maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

16 רעיונות מקוריים להכנת סנדוויץ' בריא וטעים ללא גלוטן

  רוצים להפחית בצריכת הלחם שלכם או סתם להכניס קצת טעם וצבע חדשים לתפריט? זה לא אומר שאתם חייבים לוותר על הסנדוויץ'! בעזרת קצת דמיון ומעט השקעה תוכלו להכין כריכים טעימים ובריאים שישביעו אתכם בלי להעמיס פחמימות וגלוטן על הגוף. כל מה שצריך זה לגלות מעט יצירתיות ולעשות שימוש מפתיע במצרכים כמו מלפפן, עגבנייה, ביצים ועוד...  אתם מוזמנים לנסות יחד עם כל המשפחה את ההצעות הטעימות והמפתיעות שלפניכם.
 

1. סלט עוף בתוך טאקו חסה

חסה פריכה ורעננה היא כלי קיבול מושלם לשילוב נגיסי עוף עם בצל אדום, עגבנייה, עשבי תיבול, קוביות אבוקדו ותוספת טחינה. אם אתם חוששים שהטאקו שלכם יתפרק, גלגלו את המילוי בתוך עלי החסה (הטריים או המאודים קלות) כך שיעטפו את הרכיבים מכל הכיוונים. כל שנותר לכם הוא לאכול!
 
 

2. סנדוויץ' צבעוני בדף אורז

בשר, חסה, ירקות, עשבי תיבול, חמוצים ורוטב טעים  כל אלה טעימים יחד גם כשהם מגולגלים בתוך דף אורז. מדובר בדרך מצוינת לחסוך בקלוריות (בדף אורז אחד יש פחות מ-10 קלוריות), וגם רעיון מקסים להגשה שיסחט מחמאות גם מהאורחים האדישים ביותר.

3. סנדוויץ' חציל ואבוקדו

חציל קלוי או אפוי בתנור שנפרס לאורך יקבל בברכה כל מילוי שתבחרו לשים בו. שילוב בין פרוסות עגבנייה, אבוקדו, חסה וחרדל, יהיה טעים במיוחד. חתכו כל סנדוויץ' כזה לחצי, ויש לכם משהו בריא וטעים לנשנש מול הטלוויזיה.
 

4. כריכי הודו במלפפון

חצו מלפפון גדול לאורכו, הוציאו החוצה מעט מחלקו המרכזי בו מצויים הגרעינים, מרחו על המלפפון חרדל או רוטב אחר ועליו הניחו פרוסות הודו דקות. נראה אתכם מסתפקים בכריך מלפפון אחד.

5. סנדוויץ' פטריית פורטובלו

פטריות הפורטובלו הענקיות והבשרניות נראות כאילו הן פשוט נוצרו כדי להחליף לחמניות. מה דעתכם על 2 פטריות פורטובלו צרובות על מחבת פסים, שביניהן פסטו, שום כתוש, גבינת מוצרלה, ריחן ופרוסות עגבנייה? אתם חייבים להודות שזה נשמע נהדר, ולא תאמינו כמה פשוט להכין את זה!

6. סנדוויץ' פלפל  

אוהבים פלפלים? מדובר בתחליף נהדר ללחם! שני חצאי פלפל בצבע האהוב עליכם יהיו טעימים במיוחד עם אבוקדו, חסה, רצועות אצות נורי ופסטרמה. אתם יכולים גם לקלות את הפלפלים בתנור עד שיהיו רכים, אך לא חובה לעשות זאת.

7. כריך פרוסות טופו

הטופו, שאכילתו מעניקה לגוף כמות חלבון גבוהה, אמנם חסר טעם בפני עצמו אך הוא מצטיין בספיגת טעמים. קלו שתי פרוסות טופו במחבת פסים עם שמן זית (אפשר להוסיף גם שתי כפות רוטב צ'ילי מתוק או טריאקי), וצוותו להן קצת מיונז, פרוסות פסטרמה ומלפפון. בתיאבון!

8. כריך פרוסות בטטה או דלורית

פרוסות בטטה או דלורית אפויים בתנור הן חטיף נהדר ובריא בפני עצמו, ואם הופכים אותן לכריך עם קציצות בשר וירקות או מורחים מעט אבוקדו ומוסיפים פטרייה צלויה ופרוסת עגבנייה, אפשר להכין בתוך כמה רגעים ארוחה שעליה יודו לכם גם החך וגם הגוף.

9. לחמניית עגבנייה

הליקופן, חומר שהוכח כמסייע להפחתת הסיכון לחלות בסרטן ובמחלות לב, ושאר הוויטמינים והמינרלים הטובים שמצויים בעגבנייה, הופכים אותה לתחליף עסיסי ונהדר לשתי פרוסות לחם. שימו בין שני חצאי עגבנייה גדולה קציצת בשר, קצת חסה או נבטים ורוטב שאתם אוהבים, ויש לכם ארוחה בריאה וטעימה.

10. כריך עלי כרוב מלא כל טוב

אדו קלות את עלי הכרוב ועטפו בהם פרוסות קורנביף, כרוב כבוש, חרדל וכל מה שנראה לכם טעים יחד, ויש לכם סנדוויץ' מנצח. אתם יכולים לעשות זאת גם עם עלי חסה או מנגולד כמובן, ומומלץ לטבול את הכריך ברוטב טעים לסלט.

11. כריך לביבות תפוחי אדמה

אם נשארו לכם במקרר לביבות תפוחי אדמה או קציצות ירק רחבות, הן יהיו תחליף נהדר ללחמנייה. מעכו ביניהן פרוסות קורנביף או פסטרמה דקיקות, רוטב שאתם אוהבים, פרוסות עגבנייה או סלט כרוב, ויש לכם מנה שכיף לטרוף.

12. פרוסות חציל ממולאות בבטטה

איזו מנה צבעונית ונהדרת! החציל חוזר פעם נוספת, הפעם כפרוסות מטוגנות שביניהן בטטה מבושלת שמעוכה באופן גס, חתיכות גבינת פטה ועלי מנטה קצוצים. עשו לעצמכם טובה והכינו כמות גדולה, כי בני הבית האחרים לא יישארו אדישים למנה הטעימה הזו.

13. סנדוויץ' סלט קפרזה

פשוט-פשוט אבל גם טעים-טעים: מגדל של פרוסות עגבנייה גדולות, פרוסות מוצרלה ועלי ריחן, שעורבבו יחד עם שמן זית משובח וקצת מלח ופלפל שחור. מנה צבעונית, טעימה, בריאה ומשביעה.

14. ראפ חביתה וסלמון

הכריך הבא הוא דרך מצוינת להפחית בפחמימות ולחזק את התפריט בחלבונים. חביתה גדולה ועבה תהיה עטיפה מושלמת לפרוסות סלמון מעושן, גבינת שמנת ובצל ירוק קצוץ. הוסיפו עשבי תיבול קצוצים להכנת החביתה, וקיבלתם תוספת טעימה ובריאה לראפ שלכם.

15. כריך סלמי ופסטרמה במילוי תרד

מי אמר שבשר חייב להיות בתוך הסנדוויץ'? במקרה זה, הוא לא רק עיקר הסנדוויץ' אלא גם העטיפה. עטפו פרוסות פסטרמה וסלמי סביב עלי תרד (או עלים אחרים לטעמכם) ופרוסות עגבנייה. אין ספק שתאהבו מאוד את המנה הזאת, במיוחד אם תגניבו לתוך כל כריך קצת מיונז וחרדל.

16. ראפ אצת נורי

אתם מכירים אותה בעיקר ממנות אסייתיות, אבל אצת הנורי היא פתרון טעים ובריא במיוחד לכל מי שרוצה לוותר על הלחם בכל מנה ולא רק לחובבי הסושי. היא עשירה בסידן, ויטמין A ויוד, ומעניקה טעם ימי מלוח מיוחד למאכלים. אצה אחת מרובעת תהיה מצע נפלא לממרח חומוס שעליו מסודרים ירקות חתוכים, עלים ירוקים ואבוקדו.

 

מקור: שגית טלמון
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: