maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים מצויינים להכנה משאריות

 אנו עובדים שעות ארוכות במטבח, ובסופו של דבר חלק גדול מהאוכל הופך לשאריות שנזרקות לפח. במקום למהר ולזרוק את השאריות, ניתן ללמוד להשתמש בהן בצורה חכמה, ולהכין מהן מנות חדשות, חסכוניות ובעיקר טעימות. נסו את 6 המתכונים הבאים ושנו את הדרך בה אתם מבשלים!
 
פסטה
מתכון לקציצות פסטה בקארי

הכנתם סיר גדול מדי של פסטה ועכשיו אף אחד לא רוצה לאכול את השאריות? אין צורך לזרוק את הסיר כולו כשאפשר להכין את המתכון הפשוט הבא!

רכיבים לקציצות פסטה:
ספגטי - 4 כוסות (או כל סוג פסטה אחר)
טופו - 170 גר' (חתוך לקוביות)
כוסברה - ½ כוס (עלים טריים, קצוצים)
בצלים ירוקים - 6 (קצוצים)
משחת קארי - 2 כפיות (אדומה)
שמן שומשום - 2 כפות (ניתן להשתמש גם בשמן זית)
מלח - ½ כפית
בוטנים - חופן (כתושים, לקישוט)
בצל ירוק - חופן (קצוץ, לקישוט)
כוסברה - חופן (קצוצה, לקישוט)
 
לחם
מתכון לקרוטונים למרק או סלט

איכשהו תמיד נשארות כמה פרוסות לחם יבשות בסוף השקית, אותן אנחנו פשוט זורקים לפח. עם המתכון הנהדר שלפניכם תוכלו להכין קרוטונים טעימים ופריכים מהלחם היבש.

רכיבים לקרוטונים:
לחם - 6 פרוסות
שמן זית - 6 כפות
אורגנו - ½ כפית (או כל תבלין לבחירתכם)
שן שום - ½ (כתושה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אורז
מתכון לפודינג אורז בטעם וניל

סירי אורז כמעט לעולם לא נאכלים במלואם, אך מהשאריות תמיד אפשר להכין את המתכון הפשוט והמפתיע הבא:

רכיבים לפודינג וניל:
אורז - 2 כוסות (מבושל)
חלב - 2 כוסות
סוכר - 3 כפות
מלח - קורט
תמצית וניל - 1 כפית
עוף
מתכון לסלט עוף אסייתי
תמיד נשארות כמה שוקי עוף או חתיכות חזה שלא נאכלו, במקום לזרוק אותן לפח תוכלו להכין מהן את מנת הפתיחה המקורית הבאה, שהיא מתכון מושלם לסלט טעים ומשביע.
 
רכיבים לרוטב:
חומץ בן יין - 3 כפות (אדום)
שמן שומשום - 2 כפיות
בצלים ירוקים - 4 (קצוצים דק)
ג'ינג'ר - 2 ס"מ (כתוש)
דבש - 2 כפיות
רכיבים לסלט עוף:
עוף - 5 כוסות (מבושלת, גרוס לחתיכות גסות)
חסה אייסברג - 3 כוסות (קצוצה)
כרוב לבן - 2 כוסות (קצוץ)
כרוב סגול - 2 כוסות (קצוץ)
מלפפון - 1 (גדול, קצוץ)
פלפל אדום - ½ (חתוך לרצועות דקות)
שקדים - ¼ כוס (שבורים)
ירקות
מתכון לפשטידת ירקות אפויה

אחרי שכבר חתכנו ירקות, הם הופכים לרכים ולא טעימים. כדאי להכין מהם את המתכון הטעים הבא, לפני שכבר יהיה מאוחר מדי!

רכיבים לפריטטה:
ירקות - 1 כוס (חתוכים טריים)
בזיליקום - ¼ כוס (עלים טריים, קצוצים)
גבינת פרמז'ן - 2 כפות (מגורדת)
שמן זית - מעט
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
פירות
מתכון לפירות מיובשים

כשהפירות כבר הופכים לבשלים ורכים מדי ואף אחד לא הולל לגעת בהם יותר. תוכלו להעזר במתכון שלפניכם ולהכין פירות יבשים משלכם, עם טעמים שאי אפשר לקנות בחנות!

רכיבים לפירות המיובשים:
תפוחים - 500 גר' (בשלים, פרוסים לפרוסות או כל פרי אחר לבחירתכם)
מיץ לימון - מעט (אפשר להשתמש גם במיץ תפוזים)
מקור: שושנה מאיר
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: