maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לדג סלמון ואורז

כבר נאמר רבות על יתרונותיו הבריאותיים של דג הסלמון. מדובר באחד המקורות הטובים ביותר לחומצת השומן אומגה-3, החיונית לשמירה על תהליכי גוף רבים, ביניהם התרומה לפעילות המוח. יחד עם אורז לבן, ביצה ואבוקדו, מדובר בחגיגת בריאות אמיתית.
זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לדג סלמון ואורז
רכיבים לאורז וסלמון:
סלמון - ½ קג' (נתחי פילה)
פלפל אדום - 1 (חתוך לקוביות)
ביצה - 1 (מבושלת, חצויה)
אבוקדו - ½ (חתוך לאורכו)
אורז לבן - 2 כוסות
שמן בוטנים - 1 כף (ניתן לרכוש במרכולים וחנויות של מוצרים מהמזרח)
מלח - קמצוץ
פלפל שחור - קמצוץ
אופן הכנת האורז וסלמון:
  1. הרתיחו מים בסיר קטן, הוסיפו מלח ובשלו את האורז הלבן בהתאם להוראות היצרן במשך כ-15 דקות, עד לריכוכו. כבו את האש, סננו את האורז והעבירו אותו לקערה.
  2. חממו את שמן הבוטנים במחבת על אש בינונית במשך מספר דקות.
  3. הניחו את נתחי הסלמון על המחבת, כאשר החלק החיצוני פונה כלפי מטה, ופזרו מעט מלח ופלפל.
  4. טגנו את הסלמון במשך 6-7 דקות, עד שהעור נעשה פריך. preperation
  5. הפכו את הסלמון על צדו השני וטגנו אותו במשך 3 דקות נוספות.
  6. הניחו את הסלמון מעל האורז וטפטפו מעל מעט רוטב טריאקי.
  7. הוסיפו למחבת את שמן השומשום והפלפל האדום, וטגנו אותו במשך 1-2 דקות, עד שהחתיכות נעשות רכות וריחניות.
  8. הניחו את הפלפל, חתיכות הביצה והאבוקדו על האורז יחד עם הסלמון.
מקור: שולי פ.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: