maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון ללוקוס שלם אפוי בתנור של איריס לוי

דג לוקוס אפוי מהווה את הדרך המושלמת לפתוח את סעודת החג בצורה קלילה וטעימה במיוחד. במתכון הבא של איריס לוי תמצאו שלל רכיבים נפלאים ובריאים המעטרים את אחד הדגים האהובים ביותר בארץ – הלוקוס. איריס ממליצה לאפות את הדג הנפלא הזה כשהוא מכוסה בנייר אלומיניום כדי שלא יתייבש ועל מנת שבשרו העדין יתבשל היטב ויהיה רך וטעים.

למתכונים נוספים מהאתר של "איריס לוי שף פרטי"

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון ללוקוס שלם אפוי בתנור של איריס לוי מקור תמונה: irischef
רכיבים לדג לוקוס:
דג לוקוס - 1-1.2 קג'
שיני שום - 6 (טרי, פרוסות )
כרישה - 1 (חתוכה לרצועות דקות - החלק הלבן)
בצל - 1 (חתוך לרצועות דקות)
רוזמרין - 1 (ענף)
פלפל אדום חריף - 1 (חתוך לקוביות קטנות/פרוסות דקות)
גרגירי חומוס - ½ כוס (מבושלים)
עלי תרד - 1 כוס (טרי)
יין - ¼ כוס (לבן יבש)
ציר ירקות - 2 כוסות (או מים)
שמן זית - 1 כוס + 6 כפות
לימון - 1 (פרוס לפרוסות)
מיץ לימון - מ-½ לימון
סוכר חום - 1 כפית
מלח - לפי טעם
פלפל שחור - לפי הטעם
טימין - 6 (ענפים)
אופן הכנת הדג לוקוס:
  1. חממו במחבת גדולה ועל להבה בינונית שמן זית. הכניסו למחבת את רצועות הבצל וטגנו מעט. הוסיפו למחבת את הכרישה, התימין והאורגנו והמשיכו לטגן על להבה נמוכה.
  2. הוסיפו למחבת חצי מכמות מהשום, עגבניות שרי, פלפל חריף, תרד, חומוס מבושל ויין. בשלו יחד עד שכל היין מתאדה. preperation מקור תמונה: irischef
  3. הוסיפו למחבת מלח, פלפל, סוכר חום, מיץ לימון וציר ירקות/מים. בשלו יחד עד לרתיחה.
  4. מזגו חצי מהרוטב שהכנתם על תבנית אפייה. חרצו בבשר הדג 4 חריצים רוחביים, הכניסו את שיני השום הקצוצות לבטנו וגם חצי לימון פרוס. עסו את הדג במלח, פלפל שחור ושמן זית.
  5. הניחו את הדג על הירקות ומזגו מעליו את יתר הרוטב. כסו בנייר אלומיניום ואפו כ-15 דקות בטורבו, בתנור שחומם מראש ל-240 מעלות.
  6. הסירו את נייר האלומיניום מהדג, מזגו את הרוטב מהתבנית על הלוקוס, חזרו על התהליך מספר פעמים והוציאו את הדג מהתנור.
טיפ השף:
אם החלטתם להכין פילה דג ולא דג שלם, הכינו את הרוטב כמו שכתוב במתכון, מזגו את הרוטב לתבנית אפייה, המליחו ופלפלו את חתיכות פילה הדג וסדרו אותם על הרוטב כשהעור כלפי מעלה. כסו בנייר אלומיניום ואפו כ-10 דקות באפשרות טורבו בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות. הוציאו את הדג מהתנור, הניחו על צלחת הגשה והגישו.
מקור: איריס לוי
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר