maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לסלט עוף עם כרוב, חמוציות ורוטב לימון-פרג

אם חשבתם שסלט הוא מסוגי המאכלים שלא יכולים להשביע למשך זמן ארוך, כדאי שתכירו את מתכון סלט הכרוב הבא שיכול לשמש כארוחת צהריים מלאה ומשביעה. אל המנה הטעימה והמיוחדת הזו מתווסף רוטב לימון-פרג אשר נותן טעם חמצמץ עדין ועוזר בתהליכי העיכול. בפעם הבאה שתתלבטו בין סלט לארוחה, כדאי שתנסו את המנה שתשלב לכם בין שני העולמות.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לסלט עוף עם כרוב, חמוציות ורוטב לימון-פרג מקור תמונה: budgetbytes
רכיבים לרוטב:
שמן זית - ¼ כוס
מיץ לימון - 2 כפות (סחוט טרי)
דבש - ½ כף
סוכר - ¼ כפית
זרעי פרג - ¼ כף
אבקת בצל - ⅛ כפית (לא חובה)
מלח - ¼ כפית
רכיבים לסלט:
כרוב - 6 כוסות (כ-½ ראש)
מלח - לפי הצורך (לריכוך הכרוב)
חזה עוף - 1 כוס (מבושל וחתוך לקוביות)
שקדים - ½ כוס (פרוסים)
בצלים ירוקים - 3 (פרוסים)
אופן הכנת הרוטב:
  1. הכניסו את כל מרכיבי הרוטב לצנצנת עם מכסה ונערו אותה היטב, או הכניסו אותם למעבד מזון והפעילו עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
אופן הכנת הסלט:
  1. חתכו את הכרוב לרצועות דקות והכניסו לקערה גדולה.
  2. פזרו מלח מעל הכרוב, החלו לעסות אותו במשך כ-5 דקות והניחו אותו בצד ל-5 דקות נוספות. בינתיים הכינו את הרוטב.
  3. העבירו את הכרוב למסננת ושטפו את רצועות הכרוב מתחת למים זורמים עד שהמלח מוסר לחלוטין ולא נשארים יותר מים במסננת.
  4. העבירו את הכרוב לקערה גדולה ופזרו מעליו את כל חומרי הסלט, ערבבו היטב והניחו במקרר או הגישו עם הרוטב מעל.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: