maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכוני אבוקדו לכל היום

ישר לעיקר - בשרים ותוספות

בכל העולם כמעט ולא ניתן למצוא אנשים שלא אוהבים את טעמו הייחודי ומרקמו הנימוח של האבוקדו, הנחשב גם לאחד הפירות הבריאים ביותר. הבעיה היחידה עם האבוקדו היא שחוץ מלשים אותו בכריכים, רוב האנשים לא יודעים איך עוד להשתמש בו. הכירו את 5 המתכונים שיאפשרו לכם לאכול אבוקדו במשך כל היום. מומלץ, טעים ובריא!

 

לפתוח את הבוקר - שייק בריאות של אבוקדו וקיווי

האבוקדו מכיל אנזימים המסייעים לגופנו לספוג ויטמינים בצורה טובה יותר, ולכן הוא משמש כהכנה מעולה ליום חדש ומלא בריאות. בנוסף, האבוקדו נחשב לאחד ממנקי הפה הטבעיים הטובים ביותר, כיוון שהוא מחסל ריחות רעים.
 
מרכיבים
  • 1/2 אבוקדו בשל וגדול
  • 2 קיווי, קלופים
  • 1/4 כוס מיץ ליים טרי (ניתן גם להשתמש במיץ לימון בתוספת 1/4 כפית סוכר חום)
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים (ניתן להשתמש גם בחלב, להשגת מרקם עשיר יותר)
  • 1/2 כפיות דבש, לפי הטעם
  • 2-3 קוביות קרח
הכנה
  • העבירו את המרכיבים לבלנדר בסדר הבא - נוזלים, פירות ובסוף קוביות קרח.
  • הפעילו את הבלנדר על מהירות נמוכה, ולאחר 30 שניות הגבירו אותה.
  • המשיכו לערבב את התערובת עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  • מומלץ לשתות מיד לאחר ההכנה, כדי למצות את מירב הויטמינים.
מתכון אבוקדו

 

פינוק בהפסקת הצהריים - סלט פתיתים ואבוקדו

סלט עשיר ומפתיע עם אבוקדו, עדשים וגמבה, אשר יעניק לכם מגוון עצום של ויטמינים ומינרלים חיוניים. זו היא זריקת האנרגיה שאתם זקוקים לה באמצע היום.
 
מרכיבים
  • כוס פתיתים
  • גמבה אדומה בינונית, קצוצה 
  • כוס עדשים חומות, מבושלות
  • 1/2 כוס גרגרי תירס
  • 4 בצלים ירוקים, קצוצים
  • 2 כפות כוסברה טרייה, קצוצה
  • מיץ מליים אחד (ניתן להשתמש גם בחצי לימון בתוספת 1/4 כפית סוכר חום)
  • 2 אבוקדו בינוניים, חתוכים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
הכנה
  • בשלו את הפתיתים על פי ההוראות המודפסות על האריזה.
  • בזמן הבישול, ערבבו בקערה את כל המרכיבים, פרט לאבוקדו.
  • הוסיפו לקערה את הפתיתים וערבבו היטב. אזנו את התיבול בתוספת מיץ ליים, אם יש צורך.
  • לפני ההגשה, הוסיפו את חתיכות האבוקדו וערבבו היטב.
מתכון אבוקדו

 

מושלם לסוף היום - כדורי אורז עם סלמון ואבוקדו

ההשראה למתכון זה הגיעה מיפן, ארץ הסושי והדגים. מומלץ במיוחד לטבול את הכדורים ברוטב סויה, אך ניתן לאכול אותם גם כך. הילדים יהנו לנשנש את הכדורים עם הידיים!
 
מרכיבים
  • 2 כוסות אורז לסושי
  • 1/2 אבוקדו קטן, מקולף
  • מיץ מחצי לימון קטן
  • 1/2 גזר, קצוץ דק
  • 1/2 מלפפון, קצוץ דק
  • 50 גר' סלמון מעושן, קצוץ
  • 3/4 כוס זרעי שומשום, קלויים
הכנה
  • שטפו את האורז היטב ובשלו אותו בסיר עם שתי כוסות ומים ומעט חומץ אורז, על פי הוראות היצרן.
  • סדרו נייר אפייה על תבנית, העבירו אליה את האורז. בעזרת מזלג, מעכו את האורז וצרו ממנו שכבה אחידה. המתינו במשך שעה, עד שיתקרר.
  • מעכו יחד את האבוקדו ומיץ הלימון.
  • הרטיבו את הידיים וחלקו את האורז ל-16 חלקים שווים וצרו מהם צורת עיגול.
  • העבירו כפית מתערובת האבוקדו אל כל עיגול אורז, והוסיפו אליו חתיכת גזר, מלפפון וסלמון.
  • סגרו את עיגול האורז וצרו ממנו צורת כדור. גלגלו את הכדורים בשומשום, והכניסו לקירור למשך שעה.
  • מומלץ להגיש לצד רוטב סויה.
מתכון אבוקדו

קינוח מיוחד - סורבה אבוקדו מהיר

כדי להכין את הקינוח הבא אין צורך בציוד מיוחד, וניתן להכין אותו ב-5 דקות בלבד, לאחר ההקפאה. פתרון מושלם לאורחים מפתיעים.
 
מרכיבים
  • אבוקדו בשל גדול
  • מיץ מליים אחד (ניתן להשתמש בחצי לימון עם 1/4 כפית סוכר חום)
  • כפית גרדת ליים (או לימון)
  • 30 מ"ל סירופ להמתקה (ניתן להשתמש בסירופ תירס, אגבה, סוכר, או כל סוג אחר)
  • חופן עלי כוסברה, קצוצה (מומלץ, אך לא חובה)
הכנה
  • חתכו את האבוקדו לרצועות ושפכו עליו את מיץ הליים, זאת כדי למנוע השחרה ולעדן את הטעם.
  • הכניסו את חתיכות האבוקדו למקפיא למשך 4 שעות לפחות.
  • ערבבו היטב את הסירופ הממתיק יחד עם גרדת הליים והכוסברה. שמרו בקירור עד להכנת הסורבה.
  • העבירו את האבוקדו הקפוא לבלנדר, ושפכו מעליו את תערובת הסירופ.
  • הפעילו את הבלנדר בפולסים קצרים, עד להגעה למרקם חלק ונימוח.
  • כדי ליצור מרקם מוצק יותר, הכניסו את הסורבה למקפיא לשעתיים.
מתכון אבוקדו

 

הפתעה ישראלית - חומוס אבוקדו 

החומוס הוא המאכל הפופולרי ביותר בארץ, אך גם אותו אפשר לשנות ולשפר. הכירו את חומוס האבוקדו הבריא והטעים!
 
מרכיבים
  • 200 גרם גרגירי חומוס שהושרו לילה ובושלו עד להתרככות
  • אבוקדו גדול אחד (או שניים קטנים) חתוך לקוביות
  • שן שום אחת
  • 40-50 גרם טחינה
  • מיץ מחצי לימון
  • צרור כוסברה טרייה
  • כפית כמון
  • מלח לפי הטעם
 
מתכון אבוקדו

 

מקור: ניר ברנע
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: