maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים מעולים לפסח ממיטב בשלני הרשת

  כבכל שנה, בערב פסח, משפחות בכל רחבי הארץ יסבו יחד סביב השולחן ויספרו את ההגדה על היציאה ממצרים, וכמו בכל שנה, בתום ההגדה יגיע החלק האהוב על כולנו: סעודת הפסח המסורתית. לאחר שנטבול מרור במלח, נאכל חרוסת לזכר הטיט שבו השתמשו בני ישראל ונחזיק בזרוע כסמל ליד החזקה שהוציאה אותנו ממצרים, כולנו נתכבד במטעמים המסורתיים שיש לכל משפחה. אם אתם רוצים לשדרג את שולחן החג ולהתחיל כמה מסורות חדשות בסעודה, תוכלו לעשות זאת בעזרת 6 מתכוני חג מעולים שאספנו ממיטב בשלני הרשת. המנות שאיגדנו עבורכם הן צבעוניות, טעימות, משביעות, מעוררות תיאבון ובהחלט יעשו לכם חג שמח.
מתכון לבימואלוס של עידית נרקיס כ"ץ

לכל משפחה יש את הגרסה שלה למצה מטוגנת, אך זו שלפניכם בהחלט מתעלה על אחרות בזכות כמה תוספות מיוחדות. "בימואלוס", שהן בעצם לביבות מצה מטוגנות עם תפוחי אדמה, יאפשרו לכם להתפנק בחג עם מנה מיוחדת וטעימה. במשפחתה של עידית נוהגים לטבול את הבימואלוס במי סוכר, אך תוכלו להתפנק איתן במגוון דרכים ועם שלל תוספות כמו גבינות, ירקות, מטבלים ועוד.

למתכונים נוספים מהבלוג "טעים!"

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: zetaim
רכיבים לבימואלוס:
מצות - 5
תפוח אדמה - 1 (גדול, מקולף)
גבינת "טוב טעם" - 250 גר' (או 1 קופסה של גבינה לבנה 5%)
מלח - לפי הטעם
רכיבים למי סוכר:
סוכר - 1 כוס
מים - 2 כוסות
מיץ לימון - כמה טיפות
אופן הכנת הבימואלוס:
  1. בשלו את תפוח האדמה במים עד שהוא מתרכך וניתן למעוך אותו.
  2. שברו את המצות לחתיכות בינוניות, בערך 8 חתיכות מכל מצה. שימו את המצות בקערה עם מים למשך שתי דקות וסננו אותן היטב.
  3. ערבבו את המצות עם הביצים, תפוח האדמה המעוך והגבינה. המליחו לפי הטעם והניחו במקרר למשך חצי שעה. preperation
  4. חממו במחבת שמן לטיגון. לא חייבים לעשות טיגון עמוק, מספיק שתהיה שכבה הגונה של שמן. בעזרת שתי כפות צרו לביבות וטגנו אותן היטב מכל צד עד שהן שחומות ויפות.
אופן הכנת המי סוכר:
  1. בסיר בינוני, חממו יחד מים, סוכר ולימון ובשלו במשך מספר דקות. הגישו עם הבימואלוס החמים.
 
מתכון לתחתיות ארטישוק ממולאות ברוטב לימוני של תמר האחרת

במשפחתה של תמר עורכים בשנים האחרונות סדר קצת אחר עם מנות טבעוניות וטעימות, שאחת מהן היא תחתיות ארטישוק ממולאות. במתכון הבא, הירק הישראלי האהוב הופך למנה יפיפייה וטעימה הממולאת בפטריות ואגוזים, שתגרום לכם לפזול לעברה במשך כל קריאת ההגדה.

למתכונים נוספים מהבלוג "דפי תמר"

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: תמר האחרת
רכיבים לארטישוק ממולא:
תחתיות ארטישוק - 1 חבילה (כ-7 תחתיות, קפואות)
מיץ לימון - 6 כפות
שיני שום - 4 (שלמות)
בצל סגול - 1 (בינוני, קצוץ)
פטריות שמפיניון - 8 (טריות, קלופות ופרוסות )
שמן זית - 4-3 כפות
שיני שום - 3 (טרי, פרוסות)
אגוזי קשיו - 1 כוס (מושרים במים לשעה לפחות, מסוננים)
עירית - ½ צרור (קצוצה)
שבבי צ'ילי - ¼ כפית
תערובת עשבי תיבול איטלקים - ½ כפית (ניתן להשיג ברשתות השיווק)
גרידת לימון - מ-1 לימון
שמן זית - לזילוף
נענע - 2 גבעטלים (לקישוט)
מים - 1 כוס
מלח - לפי טעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הארטישוק ממולא:
  1. זלפו 2 כפות מיץ לימון לשקית הארטישוקים והפשירו אותם בתוך השקית.
  2. חממו תנור ל-180 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפיה.
  3. חממו במחבת שמן זית והכניסו לתוכה את הבצל הקצוץ לטיגון. כאשר הבצל מזהיב, הוסיפו למחבת את הפטריות ואדו אותם יחד בכיסוי חלקי עד שהם מתרככים, כעשר דקות.
  4. העבירו את תכולת המחבת למעבד המזון יחד עם העירית וטחנו עם האגוזים המסוננים.
  5. הוסיפו למעבד המזון 2 שיני שום שלמות. תבלו בצ'ילי, עשבי תיבול, מלח ופלפל. הוסיפו למעבד המזון מיץ לימון וקליפת לימון מגוררת. טעמו ותקנו תיבול בהתאם לטעמכם (אם התערובת יבשה מדי, הוסיפו לה כף או שתיים של שמן זית).
  6. חתכו את תחתיות הארטישוק, שמרו את החתיכות והניחו את התחתיות על התבנית המרופדת. בעזרת כף, הכניסו את תערובת הפטריות לתחתיות הארטישוק.
  7. קצצו את פרוסות הלימון עם 2 שיני השום שנותרו, נענע והשאריות שנקטמו מתחתיות הארטישוק. פזרו את התערובת בין התחתיות הממולאות. preperation מקור תמונה: teavon
  8. העבירו לכוס מים את מיץ הלימון הנותר, ערבבו ומזגו סביב תחתיות הארטישוק הממולאות. הכניסו לתנור ואפו במשך כ-40 דקות.
מתכון ללוקוס שלם אפוי בתנור של איריס לוי

דג לוקוס אפוי מהווה את הדרך המושלמת לפתוח את סעודת החג בצורה קלילה וטעימה במיוחד. במתכון הבא של איריס לוי תמצאו שלל רכיבים נפלאים ובריאים המעטרים את אחד הדגים האהובים ביותר בארץ – הלוקוס. איריס ממליצה לאפות את הדג הנפלא הזה כשהוא מכוסה בנייר אלומיניום כדי שלא יתייבש ועל מנת שבשרו העדין יתבשל היטב ויהיה רך וטעים.

למתכונים נוספים מהאתר של "איריס לוי שף פרטי"

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: irischef
רכיבים לדג לוקוס:
דג לוקוס - 1-1.2 קג'
שיני שום - 6 (טרי, פרוסות )
כרישה - 1 (חתוכה לרצועות דקות - החלק הלבן)
בצל - 1 (חתוך לרצועות דקות)
תימין - 6 (ענפים)
רוזמרין - 1 (ענף)
פלפל אדום חריף - 1 (חתוך לקוביות קטנות/פרוסות דקות)
גרגירי חומוס - ½ כוס (מבושלים)
עלי תרד - 1 כוס (טרי)
יין - ¼ כוס (לבן יבש)
ציר ירקות - 2 כוסות (או מים)
שמן זית - 1 כוס + 6 כפות
לימון - 1 (פרוס לפרוסות)
מיץ לימון - מ-½ לימון
סוכר חום - 1 כפית
מלח - לפי טעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הדג לוקוס:
  1. חממו במחבת גדולה ועל להבה בינונית שמן זית. הכניסו למחבת את רצועות הבצל וטגנו מעט. הוסיפו למחבת את הכרישה, התימין והאורגנו והמשיכו לטגן על להבה נמוכה.
  2. הוסיפו למחבת חצי מכמות מהשום, עגבניות שרי, פלפל חריף, תרד, חומוס מבושל ויין. בשלו יחד עד שכל היין מתאדה. preperation מקור תמונה: irischef
  3. הוסיפו למחבת מלח, פלפל, סוכר חום, מיץ לימון וציר ירקות/מים. בשלו יחד עד לרתיחה.
  4. מזגו חצי מהרוטב שהכנתם על תבנית אפייה. חרצו בבשר הדג 4 חריצים רוחביים, הכניסו את שיני השום הקצוצות לבטנו וגם חצי לימון פרוס. עסו את הדג במלח, פלפל שחור ושמן זית.
  5. הניחו את הדג על הירקות ומזגו מעליו את יתר הרוטב. כסו בנייר אלומיניום ואפו כ-15 דקות בטורבו, בתנור שחומם מראש ל-240 מעלות.
  6. הסירו את נייר האלומיניום מהדג, מזגו את הרוטב מהתבנית על הלוקוס, חזרו על התהליך מספר פעמים והוציאו את הדג מהתנור.
טיפ השף:
אם החלטתם להכין פילה דג ולא דג שלם, הכינו את הרוטב כמו שכתוב במתכון, מזגו את הרוטב לתבנית אפייה, המליחו ופלפלו את חתיכות פילה הדג וסדרו אותם על הרוטב כשהעור כלפי מעלה. כסו בנייר אלומיניום ואפו כ-10 דקות באפשרות טורבו בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות. הוציאו את הדג מהתנור, הניחו על צלחת הגשה והגישו.
 
מתכון לשוקי עוף עם סלק ודלעת של מירב גביש

אם אתם אוהבים מנות צבעוניות ומקוריות, זה המתכון עבורכם! שוקי העוף שהוכנו וצולמו ביד אומן על ידי מירב גביש, שמספקת מתכונים נפלאים גם בדף הפייסבוק שלה, יאפשרו לכם לשדרג את המנה האהובה עם שלל ירקות צבעוניים שיהפכו אותה לעסיסית ומלאת טעם. כל סועד יוכל לקחת לו שוק אחת, אבל אנחנו לא מבטיחים שיסתפק רק בה...

למתכונים נוספים מהבלוג "גבישס"

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 5
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: gavisious
רכיבים לשוקיים עוף:
פלפל שחור - ½ כפית
דבש - 1 כף
תימין - 1 (ענף)
מלח - 1 כפית
שמן זית - 1 כף
סלקים - 2 (חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
דלעת - 400 גר' (קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ)
בטטה - 1 (קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ)
בצלים סגולים - 2 (חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
תימין - 2 (ענפים)
שמן זית - 4 כפות
דבש - 2 כפות
מלח - 2 כפית
פלפל שחור - 1 כפית
אופן הכנת השוקיים עוף:
  1. חממו תנור ל-190 מעלות.
  2. הכניסו את שוקי העוף לקערה ותבלו אותם בפלפל שחור, דבש, תימין, שמן זית ומלח.
  3. בקערה נפרדת ערבבו סלק, דלעת, בטטה, בצל סגול עם תימין, מלח, פלפל שחור, שמן זית ודבש.
  4. סדרו את הירקות בשולי התבנית ליצירת מסגרת והשאירו מקום באמצע לשוקיים. הניחו את השוקיים באמצע בצורה הפוכה זו לזו. preperation מקור תמונה: gavisious
  5. כסו את תבנית האפייה עם נייר אפייה ולאחר מכן בנייר אלומיניום. הדקו את הניירות היטב בצדדים.
  6. הכניסו את התבנית לתנור לשעה ורבע עד שכל הרכיבים יתבשלו. הוציאו את התבנית מהתנור, הסירו ממנה את נייר האפייה והאלומיניום, הכניסו לחצי שעה נוספת לתנור, הוציאו והגישו חם.
מתכון ללזניית מצות בשרית אדומה של דניה ודיאנה

מי היה מנחש שאפשר להכין לזניה מלאת טעמים ממצות? ובכן, דניה ודיאנה מהבלוג "מתכוניישן" עלו על הנוסחה המנצחת להכנת מנה טעימה ומשביעה מהמצות שלפעמים מרגישות מעט משעממות; עם בשר, תבלינים, עגבניות סמוקות וגם יין לבן מתקבלת מנה צבעונית ומיוחדת במינה שתרצו להכין גם הרבה אחרי שפסח יהיה מאחורינו.

למתכונים נוספים מהבלוג "מתכוניישן"

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: matkonation
רכיבים ללזניה הבשרית:
בשר בקר - 750 גר' (טחון)
שמן זית - 3 כפות
שיני שום - 4 (פרוסות)
בצל - 1 (בינוני, קצוץ)
גזרים - 2 (קלופים וקצוצים)
סלרי - 3 (גבעולים קצוצים)
יין - 1 כוס (לבן)
עגבניות - 800 גר' (משומרות שלמות)
רסק עגבניות - ½ כוס
תימין - 1 כף (עלים טריים)
מצות יבשות - 6-8 (יבשות)
עגבניות - 2 (פרוסות דק)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הלזניה הבשרית:
  1. חממו שמן זית במחבת גדולה, טגנו את כל הירקות יחד למשך 7 דקות עד שהם יהיו שקופים. הוסיפו למחבת את הבשר וטגנו עד להשחמה.
  2. הוסיפו למחבת את היין הלבן, ובשלו את התערובת עד שמרביתו מתאדה. הוסיפו למחבת את העגבניות המשומרות ואת הרסק. תבלו במלח, פלפל ותימין ובשלו על להבה נמוכה במשך שעה וחצי. תקנו תיבול לפי הצורך.
  3. חממו תנור לחום של 180 מעלות.
  4. הניחו את המצות בתחתית התבנית, מעליהן פזרו שכבה מתבשיל הבשר ואז שוב שכבת מצות עד ליצירת 4 שכבות אחידות. סיימו עם שכבת בשר.
  5. סדרו את העגבניות הפרוסות על הבשר בשכבה העליונה, תבלו במלח, פלפל ותימין טרי. אפו למשך 40 דקות ללא כיסוי. preperation מקור תמונה: matkonation
מתכון לעוגת שוקולד בחושה של הקונדיטור מוטי רז, עורך המתכונים של בא-במייל

העובדה שפסח הגיע אינה אומרת שצריך לוותר על קינוחים מתוקים וטעימים... המתכון העשיר הבא מוכיח שאפשר להכין דברי מתיקה גם בלי קמח, והוא אפילו נטול גלוטן! כל בני המשפחה ייהנו לאכול מהעוגה הנפלאה הזו שתוכלו להכין לערב החג, או בימים לאחריו, והיא תאפשר לכם לסיים ארוחות בצורה טעימה מאין כמוה.

למתכונים נוספים מאתר המתכונים של "בא-במייל"

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Sarah R
רכיבים לעוגת שוקולד-קוקוס:
חמאה - 250 גר' (או חמאת קוקוס לעוגה פרווה)
סוכר - ¼1 כוס
ביצים - 9 (בינוניות)
אגוזי מלך - 200 גר' (חתוכים גס)
שבבי שוקולד - 180 גר' (שוקולד צ'יפס)
שקדים - 40 גר' (טחונים)
ליקר אמרטו - 1 כף (לא חובה)
פתיתי קוקוס - ½ כוס (או אבקת סוכר לעיטור)
אופן הכנת העוגת שוקולד-קוקוס:
  1. חממו תנור ל-165 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותה קלות. (או שתי תבניות אינגליש קייק)
  2. בקערה בינונית, הקציפו יחד סוכר וחמאה לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו לקערה את הביצים בהדרגה, אחת בכל פעם והקציפו עם החמאה והסוכר. preperation מקור תמונה: Annie Mole
  3. הוסיפו לתערובת את האגוזים, שבבי השוקולד והליקר. ערבבו היטב ומזגו את הבלילה לתוך התבנית.
  4. הכניסו את התבנית לתנור למשך כ-40 דקות, או עד שקיסם שתנעצו במרכז העוגה יצא נקי אך לא יבש מדי. הוציאו את העוגה מהתנור, צננו מעט ופזרו מעל שבבי קוקוס/אבקת סוכר לעיטור.
טיפ השף:
לתוספת טעימה ומרשימה: ניתן להקציף שמנת צמחית או שמנת מתוקה לקצף אוורירי ולמרוח על העוגה.

למתכוני פסח נוספים לחצו כאן >

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: