, ומתאפיין בהקפדה על דיוק רב ושימוש בחומרי גלם מגוונים וטריים המאפיינים את אזור המזרח הרחוק, כמו למשל אורז, אטריות נודלס, אצות, סוגים שונים ורבים של פטריות ומוצרי סויה למיניהם.

יכול בהחלט להיות שאתם מכירים את הדימוי המסורתי של ארוחה יפנית המסודרת במגש קטן על שטיחון, בפני הסועד הישוב על הרצפה. כיום אמנם אין זה כבר כך, וברוב הבתים היפניים כבר יש שולחנות אכילה מערביים, אך האופן שבו מסדרים אותם עדיין נשאר זהה לרוב לסידור היפני המסורתי: קערת אורז משמאל לסועד, קערת מרק מימין ו-3 צלחות מאחוריהן וביניהן, ובהן מנות אוקזו – מנות העשויות מבשר, דגים, ירקות או טופו. לצד כל אלו מוגשים ירקות מוחמצים.

כמו במרבית המדינות המזרח אסייתיות, גם ביפן נהוג לאכול בעזרת מקלות אכילה – ועל השולחן הם מונחים על מגש קטן ומיוחד, כשקצוותיהם המחודדים פונים שמאלה, מול כל סועד. ליפנים יש מגוון אמונות הנוגעות למקלות – כמו למשל שאין לעולם להשאיר אותם בתוך קערת האורז, כי הדבר מסמן הצעת אוכל למתים.

6 מתכונים יפניים קלים ופשוטים

מתכון לחמוצים יפנים

מחפשים נשנוש טעים ומיוחד עם הדרינק או תוספת טעימה לצד הארוחה? הכירו את החטיף הטבעי הכי בריא שתוכלו לאכול ועם כמות קלוריות נמוכה - חמוצים יפניים טעימים במיוחד שתוכלו להכין במהירות הודות למתכון הפשוט הבא.

מתכון לחמוצים יפנים מקור תמונה: splendidtable
רכיבים לחמוצים יפנים:
חומץ אורז - 3 כוסות (לא מתובל)
מלח - ½ כפית (או לפי הטעם)
סוכר - 6 כפות (או לפי הטעם)
צ'ילי - ½ עד 1 כפית
גרידת לימון - 1 כפית
כרובית - ½ (פרחים בלבד)
פלפלים אדומים - 2 (או כל צבע אחר, חתוכים לרצועות)
גזרים - 3 (בינוניים, קלופים וחתוכים באלכסון לרצועות בעובי של ½1 ס"מ)
לפת - 3 (קטנה, קלופה ופרוסה לפרוסות בעובי 1 ס"מ)
צנוניות - 8-10 (אדומות, חתוכות לשלישים)
מלפפונים - 3-4 (פרוסים לעיגולים דקים)
אומורייס - חביתת אורז יפנית

חביתה היא אחת ממנות הביצים הפשוטות והבסיסיות ביותר בכל מטבח – אבל יש גם דרכים רבות לשדרג אותה, כמו למשל זאת שמגיעה אלינו מן המטבח היפני. המנה הבאה נקראת ביפנית אומורייס (אומלט אורז) והיא שילוב נהדר של חביתה מערבית עם אורז יפני אסייתי. הירקות ובשר הבקר שנוספים כאן, הופכים את המתכון הזה לאפשרות מעולה כדי לשדרג את ארוחת הערב שלכם, ואף תוכלו ל"פתות" בעזרתו את ילדיכם – בייחוד בגלל רכיב הקטשופ שכלול כאן במידה קטנה גם הוא.

 

אומורייס - חביתת אורז יפנית מקור תמונה: Korean Bapsang
רכיבים לאומורייס - חביתת אורז יפנית:
בצל לבן - 1 (קצוץ דק)
בצל ירוק - 1 (קצוץ דק)
גזר - 1 (קצוץ דק)
בשר בקר - 120 גרם (קצוץ)
קטשופ - ½1 כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אורז לבן - 2 מנות (מבושל)
סלט אטריות סובה עם נתחי בקר

אטריות סובה הן סוג מיוחד וטעים מאוד של אטריות מן המטבח היפני, המיוצרות מקמח כוסמת; ניתן להגיש אותן חמות או קרות, וזה מה שהופך אותן מתאימות להשתלב בתוך סלט מעולה ויוצא דופן בטעמיו – כמו זה שבמתכון הבא, הכולל יחד עם האטריות והירקות שבו גם פרוסות סטייק פלדה שמוסיפות טעם מיוחד לכל המנה.

 

סלט אטריות סובה עם נתחי בקר מקור תמונה: Delish
רכיבים לסלט אטריות סובה עם נתחי בקר:
חומץ אורז - ¼ כוס
רוטב סרירצ'ה - 2 כפות (קנוי או עשוי על פי המתכון הבא)
דבש - 2 כפות
שיני שום - 2 (קצוצות)
ג'ינג'ר - 2 כפות (קצוץ)
שמן צמחי - ¼ כוס + 2 כפות
נתח פלדה - 500 גרם (נתח בקר מס' 17)
אטריות סובה - 250 גרם
גזר - 1 (קלוף ופרוס דק)
מלפפון - 1 (קלוף ופרוס דק)
בצלים ירוקים - 2 (קצוצים דק)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור טחון - לפי הטעם
רוטב שומשום - 3 כפות
דג ברוטב טריאקי לצד סלט מלפפונים חמוץ-מתוק

את רוטב הטריאקי אתם אולי מכירים ככזה המלווה אכילת מנות סושי שונות – אך במטבח היפני יש לו עוד שימושים רבים, והוא ידוע בעיקר ככזה המלווה מנות דגים ובשר. היום תלמדו איך להכין מנת דג מעולה בזיגוג רוטב טריאקי מתקתק – שתיקח אתכם בין רגע ליפן ותעשה לכם ולכל בני ביתכם חגיגה אקזוטית בפה.

 

דג ברוטב טריאקי לצד סלט מלפפונים חמוץ-מתוק מקור תמונה: Delish
רכיבים לסלט מלפפונים:
מלפפון - ½ (פרוס דק)
צנון יפני (דייקון) - 1 (פרוס דק)
שן שום - 1 (קצוצה)
חומץ אורז - ¼ כוס + 2 כפות
מלח - 1 כפית
סוכר לבן - 2 כפות
רכיבים לרוטב טריאקי:
סוכר חום - ¼ כוס
קורנפלור - ½1 כפית (מדוללת בכף אחת של מים)
חומץ אורז - 3 כפות
רכיבים לדג בקלה ברוטב:
דג בקלה - 4 נתחים (ללא עור)
אורז מאודה - 1 כוס
מתכון להמבורגר עוף יפני עם סלט גזר

מתכון ההמבורגר האקזוטי הזה לא רק טעים מאוד, הוא גם בריא יותר והרבה פחות משמין מההמבורגר הסטנדרטי. הרכות והטעם המשובח, הם אלה שהופכים את המנה המדהימה, למתכון מנצח.

רכיבים להמבורגר עוף:
עוף טחון - 900 גר'
פירורי לחם - 240 גר' (חיטה מלאה)
בצל - ⅓1 כוסות (בינוני, קצוץ)
סלרי - 2 (גבעולים קצוצים)
שמן שומשום - 45 מ"ל
מלח - 2 כפיות
פלפל שחור - 2 כפיות
ממרח מיסו - 120 גר'
סוכר חום - 45 גר'
חומץ - 110 מ''ל
גזר - 480 גר'
תפוחים - 2 (אדומים, חתוכים לרבעים ופרוסים לפרוסות דקות)
לחמניות - 8 (חצויות)
עוגיות שוקולד צ'יפס-מאצ'ה יפניות

ביפן הרחוקה למשקה המאצ'ה – תה ירוק טחון דק – יש מקום של כבוד, והוא אחד מן המשקאות האהודים ביותר במדינת האי הזו. במטבח היפני משתמשים באבקת המאצ'ה הבריאה לא רק להכנת התה המסורתי, אלא גם לבישול ואפייה; כעת תזכו להכיר מתכון נהדר לקינוח מענג של עוגיות שוקולד צ'יפס, המכילות בתוכן גם את טעמי המאצ'ה הנפלאים, כך שכבר בביס הראשון בהן תוכלו לחוש ביפן מבלי לקום מהכיסא.

 

עוגיות שוקולד צ'יפס-מאצ'ה יפניות מקור תמונה: tam&tea
רכיבים לעוגיות שוקולד צ'יפס-מאצ'ה:
קמח - 2 כוסות
סודה לשתייה - ½ כפית
מלח - ½ כפית
סוכר חום - 1 כוס
חמאה - ¾ כוס (מומסת)
סוכר לבן - ½ כוס
ביצה - 1

מקור תמונה ראשית: MichaelMaggs

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו