header

מתכון לעוף עם למון גראס בסגנון ויאטנמי

אוכל הוא דבר שיכול להחזיר אותנו אחורה בזמן וגם לקחת אותנו למקומות הכי מרוחקים שאפשר, לכן אם אתם אוהבים מאכלים ממקומות שונים בעולם, המנה הבאה תיקח אתכם לסיור דמיוני במסעדה ווייטנאמית מקומית. המתכון שלפניכם אכן הגיע מהויאן, ווייטנאם, והוא יעזור לכם להכין מנה עם טעם וריח בלתי נשכחים. אז אם אתם כבר עומדים במטבח ומתחילים להכין את העוף, כדאי לכם להכין כמות כפולה כי המנה הזאת נחטפת מהצלחת!
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוף עם למון גראס בסגנון ויאטנמי מקור תמונה: barieli
רכיבים לעוף עם למון גראס:
למון גראס - 5 גבעולים
שמן - ½ כף
חזה עוף - 500 גרם (חתוך לקוביות)
שיני שום - 3 (קצוצות דק)
בצלי שאלוט - 4 (קצוצים דק)
גמבה ירוקה - 1 (חתוכה לרצועות)
גמבה אדומה - 1 (חתוכה לרצועות)
בצל - ½ (גדול, פרוס לפרוסות)
מים - 3 כפות
קארי צהוב - 1 כפית
קינמון - ½ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
בצל ירוק - 5 גבעולים (חתוכים לחתיכות גדולות - החלק הלבן והירוק בנפרד)
אופן הכנת העוף עם למון גראס:
  1. הניחו את גבעולי הלמון גראס על קרש חיתוך והסירו כחצי סנטימטר מהחלק העבה של כל אחד מהם. הכו עליהם בפטיש שניצלים על מנת שיפתחו והוציאו את החלק הלבן שבכל גבעול מכיוון שהוא מפריש טעם מריר בזמן הבישול.
  2. קצצו דק מאוד את כל הגבעולים וטגנו אותם במחבת רחבה יחד עם השמן, השום ובצלי השאלוט במשך כ-3 דקות.
  3. הוסיפו את קוביות חזה העוף למחבת והמשיכו לטגן עד שהעוף משנה את צבעו לגוון אפרפר.
  4. הכניסו אל קערה קטנה את כל התבלינים וערבבו היטב יחד עם 3 כפות מים, לאחר מכן צקו הכל אל תוך המחבת וערבבו.
  5. כעת הוסיפו את הגמבות ואת הבצל, וטגנו כמה דקות יחדיו.
  6. לאחר מכן הוסיפו את הבצל הירוק וטגנו למשך כ-2 דקות נוספות.
  7. לסיום, הוסיפו את החלק הלבן של הבצל הירוק, טגנו דקה אחת, הסירו את המחבת מהאש והגישו את המנה לשולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.