maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 יתרונות בריאותיים מפתיעים של דג סלמון ו-2 מתכונים פשוטים וטעימים

כולנו כבר יודעים שמרבית הדגים הינם בריאים ועשירים בוויטמינים, מינרלים וחומצות שומן חיוניות, אך הגיעה העת שתכירו באופן פרטני את 7 היתרונות הבריאותיים המובילים, ואף המפתיעים, של דג הסלמון. מעבר לעובדה שמדובר במאכל שמספק לנו באופן טבעי כל כך הרבה חומרים חשובים שמחזקים את גופנו, גם טעמו הנפלא ופשטות ההכנה שלו מוכיחים כי כדאי שתכניסו את דג הסלמון לתפריט השבועי הקבוע שלכם ושל משפחתכם. בסוף הכתבה תוכלו גם ליהנות מ-2 מתכונים נהדרים שאתם פשוט חייבים לנסות.
 
יתרונות הבריאותיים של דג סלמון

7 היתרונות הבריאותיים של דג הסלמון

 

1. מפחית את הסיכוי ללקות במחלות לב

הסלמון הינו מקור מצוין לחומצות שומן אומגה 3, אשר כבר ידועות ביכולתן להפחית את הסיכוי ללקות במחלות לב, למנוע היווצרות קרישי דם וכן להוריד את רמות הכולסטרול הרע (LDL). אם תאכלו 100 גרם של סלמון פראי לדוגמה (סלמון שחי בים ולא בבריכות), תצרכו כ-55% מהכמות המומלצת ליום של אומגה 3. הקפדה על צריכה ראויה של דג סלמון תועיל הן לאנשים בריאים והן לאנשים שכבר סובלים ממחלות לב או שמצויים בסיכון גבוה ללקות בהן. אי לכך, כדי לשמור על בריאות הלב יש לצרוך דגים שמנים כדוגמת הסלמון לפחות פעמיים בשבוע, אך לא יותר מ-4 מנות בשבוע לאדם בוגר. 
 

2. מסייע בשמירה על מערכת עיכול בריאה

כמות הצריכה המומלצת ליום של ויטמין B12, אשר חיוני והכרחי לשמירה על מערכת עיכול בריאה, עומדת על 3.0 מק"ג, ודג הסלמון הפראי מכיל למעלה מ-100% מהערך המומלץ היומי, כשיש בו 3.23 מק"ג ויטמין B12 לכל 100 גרם. יתרה מכך, צריכת דגים על בסיס קבוע בהתאמה לכמות המומלצת, עשויה להגן על הגוף מפני סוגים מסוימים של סרטן באזור הקיבה ומערכת העיכול. 
יתרונות הבריאותיים של דג סלמון

3. משפר את הזיכרון ומעצים את תפקוד המוח

לאחר שכבר הובהרה חשיבות חומצות השומן מסוג אומגה 3 לבריאות הלב, אם תקפידו לצרוך אותן בהתאם לכמות השבועית המומלצת לכם על פי מצבכם הבריאותי גם תזכו לשפר את הזיכרון. זאת מאחר שחומצות השומן אומגה 3 הוכחו כמשפרות באופן משמעותי את הזיכרון המיידי ואת יכולת הלמידה, ואף ביכולתן להפחית את הסיכוי ללקות בדמנציה. כמו כן, השילוב של אומגה 3 יחד עם ויטמינים רבים אחרים המצויים בדג הסלמון יכול לסייע בשיפור תפקודי המוח השונים, ואפילו לעזור למנוע אלצהיימר ופרקינסון. 

 

4. שומר על בריאות העיניים

חומצות השומן אומגה 3 הוכיחו את יעילותן גם בתחום הראייה, כשביכולתן לסייע במניעת גלאוקומה (קבוצה של מחלות הפוגעות בעצב הראייה), וכן במניעת בעיות נוספות שעלולות לפגום בראייה שלכם ואף לגרום לעיוורון. כמו כן, נשים שנמצאות בהיריון ומקפידות על כמות הצריכה המומלצת של דגים בשבוע ישפיעו באופן חיובי על התפתחות תקינה של מערכת הראייה אצל העובר. 
יתרונות הבריאותיים של דג סלמון
 

5. מקדם את בריאות העצם

סלמון הינו מקור מצוין של ויטמין D, אשר חיוני לשמירה על עצמות חזקות ובריאות ולספיגת הסידן בגוף, שהינו גורם מכריע במניעת מחלות עצם כדוגמת דלדול עצם. אם לא נצרוך כמות נאותה של ויטמין D העצמות שלנו עלולות להיחלש ואף להישבר בקלות רבה יותר. ויטמין D נמצא באופן טבעי במזונות מועטים בלבד, כאשר דגים עתירי שומן כדוגמת הסלמון מכילים כ-9.95 מק"ג של ויטמין זה לכל 100 גרם, שהם 398 יחידות  בינלאומיות מתוך 600 היחידות הבינלאומיות המומלצות ביום עד לגיל 70. מעל לגיל 70 הכמות המומלצת עולה ל-800 יחידות בינלאומיות ביום.

 

6. מהווה מקור נהדר לחלבון

כולנו מכירים בחשיבות החלבון, שעוזר בבניית מסת שריר, יכול להגביר את קצב חילוף החומרים ואף שומר עליכם שבעים לאורך זמן, כך שבצריכתו מתפוגג הדחף לנשנש דברים קטנים במהלך היום. מנה של 100 גרם לערך מדג הסלמון תעניק לגופכם יותר ממחצית הערך המומלץ ליום של חלבון, כשהיא מכילה 25.6 גרם חלבון. 
יתרונות הבריאותיים של דג סלמון

7. משפר את בריאות העור, השיער והציפורניים

ויטמין B12, אומגה 3 וחלבון מסייעים יחדיו בשמירה על השיער, העור והציפורניים שלכם, כך שיישארו בריאים וחזקים. במחקר שנערך במרכז הרפואי שבאוניברסיטת מרילנד נמצא כי חומצות השומן החיוניות המצויות בסלמון מסייעות בהמרצת צמיחת תאי העור והשיער, וכן משיבות לשיער מראה מבריק וזוהר. בנוסף, חומצות שומן אלו משמשות כנוגדי דלקות, כך שהן מפחיתות היווצרות של גורמי דלקת למיניהם, אשר עלולים לפגוע בבריאות העור. 
 

מתכונים לסלמון

אחד מהיתרונות הנוספים של הסלמון הוא כמובן העובדה שמאוד פשוט להכין אותו! הנה 2 מתכונים שמומלץ מאוד שתנסו בפעם הבאה שתכינו לעצמכם או למשפחתכם מנת סלמון.

1. סלמון מזוגג עם אורז ברוקולי

יתרונות הבריאותיים של דג סלמון
רכיבים (4 מנות):
  • ¼ כוס סוכר חום
  • 2 כפות רוטב סויה (מומלץ דל נתרן)
  • כוס אורז לבן וארוך 
  • ראש ברוקולי קצוץ (כ-2 כוסות לערך)
  • 4 חתיכות פילה סלמון ללא עור 
  • כף שמן זית
  • ½  כפית מלח גס 
  • ¼ כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

1. הפעילו את התנור על מצב צלייה.

2. הכניסו אל תוך קערה קטנה סוכר ורוטב סויה, ערבבו היטב והניחו בצד.

3. הכינו את האורז לפי ההוראות המופיעות על האריזה, הוסיפו את הברוקולי כ-3 דקות לפני שהאורז מסיים להתבשל וערבבו אותם היטב. בשלו את האורז והברוקולי עד שהשני יתרכך, ולבסוף ערבבו היטב עם מזלג.

4. הניחו את חתיכות הסלמון על תבנית אפייה לא שטוחה, טפטפו מעליהן שמן ותבלו עם פלפל ומלח. 

5. צלו את הסלמון בתנור עד שיאבד מצבעו הבהיר, כ-10-8 דקות לערך. כשיישארו 2 דקות לתום הצלייה, הזליפו  מעל הדגים והבצל כחצי מכמות תערובת רוטב הסויה.

6. לבסוף, חלקו את אורז הברוקולי בצלחות הגשה, הוסיפו את הסלמון והגישו יחד עם רוטב הסויה שנותר. 

2. פילה סלמון עם פירות הדר וטימין

יתרונות הבריאותיים של דג סלמון
רכיבים (8 מנות):
  • 1.3 ק"ג פילה סלמון ללא עור
  • כף שמן זית
  • ¾ כפית מלח גס
  • ½  כפית פלפל
  • לימון פרוס דק
  • תפוז פרוס דק
  • 12 גבעולי טימין

הוראות הכנה:

1. חממו את התנור מראש על 190 מעלות והניחו את הסלמון על תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה.

2. הזליפו על הסלמון שמן ותבלו במלח ופלפל. לאחר מכן פזרו את חתיכות התפוזים, הלימונים ואת גבעולי הטימין מסביב לדג. 

3. הכניסו את הסלמון לתנור ואפו אותו עד שיאבד משקיפותו, בין 25-20 דקות לערך. 

4. העבירו את הסלמון בזהירות למגש, ופזרו כפי שתבחרו את פירות ההדר והטימין.  

 

מקור התמונה: Peter Gerdes

 
מקור: משה.י
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: