maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

4 מתכונים טעימים בשילוב האנטיביוטיקה של הטבע - שום ובצל

 במשך דורות עוברת הידיעה על כך ששום ובצל הם האנטיביוטיקה של הטבע, או לפחות כך טוענות נשים מבוגרות רבות. מגוון רחב של "תרופות סבתא" נעשו משני צמחי המרפא הללו ולצידם גם אין ספור מתכונים שנועדו לעזור לנו לשמור על הבריאות שלנו ושל האנשים החשובים לנו. לכן, לקראת הימים הקרים של עונת החורף - אך גם עבור אלה שאוהבים לאכול שום ובצל במשך כל השנה = ליקטנו עבורכם 4 מתכונים מיוחדים שיעזרו לכם להישאר בריאים וחזקים ולעשות זאת בטוּב טעם. לבריאות!
מתכון בריא למרק שום ובצל
המתכון שלפניכם מלווה אותי עוד מילדות, כל תחילת עונת הגשמים סבתי הייתה מכינה לנו את מרק השום והבצל המדהים הזה כדי להגן עלינו מפני החורף. כששאלנו אותה מדוע היא מכינה את המרק הזה, היא נהגה לומר ששום ובצל הם האנטיביוטיקה של הטבע וכך היא יכולה לשמור עלינו מפני מחלות החורף. לכן, אם מתחשק לכם לפנק את יקיריכם ולדאוג לבריאותם, הכינו להם את מרק השום והבצל הטעים הזה שיהפוך - למנה הכי מבוקשת אצלכם בכל הימים הקרים.
מתכון בריא למרק שום ובצל מקור תמונה: lifecurrentsblog
רכיבים למרק שום ובצל:
ראש שום - 1 (גדול)
שמן זית - ½1 כפות (מחולקות)
בצל - 9 כוסות (כ-4 בצלים, פרוסים דק)
כרישה - ½2 כוסות (פרוסות)
מלח - 1 כפית (מחולקת)
טימין - 1 כפית
קמח - 2 כפות
יין לבן - ⅓ כוס (יבש)
ציר ירקות - 4 כוסות (מתכון לציר ירקות, או 4 כוסות מים חמים מעורבבים עם 3 כפיות אבקת מרק ירקות)
חלב - 2 כוסות
טימין - 6 גבעולים (לקישוט)
פלפל שחור - לפי הטעם (לקישוט)
מתכון ללחם שום עם תבלינים וגבינה
לחם שום הוא דבר מוכר שרבים אוהבים לאכול, לכן רצינו לתת לכם מתכון טעים ונהדר שמשדרג את המאפה הממכר הזה ויגרום לו להפוך לאחד ממנות הדגל החדשות של המטבח הביתי שלכם - שיריח כמו בית מאפה איטלקי אמיתי.
מתכון ללחם שום עם תבלינים וגבינה מקור תמונה: chewtown
רכיבים ללחם שום ותבלינים:
קמח - 500 גרם
מלח - ½ כף
סוכר - ½ כף
מים - ½1 כוסות (בטמפרטורת החדר)
משפר אפייה - ½ כפית (לא חובה)
שמן זית - ½ כף
שן שום - 1 (כתושה)
פטרוזיליה - ⅓ כוס (מיובשת)
בזיליקום - ⅓ כוס (מיובשת)
רוזמרין - ¼ כוס (עלים מיובשים וקצוצים)
חמאה - 1 כף
מוצרלה - כ-2 כוסות (מגורדת)
מתכון לטארט בצל עם גבינת עיזים
האורחים בדלת או סתם מתחשק לכם מאפה טעים, ריחני ומהיר? נסו את מתכון טארט הבצל עם גבינת עיזים שלפניכם ותיהנו ממנה מעולה עם 5 מרכיבים בלבד שתיקטוף עבורכם מחמאות ותשאיר את כל הסועדים עם טעם של עוד.
מתכון לטארט בצל עם גבינת עיזים מקור תמונה: bbcgoodfood
רכיבים למאפה בצל וגבינת עיזים:
בצק עלים - 225 גרם (קנוי)
בצל מטוגן - כל הכמות (מתכון בהמשך)
גבינת עיזים - 2 גלילים (100 גרם כל אחד)
טימין - 4 גבעולים (טריים)
שמן זית - מעט
רכיבים לבצל מקורמל:
חמאה - ½ חבילה (50 גרם)
בצלים - 12 יחידות (קטנים, חצויים ופרוסים דק - כ-600 גרם)
סוכר - 1 כפית
מתכון למאפה שמרים עם שום, בצל ומוצרלה
המתכון הבא מזכיר מאוד פיצה אך נאפה בסיר או תבנית עם חור - ממש כמו קובנה תימנית. היתרון המדהים של המנה הזו הוא שילוב הניחוח האיטלקי עם שיטת האפייה התימנית, שיוצר קיבוץ גלויות שאפשר למצוא כמותו רק במטבח היהודי.
מתכון למאפה שמרים עם שום, בצל ומוצרלה מקור תמונה: cupcakediariesblog
רכיבים למאפה שמרים:
בצק לפיצה - 700 גרם (קנוי או הכינו לפי המתכון הבסיסי הבא)
מוצרלה - כ-¾2 כוסות (חתוכה ל-24 קוביות בינוניות - כ-450 גרם)
בצל - 2 כפות (מיובש)
חמאת שום - ¾ כוס (מתכון בהמשך)
רכיבים לחמאת שום:
חמאה - ½ כוס
שיני שום - 2 (כתושות או 1 כפית אבקת שום)
פטרוזיליה - 1 כפית (מיובשת)
גבינת פרמזן - ¼ כוס (מגורדת)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו