maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים מצויינים להכנה משאריות

ישר לעיקר - בשרים ותוספות

אנו עובדים שעות ארוכות במטבח, ובסופו של דבר חלק גדול מהאוכל הופך לשאריות שנזרקות לפח. במקום למהר ולזרוק את השאריות, ניתן ללמוד להשתמש בהן בצורה חכמה, ולהכין מהן מנות חדשות, חסכוניות ובעיקר טעימות. נסו את 6 המתכונים הבאים ושנו את הדרך בה אתם מבשלים!

 
פסטה
הכנתם סיר גדול מדי של פסטה ועכשיו אף אחד לא רוצה לאכול את השאריות? אין צורך לזרוק את הסיר כולו כשאפשר להכין את המתכון הפשוט הבא!
 
קציצות פסטה בקארי
מרכיבים
  • 4 כוסות פסטה מסוג ספגטי (אפשר גם מסוגים אחרים)
  • 4 ביצים
  • 170 גר' טופו, חתוך לקוביות
  • 1/2 כוס עלי כוסברה, קצוצים
  • 6 בצלים ירוקים, קצוצים
  • 2 כפיות משחת קארי אדומה
  • 2 כפות שמן שומשום (ניתן להשתמש גם בשמן זית)
  • 1/2 כפית מלח
  • בוטנים כתושים, בצל ירוק קצוץ וכוסברה לקישוט
הכנה
  • מעכו ופזרו את משחת הקארי על תחתיתה של קערה בינונית. הוסיפו ביצה אחת וערבבו עד שכל המשחה התערבבה בביצה. 
  • לאחר שהביצה התערבבה, טרפו פנימה את שאר הביצים, הטופו, הכוסברה, הבצל והמלח.
  • הוסיפו את הפסטה. ערבבו את העיסה בידיים כדי לגרום לביצה לעטוף את הפסטה מכל הכיוונים.
  • חממו מחבת עם מעט שמן על אש בינונית, הכינו מהעיסה קציצות שטוחות בקוטר של 8-10 ס"מ וטגנו אותן במשך 3-5 דקות מכל צד, או עד שהפסטה משחימה מעט.
  • קשטו את הקציצות עם מעט בוטנים כתושים, חתיכות בצל ירוק או קצת כוסברה והגישו.
מתכונים משאריות

 

לחם
איכשהו תמיד נשארות כמה פרוסות לחם יבשות בסוף השקית, אותן אנחנו פשוט זורקים לפח. מעכשיו תוכלו להכין בעזרת הלחם היבש קרוטונים טעימים ופריכים.
 
קרוטונים מתובלים
מרכיבים
  • לחם שהתחיל להתייבש
  • שמן זית
  • תבלינים לבחירתכם
  • פלפל שחור גרוס 
הכנה
  • חממו תנור מראש לחום של 200 מעלות.
  • חתכו את הלחם לקוביות בגודל המתאים לטעמכם וסדרו אותן על נייר אפייה בתבנית גדולה.
  • הזליפו מעל קוביות הלחם מעט שמן זית, ותבלו אותן לפי טעמכם.
  • הכניסו את הלחם לתנור למשך 15 דקות, או עד שהקרוטונים מגיעים לרמת הפריכות הרצויה לכם.
מתכונים משאריות

 

אורז
סירי אורז כמעט לעולם לא נאכלים במלואם, אך מהשאריות תמיד אפשר להכין את הקינוח הפשוט והמפתיע הבא:
 
פודינג וניל ואורז
מרכיבים
  • 2 כוסות אורז מבושל
  • 2 כוסות חלב
  • 3 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • כפית תמצית וניל
הכנה
  • ערבבו בסיר בינוני את האורז, החלב, הסוכר והמלח.
  • בשלו על אש בינונית ללא מכסה במשך 20 דקות, או עד להסמכה של התערובת. ערבבו לעיתים תכופות.
  • הסירו מהאש, ערבבו לתוך הפודינג את תמצית הוניל וחלקו את הפודינג לקעריות.
  • יש להגיש חמים. ניתן להוסיף מעט קינמון.
מתכונים משאריות

 

עוף
תמיד נשארות כמה שוקי עוף או חתיכות חזה שלא נאכלו, אך במקום לזרוק אותן לפח תוכלו להכין מהן את מנת הפתיחה המקורית הבאה.
 
סלט עוף אסייתי
מרכיבים
לסלט
  • 5 כוסות עוף מבושל, גרוס לחתיכות גסות
  • 3 כוסות חסת אייסברג, קצוצה
  • 2 כוסות כרוב לבן, קצוץ
  • 2 כוסות כרוב סגול, קצוץ
  • מלפפון גדול, קצוץ
  • 1/2 גמבה אדומה, חתוכה לרצועות דקות
  • 1/4 כוס רסיסי שקדים
לרוטב
  • 3 כפות חומץ יין אדום
  • כף רוטב סויה
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • 4 בצלים ירוקים, קצוצים דק
  • חתיכת ג'ינג'ר באורך 2 ס"מ, כתושה
  • 2 כפיות דבש
הכנה
  • חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות.
  • ערבבו את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה, העבירו לצנצנת סגורה ונערו היטב לחיבור כל המרכיבים.
  • הניחו את העוף בקערה גדולה, הוסיפו לו כמה כפות מהרוטב והקפיצו כך שכל העוף יתכסה, אך לא יוצף רוטב.
  • פזרו את השקדים על תבנית עם נייר אפייה וקלו אותם בתנור במשך 10 דקות.
  • ערבבו את הגמבה, המלפפון, הכרוב והחסה, הוסיפו אותם אל העוף וערבבו היטב. הוסיפו את הרוטב לאט לאט והמשיכו לערבב, עד שכל הסלט יכוסה ברוטב.
  • להגשה, פזרו מעל את השקדים הקלויים.
מתכונים משאריות

ירקות
אחרי שכבר חתכנו ירקות, הם הופכים לרכים ולא טעימים. כדאי להכין מהם את המתכון הטעים הבא, לפני שכבר יהיה מאוחר מדי!
 
פריטטה אפויה
מרכיבים
  • ירקות חתוכים טריים
  • 4 ביצים
  • 1/4 כוס עלי בזיליקום, קצוצים
  • 2 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
  • מעט שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
הכנה
  • חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות וטרפו קלות את הביצים.
  • חממו את שמן הזית במחבת הניתנת לחימום בתנור. טגנו את הירקות בשמן במשך 2-3 דקות, עד שישחימו מעט.
  • הוסיפו את הביצים לירקות וטגנו במשך 1-2 דקות. הוסיפו את גבינת הפרמז'ן ועלי הבזיליקום.
  • הכניסו את המחבת לתנור למשך 5 דקות, או עד שהפריטטה הופכת לתפוחה ויציבה.
מתכונים משאריות

 

פירות
כשהפירות כבר הופכים לבשלים ורכים מדי, אף אחד לא הולל לגעת בהם יותר. הכינו פירות יבשים משלכם, עם טעמים שאי אפשר לקנות בחנות!
 
מרכיבים
  • פירות בשלים, פרוסים לפרוסות
  • מיץ לימון (אפשר להשתמש גם במיץ תפוזים)
הכנה
  • חממו מראש תנור לחום נמוך, עד 60 מעלות.
  • אם אתם לא מייבשים פירות הדר, טבלו את הפירות במיץ הלימון כדי למנוע מהם להשחים יתר על המידה.
  • סדרו את פרוסות הפירות על תבנית עם נייר אפייה, והכניסו לתנור.
  • השאירו את הפירות בתנור למשך 6-12 שעות, עד שהם מגיעים למרקם הרצוי. לחצו כאן כדי לגלות את זמני הייבוש המומלצים לכל פרי (בסעיף מס' 5).
מתכונים משאריות

 

מקור: שושנה מאיר
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: