print header

4 מתכונים טעימים ומיוחדים מהבלוג "בריאלי"

 לאחר שהשף קונדיטורית אריאל ברי בן חמו סיימה את לימודי האפייה שלה, שכללו גם לא מעט השתלמויות בארץ ובעולם, היא החליטה לפתוח את הבלוג "בריאלי" שהוא חיבור בן שמה הפרטי לבישול הבריא בו היא דוגלת. לאחר שיפורים של מתכונים והפיכתם למזינים יותר, היא הצליחה להוכיח לכל מי שטועם את המנות הללו שאפשר להכין אוכל שהוא גם בריא ובעיקר טעים ביותר. אתם מוזמנים להכיר 4 מתכונים נהדרים שיפתחו בפניכם עולם שלם של טעמים שישנו את כל הדעות הקדומות על אוכל בריא.
מתכון לבורקיטס חציל וגבינה בולגרית מקמח מלא
בורקס מוכר וידוע לשמצה כמזון לא בריא, עובדה נכונה כאשר מדובר במוצר תעשייתי שמופק מקמח לבן ומרגרינה, אבל כשמדובר במתכון של אריאל ברי בן חמו שכולל קמח מלא ושמן צמחי, זה כבר משהו שונה. המנה המצוינת הזו יכולה להוות פתיחה מושלמת לארוחת בוקר, שתהפוך לכם את היום לטעים ומאושר יותר, וגם כתוספת נהדרת לכל ארוחה שאתם מגישים בזמן אירוח או מפגש משפחתי.
מתכון לבורקיטס חציל וגבינה בולגרית מקמח מלא מקור תמונה: barieli
רכיבים למלית:
חציל - 1
גבינה בולגרית - ⅓ חבילה (5% - כ-70 גרם)
רכיבים לבצק:
קמח חיטה מלאה - ½2 כוסות
סודה לשתייה - ½ כפית
מים - ½ כוס + 1 כף (רותחים)
שמן - ½ כוס
ביצה - 1 (טרופה עם מעט מים – למריחה לפני אפייה)
שומשום מלא - מעט (לקישוט - לא חובה)
מתכון לסלט גזר עם פקאן סיני
סלט גזר מגורד הוא אחד המנות המוכרות ביותר, זה לא משנה אם הוא מתוק, חמוץ או חריף, כמעט בכל בית מכינים אותו וחלקנו אף משלבים בו רכיבים נוספים. הקונדיטורית אריאל ברי בן חמו החליטה לשלב במתכון הסלט שלה פקאנים סיניים מסוכרים שנתנו טעם חדש ומיוחד המשתלב עם סוגי מנות שונות. אנחנו בטוחים שלאחר שתנסו אותו פעם אחת, לא תפסיקו להכין את הסלט הזה בכל הזדמנות!
מתכון לסלט גזר עם פקאן סיני מקור תמונה: barieli
רכיבים לרוטב:
שמן חמניות - ½ כוס
חומץ - ⅓ כוס
שיני שום - 3 (כתושות)
חרדל - 2 כפות (דיז׳ון חלק, ללא גרגירים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לסלט גזר:
גזרים - 4 (מגורדים)
עירית - ¼ חבילה (קצוצה)
פקאנים סינים - ⅔ כוס (קצוצים)
מתכון לעוף עם למון גראס בסגנון ויאטנמי
אוכל הוא דבר שיכול להחזיר אותנו אחורה בזמן וגם לקחת אותנו למקומות הכי מרוחקים שאפשר, לכן אם אתם אוהבים מאכלים ממקומות שונים בעולם, המנה הבאה תיקח אתכם לסיור דמיוני במסעדה ווייטנאמית מקומית. המתכון שלפניכם אכן הגיע מהויאן, ווייטנאם, והוא יעזור לכם להכין מנה עם טעם וריח בלתי נשכחים. אז אם אתם כבר עומדים במטבח ומתחילים להכין את העוף, כדאי לכם להכין כמות כפולה כי המנה הזאת נחטפת מהצלחת!
מתכון לעוף עם למון גראס בסגנון ויאטנמי מקור תמונה: barieli
רכיבים לעוף עם למון גראס:
למון גראס - 5 גבעולים
שמן - ½ כף
חזה עוף - 500 גרם (חתוך לקוביות)
שיני שום - 3 (קצוצות דק)
בצלי שאלוט - 4 (קצוצים דק)
גמבה ירוקה - 1 (חתוכה לרצועות)
גמבה אדומה - 1 (חתוכה לרצועות)
בצל - ½ (גדול, פרוס לפרוסות)
מים - 3 כפות
קארי צהוב - 1 כפית
קינמון - ½ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
בצל ירוק - 5 גבעולים (חתוכים לחתיכות גדולות - החלק הלבן והירוק בנפרד)
מתכון לעוגת כוסמת תאנים ודבש
כקונדיטורית אשר אופה ומבשלת בריא, בחרה אריאל ברי בן חמו להשתמש בכוסמת לעוגת התאנים ודבש המדהימה שלה. השילוב הנהדר בין המרכיבים שלה לא רק יוצר עוגה עסיסית, טעימה ומיוחדת, אלא גם הופך את הקינוח המושלם הזה למנה מלאה ביתרונות בריאותיים שיגרמו לכם לאכול וליהנות מכל ביס.
מתכון לעוגת כוסמת תאנים ודבש מקור תמונה: barieli
רכיבים לעוגה:
כוסמת ירוקה - ¾ כוס (שטופה ומושרת ללילה)
שמן זית - 2 כפות
דבש - ¼ כוס
טחינה - 2 כפות (משומשום מלא)
מיץ תפוזים - ½ כוס + כף
קינמון - ½ כפית
בננה - 1 (בשלה, קטנה)
תמצית וניל - 1 כפית
גרידת לימון - מ-½ לימון
מלח - קורט
סודה לשתייה - ½ כפית
אגוזי מלך - ¼ כוס (קצוצים גס)
תאנים - 7 (חתוכות לרבעים)
דבש - 2 כפות (לזיגוג)
מקור: אריאל ברי בן חמו
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו