maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים מעולים לפסח ממיטב בשלני הרשת

  כבכל שנה, בערב פסח, משפחות בכל רחבי הארץ יסבו יחד סביב השולחן ויספרו את ההגדה על היציאה ממצרים, וכמו בכל שנה, בתום ההגדה יגיע החלק האהוב על כולנו: סעודת הפסח המסורתית. לאחר שנטבול מרור במלח, נאכל חרוסת לזכר הטיט שבו השתמשו בני ישראל ונחזיק בזרוע כסמל ליד החזקה שהוציאה אותנו ממצרים, כולנו נתכבד במטעמים המסורתיים שיש לכל משפחה. אם אתם רוצים לשדרג את שולחן החג ולהתחיל כמה מסורות חדשות בסעודה, תוכלו לעשות זאת בעזרת 6 מתכוני חג מעולים שאספנו ממיטב בשלני הרשת. המנות שאיגדנו עבורכם הן צבעוניות, טעימות, משביעות, מעוררות תיאבון ובהחלט יעשו לכם חג שמח.
מתכון לבימואלוס של עידית נרקיס כ"ץ

לכל משפחה יש את הגרסה שלה למצה מטוגנת, אך זו שלפניכם בהחלט מתעלה על אחרות בזכות כמה תוספות מיוחדות. "בימואלוס", שהן בעצם לביבות מצה מטוגנות עם תפוחי אדמה, יאפשרו לכם להתפנק בחג עם מנה מיוחדת וטעימה. במשפחתה של עידית נוהגים לטבול את הבימואלוס במי סוכר, אך תוכלו להתפנק איתן במגוון דרכים ועם שלל תוספות כמו גבינות, ירקות, מטבלים ועוד.

למתכונים נוספים מהבלוג "טעים!"

recipe מקור תמונה: zetaim
רכיבים לבימואלוס:
מצות - 5
תפוח אדמה - 1 (גדול, מקולף)
גבינת "טוב טעם" - 250 גר' (או 1 קופסה של גבינה לבנה 5%)
מלח - לפי הטעם
רכיבים למי סוכר:
סוכר - 1 כוס
מים - 2 כוסות
מיץ לימון - כמה טיפות
 
מתכון לתחתיות ארטישוק ממולאות ברוטב לימוני של תמר האחרת

במשפחתה של תמר עורכים בשנים האחרונות סדר קצת אחר עם מנות טבעוניות וטעימות, שאחת מהן היא תחתיות ארטישוק ממולאות. במתכון הבא, הירק הישראלי האהוב הופך למנה יפיפייה וטעימה הממולאת בפטריות ואגוזים, שתגרום לכם לפזול לעברה במשך כל קריאת ההגדה.

למתכונים נוספים מהבלוג "דפי תמר"

recipe מקור תמונה: תמר האחרת
רכיבים לארטישוק ממולא:
תחתיות ארטישוק - 1 חבילה (כ-7 תחתיות, קפואות)
מיץ לימון - 6 כפות
שיני שום - 4 (שלמות)
בצל סגול - 1 (בינוני, קצוץ)
פטריות שמפיניון - 8 (טריות, קלופות ופרוסות )
שמן זית - 4-3 כפות
שיני שום - 3 (טרי, פרוסות)
אגוזי קשיו - 1 כוס (מושרים במים לשעה לפחות, מסוננים)
עירית - ½ צרור (קצוצה)
שבבי צ'ילי - ¼ כפית
תערובת עשבי תיבול איטלקים - ½ כפית (ניתן להשיג ברשתות השיווק)
גרידת לימון - מ-1 לימון
שמן זית - לזילוף
נענע - 2 גבעטלים (לקישוט)
מים - 1 כוס
מלח - לפי טעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון ללוקוס שלם אפוי בתנור של איריס לוי

דג לוקוס אפוי מהווה את הדרך המושלמת לפתוח את סעודת החג בצורה קלילה וטעימה במיוחד. במתכון הבא של איריס לוי תמצאו שלל רכיבים נפלאים ובריאים המעטרים את אחד הדגים האהובים ביותר בארץ – הלוקוס. איריס ממליצה לאפות את הדג הנפלא הזה כשהוא מכוסה בנייר אלומיניום כדי שלא יתייבש ועל מנת שבשרו העדין יתבשל היטב ויהיה רך וטעים.

למתכונים נוספים מהאתר של "איריס לוי שף פרטי"

recipe מקור תמונה: irischef
רכיבים לדג לוקוס:
דג לוקוס - 1-1.2 קג'
שיני שום - 6 (טרי, פרוסות )
כרישה - 1 (חתוכה לרצועות דקות - החלק הלבן)
בצל - 1 (חתוך לרצועות דקות)
תימין - 6 (ענפים)
רוזמרין - 1 (ענף)
פלפל אדום חריף - 1 (חתוך לקוביות קטנות/פרוסות דקות)
גרגירי חומוס - ½ כוס (מבושלים)
עלי תרד - 1 כוס (טרי)
יין - ¼ כוס (לבן יבש)
ציר ירקות - 2 כוסות (או מים)
שמן זית - 1 כוס + 6 כפות
לימון - 1 (פרוס לפרוסות)
מיץ לימון - מ-½ לימון
סוכר חום - 1 כפית
מלח - לפי טעם
פלפל שחור - לפי הטעם
 
מתכון לשוקי עוף עם סלק ודלעת של מירב גביש

אם אתם אוהבים מנות צבעוניות ומקוריות, זה המתכון עבורכם! שוקי העוף שהוכנו וצולמו ביד אומן על ידי מירב גביש, שמספקת מתכונים נפלאים גם בדף הפייסבוק שלה, יאפשרו לכם לשדרג את המנה האהובה עם שלל ירקות צבעוניים שיהפכו אותה לעסיסית ומלאת טעם. כל סועד יוכל לקחת לו שוק אחת, אבל אנחנו לא מבטיחים שיסתפק רק בה...

למתכונים נוספים מהבלוג "גבישס"

recipe מקור תמונה: gavisious
רכיבים לשוקיים עוף:
פלפל שחור - ½ כפית
דבש - 1 כף
תימין - 1 (ענף)
מלח - 1 כפית
שמן זית - 1 כף
סלקים - 2 (חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
דלעת - 400 גר' (קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ)
בטטה - 1 (קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ)
בצלים סגולים - 2 (חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
תימין - 2 (ענפים)
שמן זית - 4 כפות
דבש - 2 כפות
מלח - 2 כפית
פלפל שחור - 1 כפית
מתכון ללזניית מצות בשרית אדומה של דניה ודיאנה

מי היה מנחש שאפשר להכין לזניה מלאת טעמים ממצות? ובכן, דניה ודיאנה מהבלוג "מתכוניישן" עלו על הנוסחה המנצחת להכנת מנה טעימה ומשביעה מהמצות שלפעמים מרגישות מעט משעממות; עם בשר, תבלינים, עגבניות סמוקות וגם יין לבן מתקבלת מנה צבעונית ומיוחדת במינה שתרצו להכין גם הרבה אחרי שפסח יהיה מאחורינו.

למתכונים נוספים מהבלוג "מתכוניישן"

recipe מקור תמונה: matkonation
רכיבים ללזניה הבשרית:
בשר בקר - 750 גר' (טחון)
שמן זית - 3 כפות
שיני שום - 4 (פרוסות)
בצל - 1 (בינוני, קצוץ)
גזרים - 2 (קלופים וקצוצים)
סלרי - 3 (גבעולים קצוצים)
יין - 1 כוס (לבן)
עגבניות - 800 גר' (משומרות שלמות)
רסק עגבניות - ½ כוס
תימין - 1 כף (עלים טריים)
מצות יבשות - 6-8 (יבשות)
עגבניות - 2 (פרוסות דק)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לעוגת שוקולד בחושה של הקונדיטור מוטי רז, עורך המתכונים של בא-במייל

העובדה שפסח הגיע אינה אומרת שצריך לוותר על קינוחים מתוקים וטעימים... המתכון העשיר הבא מוכיח שאפשר להכין דברי מתיקה גם בלי קמח, והוא אפילו נטול גלוטן! כל בני המשפחה ייהנו לאכול מהעוגה הנפלאה הזו שתוכלו להכין לערב החג, או בימים לאחריו, והיא תאפשר לכם לסיים ארוחות בצורה טעימה מאין כמוה.

למתכונים נוספים מאתר המתכונים של "בא-במייל"

recipe מקור תמונה: Sarah R
רכיבים לעוגת שוקולד-קוקוס:
חמאה - 250 גר' (או חמאת קוקוס לעוגה פרווה)
סוכר - ¼1 כוס
ביצים - 9 (בינוניות)
אגוזי מלך - 200 גר' (חתוכים גס)
שבבי שוקולד - 180 גר' (שוקולד צ'יפס)
שקדים - 40 גר' (טחונים)
ליקר אמרטו - 1 כף (לא חובה)
פתיתי קוקוס - ½ כוס (או אבקת סוכר לעיטור)

למתכוני פסח נוספים לחצו כאן >

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: